Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης
Το 1% του πλανήτη κατέχει τον μισό του παγκόσμιου πλούτου
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Πέμπτη, 16 Νοέμβριος 2017 08:10

To 1% του πλανήτη κατέχει τον μισό παγκόσμιο πλούτο. Αυτό δείχνει μια νέα έκθεση της Credit Suisse.

Ο πλούτος των υπερ-πλούσιων αυξήθηκε κι άλλο αφού από το 42,5% του συνολικού πλούτου στον κόσμο, που ήταν το ποσοστό τους στο κορύφωμα της οικονομικής κρίσης, οι πλουσιότεροι του πλανήτη πλέον τώρα κατέχουν το 50,1% ή αλλιώς 140 τρισ. δολάρια. 

 

 
Νωρίς το θυμήθηκαν !
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Πέμπτη, 16 Νοέμβριος 2017 08:09

Ο γερμανικός Τύπος τις τελευταίες μέρες θυμήθηκε ότι η ακολουθούμενη πολιτική πνίγει τον νότο, ο οποίος δεν μπορεί να πληρώσει το χρέος του. Και ο Γάλλος επίτροπος Μοσκοβισί, θυμήθηκε ότι οι φορολογικοί παράδεισοι είναι αδικία. Είπε κατά τη διάρκεια συζήτησης για τα «Paradise Papers» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο: «Πολυεθνικές, πλούσιοι φορολογούμενοι, συμβουλευτικές και τράπεζες συνεργάζονται προκειμένου να στερούν τεράστια έσοδα από την φορολογία», σημειώνοντας ότι εφόσον όλες αυτές οι πρακτικές είναι φαινομενικά σύννομες, πρέπει να αλλάξει το κανονιστικό πλαίσιο και να δοθεί έμφαση στη διαφάνεια.

 

 
Παράταση της προθεσμίας υπαγωγής στη ρύθμιση για την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τρίτη, 14 Νοέμβριος 2017 13:43

Με νομοτεχνική βελτίωση που κατέθεσε ο Υπ. Οικονομικών κος Τσακαλώτος στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για το νομοσχέδιο "Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις του ν.4387/2016, ρυθμίσεις για την αγορά παιγνίων, για την Ελληνικό Καζίνο Πάρνηθος ΑΕ και άλλες διατάξεις" επεκτείνεται η παράταση για την οικειοθελή δήλωση εισοδημάτων μέχρι 25/11/2017.

 
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τρίτη, 14 Νοέμβριος 2017 11:53

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

Κοινοποίηση:

  1. 1.Υφυπουργό Υπ.Οικ. κα. Αικατερίνη Στέργιου Παπανάτσιου
  2. 2.Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων κ. Γεώργιο Πιτσιλή
  3. 3.Πανελλήνια Ομοσπονδία Οικονομολόγων Ελευθέρων Επαγγελματιών Ελλάδος (Π.Ο.Ο.Ε.Ε.Ε.)

       
Θέμα: Μεταφορά καταληκτικής ημερομηνίας Ν. 4446/2016 και ημερομηνίας αναφοράς της  οικειοθελούς αποκάλυψης φορολογητέας ύλης παρελθόντων ετών φυσικών προσώπων και νομικών οντοτήτων.

 

 
Γιατί είναι τόσο «δύσκολη» η μάχη κατά των «φορολογικών παραδείσων»;
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τρίτη, 14 Νοέμβριος 2017 10:46

Πολύ πρόσφατα, ο χρηματοπιστωτικός κόσμος συγκλονίστηκε από τις τελευταίες αποκαλύψεις σχετικά με τα φορολογικά κόλπα που χρησιμοποιούνται σε όλο τον κόσμο από εταιρείες και κροίσους. Οι διαρροές, οι οποίες περιλαμβάνουν 13,4 εκατομμύρια έγγραφα, τα «Paradise Papers» οπως έγιναν γνωστά, αποτέλεσαν προϊόν διεθνούς ερευνητικής κοινοπραξίας, συμπεριλαμβανομένων δημοσιογράφων από την γερμανική Süddeutsche Zeitung.

Οι αποκαλυφθείσες περιπτώσεις είναι παρόμοιες με εκείνες που αποκαλύφθηκαν στην προηγούμενη διαρροή, τα «Panama Papers», τα οποία προκάλεσαν παγκόσμια αγανάκτηση πέρυσι. Τα στοιχεία περιγράφουν πώς οι πλούσιοι και οι κροίσοι, διεθνείς αστέρες και εταιρείες προσπαθούν να αποφύγουν την πληρωμή φόρων στις χώρες καταγωγής τους.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 14 Νοέμβριος 2017 10:49
 
Σελίδα 10 από 947