Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης
H βίαιη υφαρπαγή της δημόσιας και ιδιωτικής της περιουσίας, σε συνδυασμό με τον αφελληνισμό.
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Κυριακή, 29 Ιούλιος 2018 08:35

Η Ελλάδα είναι μία χώρα με πολλά, πάρα πολλά προβλήματα, τα οποία έχουν δυστυχώς πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια των μνημονίων – όπου ουσιαστικά έχει εφαρμοσθεί μία βίαιη εισπρακτική πολιτική από τους θεσμικούς δανειστές της (Γερμανία ως ηγέτης της Ευρώπης, ΕΚΤ, ΔΝΤ), με εξαιρετικά δυσμενή επακόλουθα για τους Έλληνες. Τελευταία οδυνηρή τραγωδία η απανθράκωση δεκάδων ανθρώπων στο Μάτι, για την οποία ασφαλώς δεν είναι ένοχοι μόνο οι Πολίτες και η Πολιτεία – αλλά, επίσης, οι ξένοι που την κυβερνούν, με αποτέλεσμα να έχουν καταρρεύσει τα πάντα.

Παρά την ανείπωτη τώρα καταστροφή που υπέστη η πατρίδα μας, ο επικεφαλής της ΕΚΤ και πιόνι της καγκελαρίας, της απαγόρευσε την επιλεκτικότητα των ομολόγων της μετά το τέλος της δανειακής σύμβασης – καθώς επίσης τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE). Σε ένα πρόγραμμα που αυξάνει τη ρευστότητα των υπολοίπων κρατών και μειώνει τα επιτόκια τους – όταν η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που δεν επωφελείται, ενώ έχει ασφαλώς τη μεγαλύτερη ανάγκη από όλους.

 

 
Η φορολογία «πνίγει» τις προοπτικές ανάπτυξης της Ελλάδας.
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Κυριακή, 29 Ιούλιος 2018 08:34

H κυβέρνηση πέτυχε μέσω της αύξησης των φόρων σε τόσο υψηλά επίπεδα που "στραγγαλίζουν" τις μικρές επιχειρήσεις που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας της.

Αυτό επισημαίνεται σε δημοσίευμα της Wall Street Journal με τίτλο: «η φορολογία "πνίγει" τις προοπτικές της Ελλάδας».

Μετά τις τελευταίες αυξήσεις φόρων, η Ελλάδα παρουσιάζει είναι μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών με τους υψηλότερους φορολογικούς συντελεστές σε διάφορες κατηγορίες, όπως το 29% στον εταιρικό τζίρο και το 24% όσον αφορά το ΦΠΑ.

Τα φυσικά πρόσωπα καταβάλλουν φόρο εισοδήματος μέχρι 45%, συν επιπλέον "εισφορά αλληλεγγύης" μέχρι 10%.

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι και οι εργοδότες καταβάλλουν εισφορές κοινωνικής ασφάλισης μέχρι 27% των μισθών τους.

 
Oι ΜΚΟ δεν βοήθησαν τους Έλληνες πυρόπληκτους.
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Σάββατο, 28 Ιούλιος 2018 08:39

Είναι αλήθεια πως οι ΜΚΟ που τρέχουν για τους «λαθροεισβολείς» δεν βοήθησαν τους Έλληνες πυρόπληκτους;

Στο λογαριασμό Twitter «Κυριάκος Βελόπουλος Πρόεδρος ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ«, σε βίντεο και δημοσιεύματα, είδαμε τον ισχυρισμό πως οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που βοηθούν τους «λαθροεισβολείς» δεν βοήθησαν καθόλου τους πυρόπληκτους της Αττικής.

 
ΔΝΤ: Παραμένουν τα ερωτηματικά για τη μακροπρόθεσμη προοπτική του χρέους
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Σάββατο, 28 Ιούλιος 2018 08:38

Τη μεσοπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους επιβεβαίωσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο ωστόσο, εξακολουθεί να θέτει ερωτηματικά για τις μακροπρόθεσμες προοπτικές του δημόσιου χρέους.

Κατά την αποψινή συνεδρίαση του εκτελεστικού συμβουλίου, όπου συζητήθηκε η ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, τα στελέχη του ΔΝΤ επιβεβαίωσαν τη μεσοπρόθεσμη βιωσιμότητα του χρέους, χάρη και στα νέα μέτρα ελάφρυνσης έως το 2032.

Remaining Time-0:04

Fullscreen

Unmute

Ωστόσο, επανέλαβαν τις πάγιες ενστάσεις για τη μακροπρόθεσμη προοπτική του δημόσιου χρέους, δηλαδή για την περίοδο μετά το 2032. Πάντως, διαβεβαίωσαν ότι η συνεργασία ΔΝΤ - Ευρωζώνης θα συνεχιστεί καθ’ όλη την περίοδο της μεταμνημονιακής εποπτείας.

 

 
Στην Κίνα καταφεύγει η Τουρκία και έχει δανειστεί 3,6 δισ.
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Σάββατο, 28 Ιούλιος 2018 08:36

 Την ώρα που η τουρκική λίρα κατακρημνίζεται και οι σχέσεις της γειτονικής μας χώρας Άγκυρας με τις ΗΠΑ κλυδωνίζονται, η Άγκυρα προσφεύγει στο Πεκίνο για να δανειστεί.

Μέσω twitter ανακοίνωσε ο Υπουργός Θησαυροφυλακίου και Οικονομίας της Τουρκίας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, το δάνειο ύψους 3,6 δισ. δολαρίων, το οποίο κατάφερε να εξασφαλίσει από την Κίνα, προκειμένου να διανεμηθεί στην ιδιωτική πρωτοβουλία, σε κρατικά ιδρύματα και σε τράπεζες για επενδύσεις στην ενέργεια και συγκοινωνιακά έργα.

 
Σελίδα 18 από 1030