Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης
Έρχεται θερμό φθινόπωρο στην Ιταλία
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Σάββατο, 11 Αύγουστος 2018 13:39

Πριν καλά καλά συνέλθουν από τον πανικό που είχε επικρατήσει τον Μάιο, τότε που έτρεμαν στην ιδέα ενός Italexit, οι επενδυτές στις αγορές ομολόγων και μετοχών της Ιταλίας προετοιμάζονται για το «Autumno Caldo» ή αλλιώς ένα θερμό φθινόπωρο.

Η κυβέρνηση της Ρώμης θα πρέπει να καταρτίσει τον Σεπτέμβριο τον προϋπολογισμό του 2019, με τον υπουργό Οικονομίας, Τζιοβάνι Τρία, να έχει ήδη προειδοποιήσει για επιβράδυνση της οικονομίας και αύξηση του ελλείμματος. Από την άλλη, τα μεγαλεπήβολα σχέδια του κυβερνητικού συνασπισμού Λέγκα-Πέντε Αστέρων για γενναίες αυξήσεις δαπανών, μειώσεις φόρων και ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα 780 ευρώ για τους φτωχούς Ιταλούς θέτουν τη Ρώμη σε πορεία σύγκρουσης με τις Βρυξέλλες, επαναφέροντας το πολιτικό ρίσκο στο ραντάρ των επενδυτών.

 

 
Εκατοντάδες τραυματίες στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Ρουμανία
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Σάββατο, 11 Αύγουστος 2018 13:36

Πολύ μεγάλη διαδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή κατά της ρουμανικής κυβέρνησης, ζητώντας παραίτησή της και διεξαγωγή εκλογών. Στο πλαίσιο της διαδήλωσης ομάδες διαδηλωτών συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις καταστολής, όταν προσπάθησαν να σπάσουν τις γραμμές των αστυνομικών που φύλαγαν κυβερνητικό κτήριο. 

Το Σάββατο, οι ρουμανικές αρχές ανακοίνωσαν πως 440 άτομα μεταξύ των οποίων και 12 αστυνομικοί, έλαβαν ιατρική περίθαλψη καθώς τραυματίστηκαν στις διαδηλώσεις.

65 άτομα, συμπεριλαμβανομένων εννέα αστυνομικών, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους.

Σύμφωνα με το Associated Press, μερικοί άνθρωποι υπέστησαν κακώσεις και άλλα τραύματα ενώ πολλοί αντιμετώπισαν προβλήματα από τις ρίψεις δακρυγόνων.

Οι διαδηλώσεις στο Βουκουρέστι και σε άλλες πόλεις της χώρας είχαν αφορμή τις μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό σύστημα, στο σύστημα κοινωνικών ασφαλίσεων, αλλά και τις καταγγελίες περί διαφθοράς στις τάξεις της κυβέρνησης των Σοσιαλδημοκρατών (PSD).

 

 
Η Ελλάδα χάνει το «στοίχημα» της εξόδου στις αγορές;
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Σάββατο, 11 Αύγουστος 2018 08:26

Ανοχύρωτα μπροστά στις διεθνείς πιέσεις είναι για ακόμα μια φορά τα ελληνικά ομόλογα, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά το πόσο ευάλωτα είναι τα assets της Ελλάδας στις εξωτερικές εξελίξεις. 

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 11 Αύγουστος 2018 13:57
 
ΘΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΝΕΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ;
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Σάββατο, 11 Αύγουστος 2018 08:26

Υποφέρουμε 10 χρόνια, χάσαμε περιουσίες, υποθηκεύσαμε τη δημόσια περιουσία για 100 χρόνια, αποκτήσαμε ενάμιση εκατομμύρια ανέργους καιπεντακόσιες χιλιάδες ελληνόπουλα έφυγαν για το εξωτερικό, προκειμένου να ρίξουμε τα επιτόκια δανεισμού του 10ετούς ομολόγου από το 6% στο 4% και τώρα που λέμε ότι τελειώσαμε, τα επιτόκια παίρνουν και πάλι την ανηφόρα.

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 11 Αύγουστος 2018 13:51
 
Στίγκλιτζ: Η Ευρωζώνη είναι ένα άκαμπτο κλουβί. Διπλό νόμισμα για την Ιταλία και άλλες χώρες
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Πέμπτη, 09 Αύγουστος 2018 15:26

Σε πρόσφατο άρθρο του στην ιστοσελίδα Social Europe με τίτλο «Μπορεί να σωθεί το ευρώ;» ο κάτοχος Νομπέλ Οικονομικών, Τζόζεφ Στίγκλιτζ, τονίζει: «Το ευρώ ενδέχεται να πλησιάζει σε μια νέα κρίση. Η Ιταλία, τρίτη σε μέγεθος οικονομία της Ευρωζώνης, επέλεξε μια κυβέρνηση που στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να χαρακτηριστεί ευρωσκεπτικιστική.

Πρόκειται για ένα προβλέψιμο επεισόδιο στην ιστορία μιας κακοσχεδιασμένης νομισματικής ένωσης». Στη συνέχεια, ο Στίγκλιτζ προτείνει ένα διττό νομισματικό σύστημα για την Ιταλία: «Είναι αρκετά μεγάλη, με καλούς οικονομολόγους ώστε να διαχειριστεί μια αποχώρηση και να υιοθετήσει στην πράξη διπλό νόμισμα που θα τη βοηθήσει να επανέλθει σε ευημερία».

 
Σελίδα 2 από 1019