Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης
Για έναν άλλου τύπου επιθετικό πόλεμο
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Κυριακή, 08 Ιούλιος 2018 10:06

Ο πατριωτισμός επί χιλιετίες υπήρξε το υπαρξιακό συστατικό μας

Ας μή δίνουμε πίστη στά λόγια τῶν πολιτικῶν. Μποροῦν νά λένε ὅ,τι θέλουν. Ἀκόμη καί ...ἀλήθεια! Κάποτε στό Ἡράκλειο τῆς Κρήτης ἀντικρούοντας τά ὅσα ἔλεγε ἕνας ἀνεπάγγελτος πολιτικός εἶχα πεῖ: «Τό κακό μέ τούς πολιτικούς δέν εἶναι ὅτι λένε ψέματα. Τό κακό εἶναι ὅτι τά ...πιστεύουν. Καί τό πιό κακό εἶναι ὅτι τά πιστεύει καί ὁ πολύς λαός. Σήμερα ἡ Ἑλλάς κινεῖται ἐπί ξηροῦ ἀκμῆς. Στήν κόψη τοῦ ξυραφιοῦ. Τί προσφέρεται γιά σωτηρία; Λόγια σάν λευκοπλάστης. Δέν ἀναφέρομαι στό λεκτικό Νιαγάρα τῆς κυβερνήσεως ἀλλά καί στίς προτάσεις-λύσεις τῶν ἄλλων κομμάτων. Γενικότητες μέ κύριο ἄξονα ἀναφορᾶς τήν οἰκονομία. Ἀλλά ἀρκεῖ αὐτό; Ἡ Τουρκία μέ «κολαοῦζο» τήν Ἀλβανία οὐσιαστικά μᾶς ἀπειλεῖ μέ πόλεμο.

 
Στο «μικροσκόπιο» οι ΜΚΟ για το προσφυγικό και την λαθρομετανάστευση.
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Κυριακή, 08 Ιούλιος 2018 10:04

Η συζήτηση για τον ρόλο των ΜΚΟ άρχισε μετά τις πρώτες αφίξεις μεταναστών και προσφύγων, αλλά κορυφώθηκε με πρόσφατες δηλώσεις του ακροδεξιού υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος χαρακτηρίζει τις ανθρωπιστικές οργανώσεις «συνεργάτες των διακινητών», γιατί περισυλλέγουν όσους κινδυνεύουν να πνιγούν και τους μεταφέρουν στην Ιταλία. Αλλά και στην Ελλάδα, όπως και στη Μάλτα, υπήρξαν περιστατικά με συνεργάτες ΜΚΟ που βρέθηκαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου όταν βοήθησαν πρόσφυγες και μετανάστες.

 
Έρευνα σοκ: Μειώθηκε δραματικά ο ελληνικός πληθυσμός!
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Κυριακή, 08 Ιούλιος 2018 10:03

Δραματική αριθμητική ανατροπή φαίνεται πως πυροδότησε για τον πληθυσμό της Ελλάδας η οικονομική κρίση, που πλήττει από το 2010 τη χώρα.

Η συρρίκνωση των γεννήσεων, η αύξηση των θανάτων και η αρνητική μετανάστευση, αναδεικνύουν το δημογραφικό της Ελλάδας σε μέγα εθνικό θέμα.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ΕΛΣΤΑΤ, μόνο το διάστημα 2011-2017 ο πληθυσμός της Ελλάδας μειώθηκε κατά 355.000 ανθρώπους και αν το πρόβλημα δεν αντιμετωπισθεί με την υπευθυνότητα που απαιτείται για το «νούμερο 1» εθνικό πρόβλημα, ο πληθυσμός της Ελλάδας, το 2050, μόλις που θα αγγίζει τα 10 εκατομμύρια ανθρώπων. Κι ακόμη χειρότερα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Eurostat, το 2080, με 7,2 εκατ. ανθρώπους, η Ελλάδα θα αποτελεί το μικρότερο τμήμα της ΕΕ.

 

 
Οι δανειστές δεν θέλουν καν η Αρχή να ενημερώνει το Οικονομικών, ενώ ζητούν να πάρει και αρμοδιότητες από τις ΔΟΥ
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Κυριακή, 08 Ιούλιος 2018 10:02

Σε ανεξάρτητο «βασίλειο» θέλουν να μετατρέψουν οι δανειστές την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), καθώς θεωρούν ότι πρέπει να λειτουργεί ανέλεγκτα και να μη δίνει λογαριασμό σε κανέναν (ίσως μόνο στις Βρυξέλλες)!

Στην έκθεσή τους για τη λειτουργία της ΑΑΔΕ, που φέρνει στην επιφάνεια το www.eforiakoi.org, οι «θεσμοί» (στο σημείο 50) χαρακτηρίζουν περιττή (!) τη διαδικασία γνωστοποίησης στο υπουργείο Οικονομικών εγκυκλίων και κανονιστικών αποφάσεων που εκδίδει η Αρχή. Ζητούν δε την αλλαγή της διαδικασίας, ακόμα και μέσω νομοθετικής παρέμβασης!

Υπενθυμίζεται ότι ήδη η ΑΑΔΕ απολαμβάνει λειτουργική ανεξαρτησία, διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, και δεν υπόκειται σε έλεγχο από κυβερνητικά όργανα, κρατικούς φορείς ή άλλες διοικητικές Αρχές, αλλά σε κοινοβουλευτικό έλεγχο.

 
Η λήξη των μνημονίων και που αυτή οδηγεί
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Παρασκευή, 06 Ιούλιος 2018 05:54

Η γραμμή της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως που ‘χει ορίσει η ηγεσία του Κυριάκου με τον Άδωνι, ή και τούμπαλιν ορθότερα (μαζί με τον επικοινωνιολόγο της τον Θεοδωρικάκο, πρώην Κομμουνιστή, συν τοις άλλοις), σε γενικές γραμμές ξεκινάει με τον εξής τρόπο· ότι η νυν συγκυβέρνηση μέσω της περιόδου Βαρουφάκη καθυστέρησε να φέρει μία συμφωνία η οποία κόστισε ιδιαιτέρως βαρέως στους Έλληνες φορολογουμένους.

Η συνέχεια αυτής της ρητορείας είναι· ότι η Νέα Δημοκρατία θα έβγαζε την Ελλάδα νωρίτερα από τα Μνημόνια από την νυν συγκυβέρνηση, καθώς είχε το e-mail (ηλεκτρονικό μήνυμα) Χαρδούβελη και είχε πραγματοποιήσει δύο εξόδους στις Αγορές, επίσης. Τέλος, αναφέρει η γραμμή της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως ότι δεν τελείωσαν τα Μνημόνια, καθώς πλέον μεταβαίνουμε σε μία νέα φάση όπου τα μέτρα λιτότητας θα συνεχίσουν αλλά με την μόνη διαφορά, ότι δεν θα υπάρξουν οι δόσεις των δανείων, ήτοι μέτρα άνευ δανεικών χρημάτων.

 
Σελίδα 15 από 1019