Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης
ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ "ΜΕ Η ΧΩΡΙΣ ΓΡΑΒΑΤΑ"
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τρίτη, 30 Μάιος 2017 10:16

Το χθεσινό φιάσκο των συνομιλιών στο Eurogroup, για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ήταν απολύτως αναμενόμενο, για οποιονδήποτε παρακολουθεί με στοιχειώδη προσοχή τα σχετικά διαμειβόμενα.  Εκτός από τα μισόλογα, τα ευχολόγια, τις αμηχανίες,  την άρνηση θετικών απαντήσεων,  από την ηγεσία της Ευρωζώνης, υπήρχε και η σαφέστατη τοποθέτηση του υπουργού Οικονομίας της Γερμανίας (ορθότερα της  ΕΕ), του κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλεo οποίος απέκλεισε, ευθαρσώς και εκ των προτέρων,  τη διατήρηση φρούδων ελπίδων. Υπήρχε, όμως, ακόμη και κυρίως  η παγιωμένη άρνηση, από την πλευρά της ΕΕ, να  ικανοποιήσει το μακρόχρονο αίτημα του ΔΝΤ, για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, παρότι αυτό αποτελούσε προϋπόθεση παραμονής του στο κουαρτέτο, και παρότι αυτή  η παραμονή του αποτελεί διακαή επιθυμία της Γερμανίας.

 

 
Καθαρή λύση ή ρήξη
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τρίτη, 30 Μάιος 2017 09:58

ΓΙΑ μια ακόμα φορά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας διαμήνυσε προς κάθε κατεύθυνση ότι  περιμένει από το Eurogroup της 15ης Ιουνίου ή από τη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί μια εβδομάδα αργότερα, καθαρές λύσεις.

ΚΑΜΙΑ απόφαση που δεν θα δρομολογεί λύση στο δημόσιο χρέος, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να βγει η χώρα στις αγορές, δεν πρόκειται να γίνει δεκτή. Στην κατεύθυνση αυτή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει πάρει αυστηρές οδηγίες, τις οποίες θα ακολουθήσει κατά γράμμα στην κρίσιμη σύνοδο του Eurogroup.

 
ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Α.Ε.
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Δευτέρα, 29 Μάιος 2017 09:28

ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Α.Ε.

Κοινοποίηση:

  1. 1.Πανελλήνια Ομοσπονδία Οικονομολόγων Ελευθέρων Επαγγελματιών Ελλάδος (Π.Ο.Ο.Ε.Ε.Ε.)

       
Θέμα: Μεταφορά καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής αίτησης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής» για το σχολικό έτος 2017-2018

 

 Αξιότιμοι Κύριοι,

 

 
Και τώρα τι κάνουμε;
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Κυριακή, 28 Μάιος 2017 09:06

Αλλη μια φορά το Κοινοβούλιο απαξιώθηκε, με τους συμπολιτευόμενους βουλευτές να ψηφίζουν μέτρα που δεν πιστεύουν και τους αντιπολιτευόμενους να καταψηφίζουν μέτρα που θα ψήφιζαν αν ήταν στην κυβέρνηση.

Προς τι; Για να πάμε, λέει, στο Eurogroup έχοντας άλλη μια φορά ήδη δώσει τα πάντα ώστε να πάρουμε, δήθεν, μια ουσιαστική αναδιάρθρωση χρέους που το Eurogroup ποτέ δεν θα έδινε...

Κάποιοι ήλπιζαν ότι η εκλογή του Μακρόν μαζί με τα λεγόμενα του Μοσκοβισί, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ υπέρ μιας έστω και υποτυπώδους αναδιάρθρωσης χρέους θα έσπαγαν το τείχος της άρνησης του Β. Σόιμπλε και του Eurogroup, το οποίο ελέγχει ως εάν να ήταν φέουδό του.

 
Το χρέος και η επανεκκίνηση
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Σάββατο, 27 Μάιος 2017 13:52

Στην 8ετία 2010-2017, τρία ευρωπαϊκά προγράμματα με τη συμμετοχή του ΔΝΤ και τη συναίνεση όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, της σημερινής συμπεριλαμβανομένης, εφαρμόσθηκαν στη χώρα μας με υποθετικό στόχο τη διάσωση από τη χρεοκοπία, την εξασφάλιση των δανειστών και την εξυγίανσή της. Ωστόσο, ουδεμία πρόοδος έχει συντελεσθεί μέχρι σήμερα σε κανένα από τα αρχικά προβλήματα, τα οποία παραμένουν, οξύνονται, επιδεινώνονται. Το ελληνικό χρέος, αντί να μειώνεται, παραμένει σε ακαταμάχητη δυναμική ανόδου σε σχέση με το εθνικό εισόδημα, που ενέχεται στην εξυπηρέτησή του. Όσο η επιλογή της λιτότητος παραμένει, όσο οι υπερφορολογήσεις εντείνονται και τα εισοδήματα συνθλίβονται, η οικονομία δεν παύει να εξωθείται σε παρατεταμένη ύφεση, με αυτονόητη συνέπεια τη διαιωνιζόμενη αδυναμία της να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της έναντι των δανειστών της. Με τα τρία προγράμματα και εξαιτίας αυτών, η ικανότητα της χώρας να εξυπηρετεί το χρέος της δεν βελτιώνεται, αλλά αντίθετα επιδεινώνεται. Εάν στην αρχή της 8ετίας το χρέος ήταν «μη εξυπηρετήσιμο», σήμερα αποβαίνει ακόμη λιγότερο. 
 

 
Σελίδα 16 από 912