Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης
Πολιτικό σύστημα υπό κατάρρευση
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Δευτέρα, 01 Μάιος 2017 13:42

Ο πρώτος γύρος της γαλλικής προεδρικής εκλογής εσήμανε την κατάρρευση του διπολικού πολιτικού συστήματος, μεταξύ Δεξιάς και Σοσιαλιστικής Αριστεράς, που είχε κυβερνήσει την χώρα κατά τις 4 τελευταίες  δεκαετίες. Οι δύο πυλώνες της 5ης γαλλικής δημοκρατίας που άλλοτε συγκέντρωναν μαζί τα τρία τέταρτα των ψήφων της λαϊκής ετυμηγορίας έχουν σήμερα συρρικνωθεί  σε μόλις το ένα τέταρτο αυτής. Όμως, την ζημιά τους, οι δύο πρώην πυλώνες δεν υφίστανται μόνον οι ίδιοι, αλλά την μεταδίδουν επίσης στην σταθερότητα του δημοκρατικού πολιτεύματος, αφού το τελευταίο σύρεται πλέον υπό την σκιά και τον φόβο της εθνικιστικής αναδίπλωσης, ως αντίδραση στις ακρότητες του ευρωπαϊσμού και της παγκοσμιοποίησης που έχουν μέχρι σήμερα σφραγίσει τον ορίζοντα όσων έχουν βρεθεί στο πηδάλιο της χώρας από το 1981. Βέβαια, ο κίνδυνος αυτός αναχαιτίσθηκε με το εκλογικό αποτέλεσμα, αφού η επίδοση του Εθνικού Μετώπου της κυρίας Λεπέν διέψευσε κάθε προσδοκία για ενδεχόμενη κατίσχυσή του. Όμως, στην ουσία, η «μαύρη προσδοκία» δεν έσβησε, αλλά απλώς μετατέθηκε κατά μια 5ετία, στο τέλος της οποίας πιθανόν να επανέλθει με πολύ χειρότερους όρους, κυρίως λόγω της αναμενόμενης πολιτικής από τον μελλοντικό πρόεδρο της χώρας.

 

 
Τι αποκαλύπτει ο Βαρουφάκης για τον Σόιμπλε
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Δευτέρα, 01 Μάιος 2017 07:13

Ένα περιστατικό που έλαβε χώρα στις 11 Μαΐου του 2015, λίγο πριν από το Eurogroup εκείνης της ημέρας, περιγράφει ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, στην προδημοσίευση του νέου του βιβλίου «Ανίκητοι ηττημένοι – Για μια ελληνική άνοιξη μετά από ατελείωτους μνημονιακούς χειμώνες».

Βασικοί πρωταγωνιστές του ο ίδιος, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και η πρότασή του για Grexit, όπως διατυπώθηκε, πάντα με βάση την αφήγηση του συγγραφέα:

 

 
Ο τελικός του στημένου παιχνιδιού
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Κυριακή, 30 Απρίλιος 2017 12:51

’’χωρίς αποφασιστικότητα, χωρίς θάρρος, χωρίς αγώνα, καθώς επίσης χωρίς διάθεση για σκληρή δουλειά,, δεν μπορούμε να διαπραγματευθούμε με κανέναν και δεν είμαστε σε θέση να πετύχουμε τίποτα – ούτε καν το πιο απλό''

"η πολιτική της υποτέλειας, των υποκλίσεων και των μνημονίων μας οδηγεί στην απόλυτη καταστροφή – κυριολεκτικά στο σβήσιμο των Ελλήνων από τον πλανήτη, όπως άλλωστε έχει συμβεί με πολλούς άλλους λαούς στο παρελθόν."

 
Από τη μία πλευρά η απειλή της χρεοκοπίας, της «τύχης» της Βενεζουέλας και του GREXIT, ενώ από την άλλη με την κλιμάκωση των απειλών εκ μέρους της Τουρκίας και όχι μόνο, οι Έλληνες θα πιέζονται στη γωνία – έτσι ώστε να μην διαδηλώνουν και να μην αντιδρούν, αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο στους επίδοξους νέους ιδιοκτήτες της χώρας τους.

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 01 Μάιος 2017 06:58
 
Οι έξι μεταρρυθμίσεις για ανάκαμψη
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Σάββατο, 29 Απρίλιος 2017 08:40

Με... «αέρα» αρχηγού, εμφανή αυτοπεποίθηση γι' αυτά που λέει και ισχυρή δόση αισιοδοξίας εμφανίστηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, στο πρώτο ουσιαστικά επίσημο κάλεσμα επί ελληνικού εδάφους της πρωτοβουλίας Diem25.

Αν και απέφυγε να το ξεκαθαρίσει, ήταν εμφανές ότι στόχος είναι ο μετασχηματισμός του σε κόμμα - πρόταση μιας νέα ευρωπαϊκής ματιάς που δεν αποκλείεται να δούμε και στις εθνικές εκλογές, εφόσον η έως τότε δυναμική το επιτρέψει. 

Στο ερώτημα της «Εφ.Συν.», αν το Diem25 θα λάβει μέρος στις εθνικές εκλογές, ο Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε:

 

 
Το Βατερλό της Σοσιαλδημοκρατίας
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Παρασκευή, 28 Απρίλιος 2017 10:43

Τι ακριβώς συνέβη από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούλιο του 2015 στην Ελλάδα και την Ευρώπη; Ενας από τους βασικούς πρωταγωνιστές, ο Γιάνης Βαρουφάκης, δίνει τη δική του εκδοχή για τις συζητήσεις και τις διαπραγματεύσεις στο Eurogroup, αλλά και για τους εκβιασμούς και τις απειλές που δέχτηκε η ελληνική κυβέρνηση από τους δανειστές.

  

 
Σελίδα 17 από 905