Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τρίτη, 14 Νοέμβριος 2017 11:53

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

Κοινοποίηση:

  1. 1.Υφυπουργό Υπ.Οικ. κα. Αικατερίνη Στέργιου Παπανάτσιου
  2. 2.Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων κ. Γεώργιο Πιτσιλή
  3. 3.Πανελλήνια Ομοσπονδία Οικονομολόγων Ελευθέρων Επαγγελματιών Ελλάδος (Π.Ο.Ο.Ε.Ε.Ε.)

       
Θέμα: Μεταφορά καταληκτικής ημερομηνίας Ν. 4446/2016 και ημερομηνίας αναφοράς της  οικειοθελούς αποκάλυψης φορολογητέας ύλης παρελθόντων ετών φυσικών προσώπων και νομικών οντοτήτων.

 

 
Γιατί είναι τόσο «δύσκολη» η μάχη κατά των «φορολογικών παραδείσων»;
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τρίτη, 14 Νοέμβριος 2017 10:46

Πολύ πρόσφατα, ο χρηματοπιστωτικός κόσμος συγκλονίστηκε από τις τελευταίες αποκαλύψεις σχετικά με τα φορολογικά κόλπα που χρησιμοποιούνται σε όλο τον κόσμο από εταιρείες και κροίσους. Οι διαρροές, οι οποίες περιλαμβάνουν 13,4 εκατομμύρια έγγραφα, τα «Paradise Papers» οπως έγιναν γνωστά, αποτέλεσαν προϊόν διεθνούς ερευνητικής κοινοπραξίας, συμπεριλαμβανομένων δημοσιογράφων από την γερμανική Süddeutsche Zeitung.

Οι αποκαλυφθείσες περιπτώσεις είναι παρόμοιες με εκείνες που αποκαλύφθηκαν στην προηγούμενη διαρροή, τα «Panama Papers», τα οποία προκάλεσαν παγκόσμια αγανάκτηση πέρυσι. Τα στοιχεία περιγράφουν πώς οι πλούσιοι και οι κροίσοι, διεθνείς αστέρες και εταιρείες προσπαθούν να αποφύγουν την πληρωμή φόρων στις χώρες καταγωγής τους.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 14 Νοέμβριος 2017 10:49
 
Οι λεηλασίες που βαπτίστηκαν... σουβενίρ από τους Γερμανούς
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τρίτη, 14 Νοέμβριος 2017 10:45

Με τον τίτλο «Σφαγές και μερικά όμορφα σουβενίρ» η Sueddeutsche Zeitung δημοσιεύσει ένα σκληρό άρθρο κατά των καταστροφών και λεηλασιών που πραγματοποίησαν Γερμανοί αρχαιολόγοι στην Ελλάδα κατά την περίοδο της ναζιστικής Κατοχής.

Η γερμανική εφημερίδα, στο πολιτιστικό της ένθετο, τηρεί κριτική στάση, καθώς εκπρόσωποι του αρχαιολογικού τομέα προσπάθησαν τα προηγούμενα χρόνια να ωραιοποιήσουν τα όσα συνέβησαν την περίοδο της Κατοχής.

 

 
1,4 δισ. το μέρισμα του 2017
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τρίτη, 14 Νοέμβριος 2017 10:06

Τη διανομή κοινωνικού μερίσματος ύψους 1,4 δισ. ευρώ ανακοίνωσε με διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Όπως έκανε γνωστό, από αυτό το ποσό, 720 εκατ. θα διανεμηθούν με τη μορφή έκτακτης ενίσχυσης σε 3,4 εκατ. πολίτες με προτεραιότητα στους άνεργους.

Τα κριτήρια που θα τεθούν είναι εισοδηματικά, περιουσιακά και οικογενειακής κατάστασης, συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας πως το μέρισμα θα είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο. Μέσα στην εβδομάδα θα κατατεθεί το νομοσχέδιο προκειμένου μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου να έχει πραγματοποιηθεί η καταβολή στους δικαιούχους.

Επίσης, 315 εκατ. από το σύνολο του μερίσματος θα διατεθούν για την επιστροφή της παρακράτησης των εισφορών υγείας σε συνταξιούχους, την ημέρα που θα καταβληθούν οι συντάξεις Δεκεμβρίου. Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε παράνομη αυτήν την παρακράτηση και έκανε λόγο για αποκατάσταση της αδικίας. Ο Πρωθυπουργός ανέφερε ενδεικτικά:

 

 
«Πρέπει να δοθούν απαντήσεις για τα ελληνικά paradise papers»
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Δευτέρα, 13 Νοέμβριος 2017 12:50

Tην ανάγκη να δοθούν απαντήσεις για την προέλευση των χρημάτων των Ελλήνων που εμπλέκονται στην υπόθεση των paradise papers, αν, δηλαδή, «προκύπτουν από έκνομες ενέργειες στις γκρίζες ζώνες της ελληνικής οικονομίας», υπογράμμισε ο καθηγητής Οικονομικών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Διονύσης Χιόνης.

 
Σελίδα 2 από 938