Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης
Βάλτε επιτέλους τέλος στο αίσχος των κατασχέσεων
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τρίτη, 05 Σεπτέμβριος 2017 09:54

-κατάσχεται και ο ακατάσχετος λογαριασμός

-κατάσχεται και ο οποιοσδήποτε κοινός λογαριασμός

-χωρίς την δυνατότητα ρύθμισης πολλών δόσεων

-ακόμη και αν ρυθμισθεί το υπόλοιπο, δεν αίρεται η κατάσχεση των λογαριασμών

ΑΠΟ την εφορία, τα ταμεία, τους δήμους, τα τραπεζικά δάνεια. Όλοι έχουν πέσει σαν τα όρνια για να αρπάξουν τις καταθέσεις του κόσμου.Η ΦΑΜΠΡΙΚΑ με τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών δεν είναι λύση.

ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ αν με τα λίγα λεφτά που έχει κάποιος σε μια τράπεζα θα πρέπει να καλυφθούν οι επείγουσες οικογενειακές ανάγκες.

ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ το δόγμα της τρόικας, όλα κατάσχονται. Λογαριασμοί, σπίτια, οικόπεδα και χωράφια.

ΜΑΛΙΣΤΑ για πρώτη φορά το δημόσιο ξεπέρασε και τα γραφειοκρατικά προβλήματα, εισάγοντας τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

ΟΤΑΝ πρόκειται για την εξυπηρέτηση των πολιτών δεν βρίσκουν λύσεις για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας.

ΟΤΑΝ όμως το ζήτημα αφορά τις εντολές των ξένων τοκογλύφων, ως δια μαγείας, γίνονται θαύματα!

Η ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ των κατασχέσεων έχει εξοργίσει τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 05 Σεπτέμβριος 2017 10:23
 
Νομπελίστες οικονομολόγοι κατά της γερμανικής κυριαρχίας στην Ευρώπη
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τρίτη, 05 Σεπτέμβριος 2017 06:02

Την άποψη πως μόνιμη σταθερότητα στην Ευρωζώνη μπορεί να υπάρξει μόνο εάν η Ευρώπη ξεπαράσει τις αμαρτίες του παρελθόντος και επανεφευρεθεί καταθέτουν νομπελίστες οικονομολόγοι, οι οποίοι ασκούν σφοδρή κριτική στη στάση που έχει κρατήσει η Γερμανία.

Με αφορμή συνέδριο στο Λίνταου της Γερμανίας, νομπελίστες οικονομολόγοι μιλούν στη «Die Welt» και εκτιμούν ότι η Γερμανία θα πρέπει να παραχωρήσει εξουσία ή να αποχωρήσει από την ευρωζώνη.

 

 
Ο Πιέρ Μοσκοβισί «είδε το φως του»
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Δευτέρα, 04 Σεπτέμβριος 2017 05:29

«Σκάνδαλο για τις δημοκρατικές διαδικασίες» χαρακτήρισε το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για νομισματικές και οικονομικές υποθέσεις, Πιέρ Μοσκοβισί. Μετά από επτά χρόνια επιβολής σκληρής λιτότητας ο Γάλλος πολιτικός «βρίσκει το φως του».

 
"Πάγος" από το δικαστήριο στο 10ήμερο λουκέτο σε εστιατόριo στην Πάρο
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Σάββατο, 02 Σεπτέμβριος 2017 07:33

Αναστλή στο 10ήμερο λουκέτο σε γνωστό εστιατορίο στη Νάουσα της Πάρου αποφάσισε το δικαστήριο έπειτα από προσφυγή του ιδιοκτήτη της επιχείρησης. Στο κατάστημα είχε διαπιστωθεί μη έκδοση αποδείξεων χιλιάδων ευρώ και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων το είχε σφραγίσει.

Στο γνωστό εστιατόριο είχε επιβληθεί λουκέτο λόγω φοροδιαφυγής, ωστόσο μετά το σφράγισμα της επιχείρησης η ειδική ταινία της ΑΑΔΕ αφαιρέθηκε. Χρειάστηκε η παρέμβαση της αστυνομίας για να επανατοποθετηθεί.

Τελικά το δικαστήριο αποφάσισε να ανοίξει εκ νέου το κατάστημα με την υπόθεση να εξετασθεί ξανά από την ΑΑΔΕ.

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 02 Σεπτέμβριος 2017 08:05
 
ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Παρασκευή, 01 Σεπτέμβριος 2017 11:26

Το νέο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη, των 540 σελίδων και προς το παρόν μόνο στα αγγλικά, αποτελεί συγκλονιστική ανάλυση των λεπτομερειών της  εν ψυχρώ δολοφονίας της Ελλάδας από τους Ευρωπαίους εταίρους της. Αναμφισβήτητα, πολλά από τα αδιανόητα μαρτύρια, που επιβλήθηκαν στη μικρή ευρωπαϊκή χώρα των 10 εκατομμυρίων κατοίκων, καθώς και η κεντρική ερμηνεία της επιλογής της, ως Ιφιγένειας,  ήταν αρκούντως γνωστά, και μάλιστα από την αρχή του ελληνικού δράματος, σε όσους  φυσικά ήθελαν να τα γνωρίζουν[1]. Ωστόσο, η πολύτιμη συμβολή του ανά χείρας δοκιμίου εδράζεται στα αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία, που συνοδεύουν το σύνολο των εφιαλτικών αποκαλύψεων, και που αυτόματα διακωμωδούν  τις συνήθεις κατηγορίες των συνοδοιπόρων της τρόικας, περί δήθεν αφελών και αστήρικτων απόψεων. Με την υψηλών προδιαγραφών γραφή του Γιάνη Βαρουφάκη, που συνδυάζει στέρεες γνώσεις οικονομίας, βαθιά καλλιέργεια και πολύπλευρη μόρφωση, έχω την πεποίθηση ότι χάρη στο βιβλίο αυτό, που διαβάζεται εύκολα και ευχάριστα, θα γίνει επιτέλους γνωστή, στην Ευρώπη και στην υφήλιο, η φρικτή αλήθεια, γύρω από την καθολική καταστροφή της Ελλάδας[2].

 

 
Σελίδα 10 από 929