Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης
Κίνδυνος για την ευρωζώνη το γερμανικό πλεόνασμα
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Σάββατο, 26 Αύγουστος 2017 09:01

Τα υπερβολικά πλεονάσματα της Γερμανίας μπορούν να λειτουργήσουν αποσταθεροποιητικά για την ισορροπία και τις προοπτικές ανάπτυξης στην ίδια τη Γερμανία και στην υπόλοιπη ζώνη του ευρώ, σύμφωνα με τον Πιέρ Μοσκοβισί.

Απαντώντας σε ερώτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη η Κομισιόν δια του Επιτρόπου Οικονομικών της Ε.Ε. επικαλέστηκε έκθεση των υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Γερμανία (22 Φεβρουαρίου 2017) και κατέληξε στο εξής συμπέρασμα:

 

 
Η Πολωνία ετοιμάζεται να διεκδικήσει αποζημιώσεις από τη Γερμανία
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Σάββατο, 26 Αύγουστος 2017 09:00

Πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία είναι έτοιμη να διεκδικήσει η Πολωνία. Η πολωνική κυβέρνηση θέλει με αυτόν τον τρόπο να αποκαταστήσει μια αδικία που κρατά 78 χρόνια, από την 1η Σεπτεμβρίου του 1939, ημέρα που οι Ναζί εισέβαλλαν στη χώρα και τη μετέτρεψαν σε κρεματόριο, προκαλώντας την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
«Η Πολωνία ζητά δικαιοσύνη, με άλλα λόγια ζητά κάτι που θα έπρεπε να έχει ήδη γίνει» τονίζει η Πρωθυπουργός της χώρας, Μπεάτα Σίντλο και συνεχίζει: «Είμαστε το θύμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, είμαστε το θύμα οι καταστροφές του οποίου δεν έχουν αποζημιωθεί, στην πραγματικότητα συμβαίνει το αντίθετο».

 

 
Το σχέδιο για την εξουδετέρωση του ιδιωτικού χρέους των 240 δις ευρώ!
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τετάρτη, 23 Αύγουστος 2017 11:11

Όλα σε δόσεις! Με το ιδιωτικό χρέος να έχει σκαρφαλώσει στο αστρονομικό ποσό των 230 δις ευρώ, εκατομμύρια φορολογούμενοι, ασφαλισμένοι και δανειολήπτες, έχουν εγκλωβιστεί κάτω από το βάρος του. Κυβέρνηση, θεσμοί και τράπεζες, που γνωρίζουν ότι οι υπερχρεωμένες επιχειρήσεις και νοικοκυριά, δεν μπορούν να συμβάλουν στην επίτευξη των στόχων της ελληνικής Οικονομίας, έχουν σχεδιάσει ένα ευρύ πλάνο ρυθμίσεων με δόσεις και κούρεμα οφειλών, ώστε να εξουδετερώσουν ένα πρόβλημα, που αποτελεί «βόμβα» στα θεμέλια της ελληνικής Οικονομίας! 

 

Οι οφειλές, αφορούν κυρίως τα ληξιπρόθεσμα χρέη των πολιτών στο Δημόσιο (Εφορία) που έχουν φτάσει στα 95 δις ευρώ, προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία που έχουν φτάσει στα 30 δις ευρώ (23,3 δις ευρώ στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών - ΚΕΑΟ), τα «κόκκινα» δάνεια στις τράπεζες (Μη Εξυπηρετούμενα Ανοίγματα) που στο α’ τρίμηνο του 2017, βρίσκονται στα 103,9 δις ευρώ και σε αυτά προτίθενται όλα τα υπόλοιπα ιδιωτικά χρέη, απλήρωτοι μισθοί, ενοίκια κ.α.

 

 
Αλλαγή πλεύσης ή προεκλογικά παιχνίδια;
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τετάρτη, 23 Αύγουστος 2017 11:11

Πρόταση σύμφωνα με την οποία οι χώρες του νότου της Ευρωζώνης θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους πόρους του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας προς ενίσχυση των επενδύσεων φέρεται να ετοιμάζει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα, τουλάχιστον, με δημοσίευμα της εφημερίδας Bild.

Άγνωστο παραμένει εάν ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ετοιμάζεται να κάνει σημαντική στροφή στις μέχρι τώρα απόψεις του ή εάν το δημοσίευμα εντάσσεται στο γενικότερο προεκλογικό κλίμα υποσχέσεων που επικρατεί στη χώρα.

 

 
Η ομηρία των επιχειρήσεων τορπιλίζει την ανάπτυξη
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τρίτη, 22 Αύγουστος 2017 04:58

Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ πλειοψηφία  των μεσαίων και των μεγάλων επιχειρήσεων βρίσκεται εγκλωβισμένη σε ένα φαύλο κύκλο.

ΤΑ δάνεια προς τις τράπεζες, τα χρέη προς την εφορία και τα ταμεία φρενάρουν την αναπτυξιακή τους προοπτική. Η κατάσταση αυτή σε συνδυασμό με την ασφυξία στον τραπεζικό τομέα  που έχει σταματήσει να χορηγεί δάνεια, καθιστούν όνειρο θερινής νυκτός την περιβόητη ανάπτυξη.

ΓΙΑ να μπορέσει να πάρει μπροστά η οικονομία θα πρέπει πρώτα από όλα να ξεφορτωθούν οι επιχειρήσεις ένα μέρος από τα δάνεια και τα χρέη προς το δημόσιο και τα ταμεία.

 

 
Σελίδα 12 από 929