Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης
Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΔΥΣΤΟΠΙΑ
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Δευτέρα, 14 Αύγουστος 2017 14:51

Παρά το εύρος της ύφεσης και την έκταση της ανεργίας που κα­ταγράφονται στην χώρα μας, παρά την μαύρη τρύπα που παρα­μένει στον ορίζοντα για το 2015, δεν είναι λίγοι οι θιασώτες της οικονομικής πολιτικής που μέχρι σήμερα εφαρμόζεται, υπό το επιχείρημα ότι «δεν υπάρχει άλλος δρόμος». Εν τούτοις, θα έπρεπε πρωτίστως να αποδεικνύεται ότι ο σημερινός δρόμος, ακόμη και αν θεωρηθεί μοναδικός και απαράκαμπτος, αποφέρει κάποια θετικά αποτελέσματα. Επί του παρόντος, οι αρνητικές συνέπειες αφθονούν, ενώ οι θετικές παραμένουν δυσεύρετες.

 
Διδάγματα από την ασιατική λαίλαπα
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Κυριακή, 13 Αύγουστος 2017 13:50
Αυτήν την εποχή κλείνουν είκοσι χρόνια, από τότε που εκατομμύρια άνθρωποι στην ανατολική και νοτιοανατολική Ασία βυθίστηκαν σε μία οδυνηρή κρίση, με αφετηρία τις ονομαζόμενες τίγρεις – τη Νότια Κορέα, την Ταιβάν, το Χονγκ Κονγκ τη Σιγκαπούρη και την Ταϊλάνδη.

 
Η Ελλάδα «γερνάει» - Ο πληθυσμός συρρικνώνεται,αλλά συνεχίζει να διώχνει τους νέους!
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Κυριακή, 13 Αύγουστος 2017 13:49

Συνεχώς φθίνουσα πορεία θα ακολουθήσει ο πληθυσμός της Ελλάδας έως τα μέσα του αιώνα μας, εξαιτίας των αρνητικών δημογραφικών εξελίξεων στη χώρα μας.

 

 
Αναφορές σε γερμανικές αποζημιώσεις και στις θυσίες για να παραμείνουμε στην Ευρώπη
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Κυριακή, 13 Αύγουστος 2017 13:48

Δύο σημαντικές αναφορές, πέραν των ιστορικών στοιχείων για την Κρήτη και την περιοχή των Ανωγείων, έκανε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος κατά την ανακήρυξή του ως επίτιμου δημότη Ανωγείων.

Η πρώτη αφορούσε τις γερμανικές αποζημιώσεις οι οποίες σύμφωνα με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι πάντα νομικώς ενεργές και δικαστικών επιδιώξιμες:

 

 
ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΠΡΟΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Κυριακή, 13 Αύγουστος 2017 07:38

Πριν δέκα χρόνια ξέσπαγε η κρίση των ενυπόθηκων δανείων subprime, ένα γεγονός το οποίο απετέλεσε το προοίμιο για ό,τι δεκατρείς μήνες αργότερα, θα κορυφωνόταν στη μεγαλύτερη χρηματοπιστωτική κρίση που προκάλεσε απότομη ύφεση στο βιομηχανικό κόσμο.

Οι Αμερικανικές τράπεζες είχαν ξεκινήσει να κυκλοφορούν στην αγορά στεγαστικών δανείων πιστώσεις με επίπεδο κινδύνου υψηλότερο από το μέσο όρο των άλλων δανείων (subprime). Αυτά τα ‘τοξικά’ στεγαστικά δάνεια «συσκευάζονταν» σε χρεωστικούς τίτλους και πωλούνταν ως χρηματοοικονομικά προϊόντα υψηλής ποιότητας. Και η φούσκα διογκωνόταν συνέχεια και με αυξητικό ρυθμό στον τομέα των στεγαστικών στις ΗΠΑ, έως ότου έσπασε.

 
Σελίδα 8 από 923