Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης
Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων έθεσε στον νέο Πρέσβη της Γερμανίας στη χώρα μας,
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Κυριακή, 24 Σεπτέμβριος 2017 09:48

κ. Jens Plotne, ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν σήμερα.

«Οι απαιτήσεις για γερμανικές αποζημιώσεις παραμένουν νομικά, ηθικά και πολιτικά ενεργές με βάση το πόρισμα της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής και το ζήτημα αυτό υπάρχει πάντοτε στην ατζέντα των συζητήσεών μας» τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαος Βούτσης, στην πρώτη εθιμοτυπική συνάντηση που είχε σήμερα, με τον νέο Πρέσβη της Γερμανίας στη χώρα μας, κ. Jens Plotner. Η Γερμανία αναγνωρίζει όλα τα κεφάλαια των ελληνο-γερμανικών σχέσεων και την ηθική ευθύνη που απορρέει από τα τρομερά κεφάλαια της Ιστορίας, απάντησε από την πλευρά του ο νέος Γερμανός Πρέσβης.

Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Γερμανίας κ.κ. Νάσος Αθανασίου, Χρήστος Σταϊκούρας και Γιώργος Παπαηλιού, καθώς και ο Διπλωματικός Σύμβουλος της Βουλής, Πρέσβης ε.τ. κ. Σπύρος Θεοχαρόπουλος.

 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Κυριακή, 24 Σεπτέμβριος 2017 07:07

 της Μαρίας Νεγρεπόντι-Δελιβάνη, 17.09.2017

ΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ FRANÇAIS ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ *

 Ο Εμμανουήλ Μακρόν, ως επισκέπτης της χώρας μας την περασμένη εβδομάδα, ήταν ευχαριστημένος με την επικοινωνία του, καλλιεργημένη αλλά και υπερήφανη επειδή είναι παθιασμένη με την ιστορία της αρχαίας Ελλάδας, όπως συμβαίνει με τους μορφωμένους Γάλλους.

Αναζητώντας προβλήματα (όπως και η πρακτική) σε σχέση με αυτή την επίσκεψη, επισπεύδει να επισημάνω ότι από την πλευρά του Γάλλου Προέδρου δεν υπάρχουν, αλλά δεν θα πω τόσο πολύ για τους Έλληνες ηγέτες. Η κυβέρνηση και, σε μεγάλο βαθμό, η αντιπολίτευση, ήλπιζαν πολύ για αυτή την επίσκεψη και, με περίεργο τρόπο, μετά από αυτήν, εξέφρασαν ακραία και απολύτως αδικαιολόγητη ικανοποίηση. Ας δούμε, λοιπόν, τι έφερε ο γάλλος πρόεδρος στην Ελλάδα με την ομιλία του και ποια θα ήταν η απάντηση της κυβέρνησης και γιατί όχι και η αντιπολίτευση, η οποία, δυστυχώς, δεν ήταν η περίπτωση.

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 24 Σεπτέμβριος 2017 09:51
 
Γερμανικός εφιάλτης προ των πυλών
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Κυριακή, 24 Σεπτέμβριος 2017 07:06

Αλήθεια, μήπως θυμάστε τα πρώτα χρόνια του μνημονίου έναν …μεταλλαγμένο Γερμανο-βιετναμέζο που μας κουνούσε το δάχτυλο απειλώντας να μας στείλει στο πυρ το εξώτερον; Αναπολείτε την αναιδέστατη φάτσα του και τα άρθρα του στη «Nτι Βελτ» για τα «οφέλη μιας ελληνικής χρεοκοπίας»; Μήπως νοσταλγήσατε και το …σχέδιο «ΗELIOS», την ιδέα δηλαδή να γεμίσει η Ελλάδα με κανα-δυό εκατομμύρια (γερμανικές…) ανεμογεννήτριες για να δίνει ρεύμα στην Ευρώπη και να ξεπληρώνει έτσι σιγά-σιγά το χρέος της; Ε, μη στεναχωριέστε, όλα αυτά ξανάρχονται. Σε δυναμική συσκευασία «ενός» και σε εκδοχή, όχι σχιστομάτη, αλλά βέρου Γερμαναρά! Το κόμμα που ο Ρέσλερ έστειλε στα αζήτητα των εκλογών του 2013, αίφνης αναστήθηκε και φιλοδοξεί να αποτελέσει τον κυβερνητικό εταίρο της κυρίας Μέρκελ.

 

 
Ακατάσχετο», 120 δόσεις και μείωση φόρων ζητούν οι έμποροι από την κυβέρνηση
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Σάββατο, 23 Σεπτέμβριος 2017 08:08

Την Ημέρα Ελληνικού Εμπορίου γιορτάζουν σήμερα η  ΕΣΕΕ και ο Εμπορικός Κόσμος της χώρας. Όπως αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η Συνομοσπονδία, από τα γραφεία της στο Σύνταγμα, παραμένουν ζωντανά τα αιτήματα του επιχειρηματικού κόσμου, για τη δημιουργία ενός ειδικού «ακατάσχετου» λογαριασμού εξόδων για τις επιχειρήσεις, την εφαρμογή τού πλαισίου τού νέου εξωδικαστικού συμβιβασμού, ώστε οι μικρομεσαίοι να ρυθμίσουν σε 120 δόσεις τις οφειλές στα πρώην ασφαλιστικά ταμεία (23,3 δις ευρώ) και τον περιορισμό της υπερ-φορολόγησης νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

 

 

 
Καλύτερα ή μήπως χειρότερα;
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Παρασκευή, 22 Σεπτέμβριος 2017 05:39

Η Ελλάδα και τα σενάρια της επόμενης μέρας των γερμανικών εκλογών

Το γερμανικό εκλογικό σύστημα επιβάλλει τον σχηματισμό κυβερνήσεων συνεργασίας και αυτό δημιουργεί πονοκέφαλο στα κομματικά επιτελεία ιδίως φέτος λόγω του θεωρούμενης βεβαίας εισόδου δύο ακόμα κομμάτων τα οποία δεν εκπροσωπούνταν στην προηγούμενη Βουλή / Bundestag: του Φιλελεύθερου FDP και του ακροδεξιού κόμματος «Εναλλακτική για την Γερμανία». Κατά τους ειδικούς, η είσοδός τους στην Μπούντεστακ θα μειώσει καταρχάς τις έδρες κυρίως των δύο μεγάλων κομμάτων που ήδη βρίσκονται στη Βουλή, της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU/CSU), του σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD), αλλά ενδεχομένως και των μικρότερων, δηλαδή των Πρασίνων (Die Gruenen) και της Αριστεράς (Die Linke).

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 24 Σεπτέμβριος 2017 07:11
 
Σελίδα 16 από 938