Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης
Γιατί δεν κινητοποιείται ο κόσμος με τόσα τραγικά μας συμβαίνουν;
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Κυριακή, 01 Οκτώβριος 2017 08:14

Αναρωτιούνται πολλοί γιατί δεν ξεσηκώνεται ο κόσμος με όλα τα τρομακτικά μέτρα που μας φορτώνουν οι δανειστές; Γιατί δεν βγαίνει  μαζικά  στους δρόμους, γιατί δεν επαναστατεί; Γιατί το αγωνιστικό φρόνημα του λαϊκού κινήματος είναι ημιθανές ή νεκρό;

 
Διαπραγμάτευση ή παραλογισμός;
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Παρασκευή, 29 Σεπτέμβριος 2017 11:18

Ασφαλώς τα αποτελέσματα των προσφάτων βουλευτικών εκλογών στην Γερμανία δεν προαναγγέλλουν θετικές εξελίξεις για την πορεία της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Ενισχύθηκαν οι ευρωφοβικές πολιτικές δυνάμεις, παρ' όλο που η συνθηματολογία περί γερμανικής αποχώρησης από την ΕΕ περιέρχεται όλο και περισσότερο σε αδιέξοδο και εξασθενεί. Ωστόσο, παρά την εκλογική καταμέτρηση, ένα στοιχείο παραμένει και πιέζει με όλο και περισσότερο αδήριτο τρόπο προς την αντίθετη κατεύθυνση, αυτήν της ενίσχυσης και σταθεροποίησης του ευρωπαϊκού εγχειρήματος και όχι προς την αποδόμηση και εγκατάλειψή του.

Το σημερινό βασικό διακύβευμα για την Ευρωζώνη είναι: να αυξηθεί η συνοχή της νομισματικής περιοχής του ευρώ, να παραμείνει στα σημερινά ανεπαρκή επίπεδα που τροφοδοτούν επαναλαμβανόμενες κρίσεις ή μήπως να μειωθεί με την επιστροφή σε εθνικές προτεραιότητες;

 

 
Τέλος από τώρα, ο Σόιμπλε
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Παρασκευή, 29 Σεπτέμβριος 2017 11:16

Η Μέρκελ διορίζει υπουργό Οικονομικών τον στενό συνεργάτη της, Πέτερ Αλτ Μάγιερ

Τέλος, από τώρα, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος ετοιμάζεται να αναλάβει την προεδρία της γερμανικής Βουλής.

Οπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του realfm Παντελής Βαλασόπουλος, από το Βερολίνο, με απόφαση της Άνγκελα Μερκελ αναλαμβάνει υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών ο Πέτερ Αλτ Μάγιερ, ο οποίος θα εκπροσωπήσει τη Γερμανία στο Eurogroup της 9ης Οκτωβρίου.

 

 
Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΙΚΑ 20 ΕΥΡΩ ΥΠΕΡ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Δευτέρα, 25 Σεπτέμβριος 2017 12:19

 « η εργοδοτική εισφορά 20 ευρώ ανά εργαζόμενο ,με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου, καταβλητέα από τους εργοδότες Κοινών Επιχειρήσεων και Οικοδομοτεχνικών Έργων, υπέρ του Ειδικού Λογαριασμού Παιδικών Κατασκηνώσεων (Ε.Λ.Κ.Π.)

θα καταβληθεί ταυτόχρονα και παράλληλα με τις ασφαλιστικές εισφορές μισθολογικής περιόδου 8/2017».


 
ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΟΑΕΔ ΛΑΕΚ 1-30
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Δευτέρα, 25 Σεπτέμβριος 2017 11:30

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ

            Σας ενημερώνουμε ότι ο Σύλλογος αξιοποιώντας για άλλη μια χρονιά, επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης εργαζομένων του ΟΑΕΔ, ΛΑΕΚ 1-30, δημιουργεί τμήματα στα οποία μπορούν να συμμετέχουν εργαζόμενοι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ, που απασχολούνται σε επιχειρήσεις με 1-30 υπαλλήλους. Η διάρκεια παρακολούθησης του κάθε προγράμματος είναι 32 διδακτικές ώρες(8 μαθήματα), για τις οποίες ο κάθε καταρτιζόμενος θα λάβει μετά τη λήξη του σεμιναρίου 160,00 ευρώ χωρίς καμία επιβάρυνση για τον συμμετέχοντα ή τον εργοδότη του. Κάθε εργαζόμενος έχει το δικαίωμα μίας και μόνο συμμετοχής. Τα μαθήματα θα υλοποιούνται στις αίθουσες του Συλλόγου, απογευματινές ώρες. Η περίοδος υλοποίησης θα είναι από το τέλος Ιανουαρίου έως και τον Μάρτιο 2018. Οι τίτλοι των προγραμμάτων είναι:

 
Σελίδα 14 από 938