Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης
Handelsblatt: Πιο κοντά Ε.Ε.-ΔΝΤ για Ελλάδα
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Κυριακή, 15 Απρίλιος 2018 08:05

Οι Ευρωπαίοι επιθυμούν τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα και ο διεθνής οργανισμός από την πλευρά του φαίνεται πιο κοντά στο να πει το «ναι». Αυτό επισημαίνει σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη κρίσιμες συνομιλίες για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και ευρύτερα για την επομένη του προγράμματος στην Ουάσιγκτον. 

Εάν τελικά η συμμετοχή του ΔΝΤ επιβεβαιωθεί, τότε υπολογίζεται ότι θα ανέλθει σε 1,6 δισ. ευρώ, όπως είχε αναφέρει και σε προηγούμενο δημοσίευμά της η γερμανική οικονομική εφημερίδα για τις συζητήσεις, που θα γίνουν στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του Ταμείου. 

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 19 Απρίλιος 2018 16:17
 
Υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους οι Πράσινοι της Γερμανίας- Να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Κυριακή, 15 Απρίλιος 2018 08:04

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πάντα πίεζε ούτως ώστε η Αθήνα να εκπληρώνει τους όρους λιτότητας, με εν μέρει μεγάλες κοινωνικές συνέπειες. Τώρα θα πρέπει να τηρήσουμε κι εμείς τις δεσμεύσεις μας και να παραχωρήσουμε τις υποσχεθείσες ελαφρύνσεις του χρέους, ούτως ώστε η Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι να μπορεί να σταθεί και πάλι στα πόδια της» τονίζει η συμπρόεδρος των Γερμανών Πράσινων Αναλένα Μπάερμποκ σε συνέντευξή της στη Handelsblatt.

«Θα υπάρχει αποπληρωμή, μόνο που θα είναι αργότερα. Από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό δεν θα λείπει ούτε σεντ. Ίσα ίσα το αντίθετο: η Γερμανία πέτυχε μέσω της αγοράς ομολόγων, τα οποία έπειτα δόθηκαν στην Ελλάδα με υψηλότερο επιτόκιο, τα έτη 2015 και 2016 κέρδη από επιτόκια ύψους 722 εκατομμυρίων ευρώ» υπογραμμίζει η ηγέτης των Πρασίνων.

Στη συνέντευξή της η κ. Μπάερμποκ τονιζει ότι «είναι ζητούμενο όλων μας να προστατευτεί η ευρωζώνη από νέα οικονομικά και δημοσιονομικά σοκ. Εξ ου και με είχε χαροποιήσει το γεγονός ότι στη συμφωνία του κυβερνητικού συνασπισμού διατυπώνεται η παραδοχή ότι η Ευρώπη πρέπει επειγόντως να προχωρήσει προς τα εμπρός. Πρόκειται για ξεκάθαρες θέσεις... Πρέπει να λάβουμε μέριμνα για την επόμενη κρίση, ολοκληρώνοντας για παράδειγμα την τραπεζική ένωση, μετεξελίσσοντας τον ευρωπαϊκό μηχανισμό σταθερότητας σε ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο και δημιουργώντας κι ένα εργαλείο για τον μετριασμό των ασύμμετρων σοκ».

 
Oι Έλληνες χάσαμε το διαχρονικό προσόν να βλέπουμε πίσω από τη »βιτρίνα» , να κρίνουμε με ενδελεχή ματιά, να αξιολογούμε χωρίς παρωπίδες
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Παρασκευή, 13 Απρίλιος 2018 10:38

Διαβάζω και ακούω συνέχεια »τρελάρας ο Ερντογάν», »ανισόρροπος ο Τραμπ», »παράφρων ο Πούτιν» , ακόμα και από τα , ο Θεός να τα κάνει, επίσημα υπουργικά χείλη της χώρας που υποδύονται τους Κυβερνήτες και εκπροσώπους μας!!
Και διερωτώμαι, έχετε στην κατοχή σας ,όσοι ισχυρίζεστε πως είναι διαταραγμένοι οι παραπάνω ηγέτες, επίσημη ιατρική γνωμάτευση ή οι Έλληνες χάσαμε το διαχρονικό προσόν να βλέπουμε πίσω από τη »βιτρίνα» , να κρίνουμε με ενδελεχή ματιά, να αξιολογούμε χωρίς παρωπίδες, να αντιλαμβανόμαστε όχι όσα θέλουν να μας παρουσιάσουν για δεδομένα αλλά το τι συμβαίνει στην πραγματικότητα.
Για τους ανεπαρκείς πολιτικούς μας , διόλου εντύπωση κάνει, να αποδίδουν στην …τρέλα , αποφάσεις ηγετών που προτάσσουν τα εθνικά και οικονομικά τους συμφέροντα, την ώρα που οι δικοί μας πολιτικοί ταγοί, έχουν απροκάλυπτα διακοσμητικό ρόλο στην επικείμενη αλλαγή των διεθνών ισορροπιών, στην ανακατάταξη των συσχετισμών και στην αναδιαμόρφωση, όπως όλα δείχνουν, του παγκόσμιου χάρτη.
Όχι, δεν είναι τρελοί….έμποροι είναι και πολύ καλοί στη »δουλειά» τους!

 
Αυτά είναι τα τέσσερα βασικά θέματα του EuroWorking Group
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Πέμπτη, 12 Απρίλιος 2018 03:53

Μια πρώτη συζήτηση για τη στρατηγική ανάπτυξης που θα ακολουθήσει η Ελλάδα μετά την έξοδο από το μνημόνιο θα διεξαχθεί στο EuroWorking Group(EWG), που συνεδριάζει σήμερα στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι επικεφαλής των θεσμών έχουν ήδη στα χέρια τους το προσχέδιο της στρατηγικής για την ανάπτυξη της ελληνικής κυβέρνησης, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο στο άτυπο Eurogroup της 27ης Απριλίου στη Σόφια.

 
Έως τις 30 Απριλίου η πρώτη δήλωση για το τέλος πλαστικών σακουλών
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Πέμπτη, 12 Απρίλιος 2018 03:52

Με νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή («Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας 2015/2366/ΕΕ για τις υπηρεσίες πληρωμών και άλλες διατάξεις» ) διευκρινίζεται ότι ο έλεγχος της ορθής απόδοσης του περιβαλλοντικού τέλους των πλαστικών σακουλών μεταφοράς διενεργείται αποκλειστικά από τη Φορολογική Διοίκηση και καθορίζεται η προθεσμία για την δήλωση απόδοσης του τέλους αυτού.

Συγκεκριμένα, η δήλωση για το τέλος της πλαστικής σακούλας θα υποβάλλεται κάθε τρίμηνο, έως την τελευταία ημέρα του μήνα που ακολουθεί την περίοδο στην οποία αφορά. Η δήλωση θα υποβληθεί για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2018.

 
Σελίδα 17 από 998