Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης
Το «προσχέδιο» της απόφασης για την Ελλάδα για την ελάφρυνση του χρέους.
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Δευτέρα, 18 Ιούνιος 2018 05:15

Το σχέδιο για το χρέος θα προβλέπει:

Την πρόωρη αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ προς την Ελλάδα εμπροσθοβαρώς, καθώς είναι ακριβά βραχυπρόθεσμα και η αποπληρωμή τους έχει τη μέγιστη δυνατή επίπτωση στην εξυπηρέτηση του χρέους το διάστημα από σήμερα έως το 2024.

Την ετήσια επιστροφή 4 δισ. ευρώ σε 4 έτη από τα κέρδη επί ελληνικών ομολόγων, υπό την αίρεση της τήρησης του προγράμματος.

Την απόφαση για ετήσια κατάργηση του «step up» των επιτοκίων των δανείων των Ευρωπαίων και πάλι με ετήσια επιβεβαίωση και υπό τον όρο της τήρησης του προγράμματος.

Την απόφαση για την επέκταση της ωρίμανσης των δανείων του EFSF/ESM, πλην όσων χρησιμοποιήθηκαν στο PSI, κατά 5 ως 10 έτη με τρόπο, ώστε να μην υπερ-συγκεντρώνονται σε μία και μόνη δεκαετία (καλό είναι να αποφευχθεί το διάστημα 2035-2040).

Την περιγραφή του γαλλικού μηχανισμού, με αποφάσεις ανάλογα με την ανάπτυξη ανά πενταετία και υπό την αίρεση της τήρησης του προγράμματος. Οι βασικές εκτιμήσεις των Ευρωπαίων είναι πως από αυτό το διάστημα και μετά η Ελλάδα θα έχει κόστος εξυπηρέτησης που δεν θα ξεπερνά το 7%-8%

 

 
Η μικρή Ισλανδία μας δείχνει τον δρόμο για να βγούμε απο την κρίση
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Κυριακή, 17 Ιούνιος 2018 08:08

Χαιρόμαστε την Ισλανδία και θαυμάζουμε την παρουσία της στους διεθνείς στίβους κάθε μορφής, όχι μόνο στον αθλητικό αλλά πάνω απο όλα στον πολιτικοικονομικό.Η Ισλανδία, αυτή η μικρή πανέμορφη χώρα στον Βορειο Ατλαντικό Ωκεανό, έχει βάλει τα γυαλιά σε όλο τον κόσμο και ειδικότερα σε εμάς εδώ στην υποτίθεται προικισμένη από τη φύση Ελλάδα με την τεράστια ιστορική της κληρονομιά.

 

 

Η Ισλανδία των 350.000 κατοίκων αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα εξόδου απο την κρίση, με όπλο το εθνικό της νόμισμα, την κρατικοποίηση των τραπεζών και την κήρυξη χρεοκοπίας.Είχε φτάσει να έχει χρέος 900% του ΑΕΠ, πέταξε έξω τους δανειστές, έβαλε στη φυλακή τους τραπεζίτες, και βγήμε από την κρίση με το νόμισμά της και τώρα αναπτύσσεται εντυπωσιακά.

 
Δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Marc για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Κυριακή, 17 Ιούνιος 2018 08:05

Ειδικότερα, όπως σημειώνεται στην προδημοσίευση της κυριακάτικης έκδοσης, αφορά τη χρήση του ονόματος της Μακεδονίας με το 73,2% των ερωτηθέντων να λέει "όχι" στη χρήση του και το 68,3% "όχι" στη συμφωνία που παρουσίασε η ελληνική κυβέρνηση. 

Πηγή: topontiki.gr

 
Θεοδωράκης σε Τσίπρα: Σου υπενθυμίζω ότι θα πρέπει να ανησυχείς
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Κυριακή, 17 Ιούνιος 2018 08:04

Απάντηση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος στην τελευταία του τηλεοπτική συνέντευξη στην ΕΡΤ για το Σκοπιανό είχε πει ότι αγαπάει τον Μίκη Θεοδωράκη αλλά διαφωνεί με τη λογική του, δίνει ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης.

Στο σύντομο κείμενο που ανήρτησε στην ιστοσελίδα του, ο Μίκης Θεωδοράκης αφού υπενθυμίζει στον Αλέξη Τσίπρα ότι «κάποτε πίστευες και διαδήλωνες με το "Κάτω οι δολοφόνοι των Λαών"», τον καλεί να αναρωτηθεί «τι σου λέει άραγε η Λογική σου, όταν όλοι αυτοί σε συγχαίρουν».Παράλληλα, ρωτά τον πρωθυπουργό «ποιο είναι το κακό που έκανες για να σε επαινούν ομαδικώς με τόσο μεγάλη θέρμη;».

Ολόκληρο το κείμενο του Μίκη Θεοδωράκη

 
Σενάρια τρόμου στην Γερμανία για διάλυση της ευρωζώνης!
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τετάρτη, 13 Ιούνιος 2018 10:38

Έντονη ανησυχία επικρατεί στους γερμανικούς οικονομικούς κύκλους για ενδεχομένη νέα επιδείνωση της κρίσης στην ευρωζώνη, καθώς το πολιτικό θρίλερ στην Ιταλία προκάλεσε μαζικές εκροές κεφαλαίων τον Μάιο, με αποτέλεσμα να διευρυνθούν σοβαρά οι ανισορροπίες στο σύστημα πληρωμών της ευρωζώνης, το Target2.

 
Σελίδα 12 από 1009