Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης
Ηλεκτρονικά θα ενημερώνονται οι φορολογούμενοι για το αν δικαιούνται ή όχι επιστροφή φόρου
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Παρασκευή, 28 Σεπτέμβριος 2018 04:52

Η αρχή έγινε με τη διάταξη που κατατέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα για άμεση επιστροφή φόρων έως 10.000 ευρώ για απαιτήσεις που προέρχονται από ΦΠΑ ή φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων. ΟΙ επιστροφές αυτές θα γίνονται χωρίς το προαπαιτούμενο του φορολογικού ελέγχου ενώ θα προγραμματίζονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι για τον εντοπισμό φορολογικών παραβάσεων. Τώρα, στην ΑΑΔΕ, ετοιμάζουν το επόμενο βήμα. Στην υπηρεσία «προσποποιημένη πληροφόρηση» θα εμφανιστεί μέσα στο επόμενο διάστημα νέα εφαρμογή που θα ενημερώνει τους φορολογούμενους για το αν δικαιούνται ή όχι επιστροφής φόρου.

 

 
Χωρίς έλεγχο θα δημοσιεύονται οικονομικά στοιχεία των ΑΕ
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Παρασκευή, 28 Σεπτέμβριος 2018 04:50

Ως  η «μέση»  μπορεί να χαρακτηριστεί η «λύση» που προέκρινε η κυβέρνηση με τους δανειστές -καθώς έλαβε το «πράσινο φως» τους- για τη δημοσιότητα των οικονομικών και λοιπών στοιχείων των Ανωνύμων Εταιρειών που έως τώρα είναι υποχρεωμένες να κοινοποιούν.

 

 
Στην Ελλάδα το ΔΝΤ απαιτεί για δάνειο 10 δισ και 42 έτη πλεόνασμα 99%/ΑΕΠ
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Πέμπτη, 27 Σεπτέμβριος 2018 11:33

και στην Αργεντινή με 48,8 δισ δάνειο μόλις 1%; - Τι συμβαίνει;

Είναι προφανές ότι όταν συγκρίνεται πλεόνασμα 99% του ΑΕΠ για 42 χρόνια με πλεόνασμα 1% του ΑΕΠ για ένα έτος το 2020 αποτελεί προσβολή, ταπείνωση και μείωση της Ελλάδος.

Η συμφωνία πλαίσιο που επιτεύχθηκε μεταξύ Αργεντινής και ΔΝΤ δεν αποτέλεσε έκπληξη.

 

 
Το "καρφί" του Ιταλού ΥΠΟΙΚ: Ορκίσθηκα να ασκώ τα καθήκοντά μου προς το συμφέρον της χώρας
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Πέμπτη, 27 Σεπτέμβριος 2018 05:49

Στην κατάρτιση του προσχεδίου προϋπολογισμού, που ολοκληρώνεται τις επόμενες ώρες, αναφέρθηκε έμμεσα με δηλώσεις του ο Iταλός υπουργός Οικονομικών, Τζοβάνι Τρία. «Ορκίσθηκα ότι θα ασκώ τα καθήκοντά μου προς το αποκλειστικό όφελος της χώρας και όχι άλλων και δεν ορκίσθηκα μόνον εγώ», δήλωσε ο Τρία.

 
Αύξηση 14% στον πλούτο ολίγων Ελλήνων καταγράφει η Allianz
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Πέμπτη, 27 Σεπτέμβριος 2018 05:47

Τα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία των ελληνικών νοικοκυριών αυξήθηκαν με ένα υγιές 5,8% το 2017, μετά από δύο χρόνια αρνητικής ανάπτυξης, σύμφωνα με την 9η έκδοση της «Παγκόσμιας Έκθεσης Πλούτου» της Allianz.

 Οπως αναφέρει ο όμιλος, ο κύριος μοχλός ανάπτυξης ήταν τα χρεόγραφα που αυξήθηκαν περισσότερο από 30%, αντικατοπτρίζοντας τις ανερχόμενες κεφαλαιαγορές.

 

 
Σελίδα 15 από 1046