Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης
Aπάτη... γερμανικού τύπου με χρηματοδότηση από την Ε.Ε.
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Πέμπτη, 03 Αύγουστος 2017 15:54

Η Volkswagen με «δόλιο» τρόπο και απάτη εξασφάλισε δάνειο 400 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για να κατασκευάσει αυτήν ακριβώς την μηχανή που ήταν στην καρδιά του σκανδάλου με τους ρύπους, γνωστό ως Dieselgate, αναφέρουν αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), που είχαν ξεκινήσει την σχετική έρευνα το 2015.

Οι διαπιστώσεις αυτές αποτελούν ένα ακόμα πλήγμα στην αξιοπιστία του γερμανικού κολοσσού μετά τις αποκαλύψεις του Dieselgate αλλά και τις πρόσφατες αποκαλύψεις για την δημιουργία καρτέλ μεταξύ των πέντε μεγάλων παικτών στην αγορά αυτοκινήτου για να χειραγωγήσουν τον ανταγωνισμό. 

 
Απολογισμός σε «Μαύρο και σε κόκκινο»
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Κυριακή, 30 Ιούλιος 2017 08:50

«Η αξιοπιστία κατακτάται όταν το ΑΕΠ εγκαθίσταται σε θετικούς ρυθμούς,με την πρόταξη της  δημοσιονομικής εξυγίανσης το ΑΕΠ κλoνίζεται και μαζί του κάθε αξιοπιστία.»

 Δεν συγχωρούνται οι περικοπές δημοσίων δαπανών ενόσω η οικονο-

μία βυθίζεται σε ύφεση.

Δεν συγχωρείται η πρόταξη του προβλήματος της ανταγωνιστικότητας την στιγμία η οικονομία καταρρέει.

Δεν συγχωρούνται οι περικοπές εισοδημάτων τη στιγμή που εξασθενεί η ζήτηση.

Δεν συγχωρείται η πρόταξη της εξυγίανσης την στιγμή που η οικονομία

αδρανεί και καταποντίζεται.

Δεν συγχωρούνται οι πολιτικές που συρρικνώνουν το εθνικό εισόδημα σε συνθήκες υπερχρεωμένης οικονομίας.

Αντίθετα σε συνθήκες ύφεσης επιβάλλονται επεκτατικές πολιτικές,ώστε μα μειώνεται και να πληθωρίζεται το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ

Όλα τα μέτρα που έχουν επιβληθεί στην χώρα μας ήσαν λάθος και σε λάθος στιγμή

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 30 Ιούλιος 2017 09:30
 
Ο Βαρουφάκης αποκαλύπτει τα sms με τον Τσίπρα
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Κυριακή, 30 Ιούλιος 2017 08:47

για την πρόταση Σόιμπλε για προσωρινό Grexit

Νέα αποσπάσματα από το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη και συγκεκριμένα τα sms που αντάλλασσε με τον Αλέξη Τσίπρα πριν από το Eurogroup της 11ης Μαΐου έρχονται στο φως, μέσω δημοσιεύματος του Πρώτου Θέματος.

Μάλιστα ο πρώην υπουργός Οικονομικών αποκαλύπτει πως μια εβδομάδα πριν από το δημοψήφισμα συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό και εκείνος τον ρώτησε αν έχει Plan X. Του απάντησε «Θες να σου κάνω μια παρουσίαση;». Του απάντησε καταφατικά, δεν έγινε ποτέ ωστόσο παρουσίαση αλλά το σχέδιο του το έδωσε. Μάλιστα ο πρώην υπουργός Οικονομικών του είπε χαρακτηριστικά «Διάβασε και κλάψε«.

 
Tροπολογία για POS και δικηγόρους
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Παρασκευή, 28 Ιούλιος 2017 06:59

 Ο όρος «καταναλωτής» αντικαθίσκαΙταται με τη φράση «πληρωτής που ενεργεί για λόγους που δεν εμπίπτουν στην εμπορική, επιχειρηματική ή επαγγελματική του δραστηριότητα». Με την τροποποίηση αυτή ορίζεται ότι οι δικαιούχοι πληρωμής (επιχειρήσεις και επαγγελματίες), στο πλαίσιο των συναλλαγών τους με πληρωτές οι οποίοι ενεργούν για λόγους που δεν εμπίπτουν στην εμπορική, επιχειρηματική ή επαγγελματική τους δραστηριότητα, υποχρεούνται, ανάλογα με τον κύριο Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητάς τους (ΚΑΔ) να αποδέχονται μέσα πληρωμής με κάρτα για την ολοκλήρωση των πράξεων πληρωμής

 
Η εγκύκλιος για τα POS
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Πέμπτη, 27 Ιούλιος 2017 16:18

Αριθ. πρωτ.: 83942/2017
Οδηγίες εφαρμογής της υπ' αριθ. 45231/20-04-2017 (Β' 1445) Κοινής Υπουργικής Απόφασης «Ρύθμιση Υποχρέωσης Αποδοχής Πληρωμών με Κάρτα σύμφωνα με το άρθρο 65 του ν. 4446/2016 (Α' 240)»
Αθήνα, 27-07-2017
Αριθ. Πρωτ. : 83942

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Γ.Γ. ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΚΑΙ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ
Δ/ΝΣΗ ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Ταχ. Δ/νση :Πλατεία Κάνιγγος
Ταχ. Κώδικας :101 81
Τηλέφωνο:210 3893118,200,206
210 3848221

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Θέμα : Οδηγίες εφαρμογής της υπ' αριθ. 45231/20-04-2017 (Β' 1445) Κοινής Υπουργικής Απόφασης "Ρύθμιση Υποχρέωσης Αποδοχής Πληρωμών με Κάρτα σύμφωνα με το άρθρο 65 του ν. 4446/2016 (Α' 240)".

 
Σελίδα 18 από 930