Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης
Το πολιτικό παιγνίδι στα παρασκήνια της οικονομίας
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Πέμπτη, 15 Φεβρουάριος 2018 11:23

Το εξόφθαλμα προβοκατόρικο fake news του Τόμας Βίζερ για το 200 δισ. ευρώ που χάθηκαν  στο α΄ εξάμηνο του 2015 προκάλεσε ερωτηματικά σε ευρύ φάσμα παρατηρητών, πολλοί εκ των οποίων επεσήμαιναν πως ήρθε λίγες μέρες μετά την επιτυχή έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, και μάλιστα εν μέσω μιας βδομάδας έντονης αναταραχής. Ορισμένοι κύκλοι δεν βλέπουν με καλό μάτι το επικείμενο σχέδιο για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα που ετοιμάζει ο Τσακαλώτος. Είναι προφανές ότι μια μερίδα ευρωπαϊκών συμφερόντων επιδιώκει την «πιστοληπτική γραμμή ασφαλείας» που σημαίνει ένα 4ομνημόνιο, άρα πολιτική διάψευση του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ που θα ισοδυναμεί με πολιτικό εξευτελισμό και ανατροπή όλου του αφηγήματός του. Σημειωτέον ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας επανήλθε με συνέντευξή του στην εμμονή του για «προληπτική πιστοληπτική γραμμή».

 
Μας «περιπαίζουν» οι Γερμανοί
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τρίτη, 13 Φεβρουάριος 2018 13:16

Ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα σύντομα θα σταθεί στα πόδια της!

 Όταν μια οδυνηρή πολιτική, όπως αυτή της Τρόικας με τα μνημόνια στην Ελλάδα, κάνει τον κύκλο της και οι ενδιαφερόμενοι κρίνουν ότι δεν μπορούν να αντλήσουν πια σημαντικά πλεονεκτήματα από αυτήν, αρχίζουν να την κατακρίνουν, προετοιμάζοντας έτσι τη συνέχεια της, που δεν αποκλείεται να έχει ακόμη πιο δραματικές συνέπειες από αυτήν/ Ακριβώς, αυτή είναι η περίπτωση με τη νέα γερμανική Κυβέρνηση και την Ελλάδα. Και να προσθέσω, ακόμη, ότι οι εταίροι/δανειστές μας έκριναν τώρα απαραίτητο να "δείξουν ότι το οκταετές παντελώς αποτυχημένο σχέδιο" στην Ελλάδα......ΕΠΕΤΥΧΕ !

 

 
Η.....ομπρέλλα των Μεγάλων Δυνάμεων, που.... μας σώζει
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τρίτη, 13 Φεβρουάριος 2018 08:54

Η ΕΕ, καθώς και το ΝΑΤΟ, αλλά και οι ΗΠΑ, που ασφαλώς έχουν άριστες πληροφορίες, ώστε να μη χρειάζονται παρακλήσεις από την πλευρά μας, όφειλαν να επέμβουν με τρόπο αυστηρό και αποφασιστικό εναντίον των τουρκικών απειλών. Οι οποίες, να προσθέσω, απειλές δεν εμφανίστηκαν ξαφνικά τώρα, αλλά αντιθέτως κλιμακώνονται επί εβδομάδες, μήνες και....χρόνια. Αν οι εταίροι μας Ευρωπαίοι, το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ είχαν αποφασίσει πώς θα χειριστούν αυτές τις απειλές, θα είχαν επέμβει προ καιρού και με αποφασιστικό τρόπο. Όχι κρατώντας ίσες αποστάσεις από το θύτη και το θύμα, όχι με παραινέσεις που απευθύνονται σε "μικρά παιδιά που μαλώνουν παίζοντας", όχι με αυτό το απαράδεκτα αδιάφορο ύφος που φευ χρησιμοποιούν γενικώς και κατά κόρο. Συνεπώς, είτε δεν έχουν αποφασίσει τι πρέπει να κάνουν, είτε αδιαφορούν για την έκβαση των απειλών, διότι θεωρούν (και δυστυχώς δεν έχουν άδικο) ότι η Ελλάδα θα υποχωρήσει, όπως πάντα και στο παρελθόν, είτε (και είναι το χειρότερο σενάριο) δρομολογούν με τον τρόπο αυτό σχέδιο εναντίον της Ελλάδας.

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 15 Φεβρουάριος 2018 12:24
 
Φορολογικό Tributum
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Κυριακή, 11 Φεβρουάριος 2018 10:25

Το κυβερνητικό Βατερλό σχετικά με την είσπραξη των επιβαλλομένων φόρων αποδεικνύει ότι όλα έχουν τα όρια τους.

Η φοροδοτική ικανότητα φυσικών και νομικών προσώπων έχει καθορισμένα όρια που είναι άμεσα συνδεδεμένα με την ανάπτυξη οπότε ότι τίθεται ως φόρος πάνω από αυτά τα όρια είναι απόλυτα λογικό να μην έχει το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

Το 2017 δείχνει ξεκάθαρα ότι η επιβολή όλων και μεγαλύτερων φόρων δεν έχει κανένα εισπρακτικό όφελος, αντίθετα οδηγεί σε λιγότερες εισπράξεις  με μεγάλο κόστος για τους παραγωγικούς φορείς.

Το καμπανάκι είναι ηχηρό και το τίμημα βαρύ.

 

 
Η φάση της μεγάλης αναδιάταξης αρχίζει
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Κυριακή, 11 Φεβρουάριος 2018 10:23

Είναι προφανές ότι ζούμε σε μια φάση της ιστορίας που επίκεινται σημαντικές αλλαγές, καθώς η περίοδος της «παγκοσμιοποίησης» 1990-2008 προκάλεσε μια αναδιανομή της οικονομικής και της πολιτικής ισχύος που έθεσε υπό αμφισβήτηση πολλές πρωτοκαθεδρίες. Ήδη έχουμε εισέλθει στη φάση που οι παλιοί μεγάλοι «παίκτες» επιχειρούν να ανακτήσουν το κύρος και την επιρροή τους, έναντι των νεοεισερχόμενων παικτών. Οι εξελίξεις στα Βαλκάνια, αλλά και στη Μέση Ανατολή δεν πρέπει πια να αναλύονται με τα παλιά γεωπολιτικά και γεωοικονομικά δεδομένα. Υπό αυτό το πρίσμα στο επόμενο διάστημα θα δούμε να εδραιώνονται νέα σχήματα γεω-πολιτικά-οικονομικά. Οι βαλκανικές εξελίξεις εντάσσονται σε αυτό το πλαίσιο, γι΄ αυτό και είναι σημαντικές.

 

 
Σελίδα 20 από 985