Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης
Γιατί ανεβαίνουν οι αποδόσεις στα ελληνικά ομόλογα
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Κυριακή, 06 Αύγουστος 2017 15:26

Δεν πείθονται οι επενδυτές, λένε οι αναλυτές

 Αύξηση αντί για βελτίωση σημειώνει το κόστος δανεισμού της ελληνική κυβέρνησης από την ημέρα της εξόδου στις αγορές, όπως αυτό αποτυπώνεται στις αποδόσεις των 10ετών κρατικών ομολόγων. Σύμφωνα με τους αναλυτές αυτό, σε συνδυασμό με την πτώση που έχει σημειώσει το ελληνικό χρηματιστήριο, δείχνει ότι οι επενδυτές δεν έχουν πειστεί ότι η Ελλάδα γυρίζει σελίδα.

 Πιο αναλυτικά, η απόδοση στο 10ετές διαμορφώνεται στο 5,514% με άνοδο σχεδόν 5% από την ημέρα που ανακοινώθηκε η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές (5,274%), μόλις την περασμένη εβδομάδα.

 

 
ΕΞΑΛΛΗ ΦΟΡΟΛΟΥΜΕΝΗ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΗΣ ΔΟΥ
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Πέμπτη, 03 Αύγουστος 2017 15:56

Με τραύμα στο μάτι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων υπάλληλος της τοπικής ΔΟΥ μετά από επεισόδιο που δημιούργησε φορολογούμενη εντός των γραφείων στην οδό Τζανακάκη.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΜΠΕ, το μεσημέρι εισήλθε στα γραφεία μία γυναίκα η οποία έχει φορολογικές εκκρεμότητες οι οποίες οδήγησαν σε κατάσχεση τραπεζικού λογαριασμού της.

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 03 Αύγουστος 2017 16:09
 
Ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή για τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ.
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Πέμπτη, 03 Αύγουστος 2017 15:56

Για μία από τις τρεις πράξεις με τις οποίες κατηγορούνταν καταδικάστηκε ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ. Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο. Για ποιες πράξεις απαλλάχθηκε.

 

 
Aπάτη... γερμανικού τύπου με χρηματοδότηση από την Ε.Ε.
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Πέμπτη, 03 Αύγουστος 2017 15:54

Η Volkswagen με «δόλιο» τρόπο και απάτη εξασφάλισε δάνειο 400 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για να κατασκευάσει αυτήν ακριβώς την μηχανή που ήταν στην καρδιά του σκανδάλου με τους ρύπους, γνωστό ως Dieselgate, αναφέρουν αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), που είχαν ξεκινήσει την σχετική έρευνα το 2015.

Οι διαπιστώσεις αυτές αποτελούν ένα ακόμα πλήγμα στην αξιοπιστία του γερμανικού κολοσσού μετά τις αποκαλύψεις του Dieselgate αλλά και τις πρόσφατες αποκαλύψεις για την δημιουργία καρτέλ μεταξύ των πέντε μεγάλων παικτών στην αγορά αυτοκινήτου για να χειραγωγήσουν τον ανταγωνισμό. 

 
Απολογισμός σε «Μαύρο και σε κόκκινο»
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Κυριακή, 30 Ιούλιος 2017 08:50

«Η αξιοπιστία κατακτάται όταν το ΑΕΠ εγκαθίσταται σε θετικούς ρυθμούς,με την πρόταξη της  δημοσιονομικής εξυγίανσης το ΑΕΠ κλoνίζεται και μαζί του κάθε αξιοπιστία.»

 Δεν συγχωρούνται οι περικοπές δημοσίων δαπανών ενόσω η οικονο-

μία βυθίζεται σε ύφεση.

Δεν συγχωρείται η πρόταξη του προβλήματος της ανταγωνιστικότητας την στιγμία η οικονομία καταρρέει.

Δεν συγχωρούνται οι περικοπές εισοδημάτων τη στιγμή που εξασθενεί η ζήτηση.

Δεν συγχωρείται η πρόταξη της εξυγίανσης την στιγμή που η οικονομία

αδρανεί και καταποντίζεται.

Δεν συγχωρούνται οι πολιτικές που συρρικνώνουν το εθνικό εισόδημα σε συνθήκες υπερχρεωμένης οικονομίας.

Αντίθετα σε συνθήκες ύφεσης επιβάλλονται επεκτατικές πολιτικές,ώστε μα μειώνεται και να πληθωρίζεται το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ

Όλα τα μέτρα που έχουν επιβληθεί στην χώρα μας ήσαν λάθος και σε λάθος στιγμή

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 30 Ιούλιος 2017 09:30
 
Σελίδα 5 από 917