Επικαιρότητα


Η Ε.Ε. αμφισβητεί την… Κομισιόν για την αποτελεσματικότητα των Μνημονίων!

Το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο αναγνωρίζει ότι η Ελλάδα σώθηκε αλλά τα δύο πρώτα προγράμματα έφεραν μόνο οριακή βελτίωση.

Σοβαρές αιχμές για την αποτελεσματικότητα των Μνημονίων στην Ελλάδα διατυπώνει το αρμόδιο ελεγκτικό της Ε.Ε. Σύμφωνα με έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου που δημοσιεύθηκε σήμερα με τον τίτλο «Η παρέμβαση της Επιτροπής στην ελληνική χρηματοπιστωτική κρίση», καταλογίζονται ευθύνες στο αρμόδιο όργανο της Ε.Ε. , την Κομισιόν για την αποτελεσματικότητα κυρίως των πρώτων δύο προγραμμάτων διάσωσης της Ελλάδας.

«Τα προγράμματα προσαρμογής που σχεδίασε και εφάρμοσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα, συνέβαλαν μεν στην ανασυγκόρτηση της χώρας, πλην όμως οριακά» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

 

 
Αλλάζει το Ε3 για 1,5 εκατ. Ελεύθερους Επαγγελματίες

Τη ριζική αναμόρφωση του φορολογικού εντύπου Ε3, που υποβάλλουν κάθε χρόνο στην Εφορία, μαζί με τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, πάνω από 1,5 εκατ. επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες προανήγγειλε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γ. Πιτσιλής.

Στο νέο Ε3 θα δίδεται έμφαση στην ακριβέστερη αποτύπωση των διαφόρων κατηγοριών εσόδων και εξόδων των επιχειρήσεων, των ελεύθερων επαγγελματιών και των αγροτών, ώστε να καταστεί δυνατή η καταγραφή των μέσων όρων δαπανών ανά κατηγορία δραστηριότητας και οι φορολογικοί έλεγχοι να εστιάζουν σε εκείνες τις περιπτώσεις στις οποίες παρουσιάζονται σημαντικές αποκλίσεις από τον μέσο όρο.


 
Το 1% του πλανήτη κατέχει τον μισό του παγκόσμιου πλούτου

To 1% του πλανήτη κατέχει τον μισό παγκόσμιο πλούτο. Αυτό δείχνει μια νέα έκθεση της Credit Suisse.

Ο πλούτος των υπερ-πλούσιων αυξήθηκε κι άλλο αφού από το 42,5% του συνολικού πλούτου στον κόσμο, που ήταν το ποσοστό τους στο κορύφωμα της οικονομικής κρίσης, οι πλουσιότεροι του πλανήτη πλέον τώρα κατέχουν το 50,1% ή αλλιώς 140 τρισ. δολάρια. 

 

 
Νωρίς το θυμήθηκαν !

Ο γερμανικός Τύπος τις τελευταίες μέρες θυμήθηκε ότι η ακολουθούμενη πολιτική πνίγει τον νότο, ο οποίος δεν μπορεί να πληρώσει το χρέος του. Και ο Γάλλος επίτροπος Μοσκοβισί, θυμήθηκε ότι οι φορολογικοί παράδεισοι είναι αδικία. Είπε κατά τη διάρκεια συζήτησης για τα «Paradise Papers» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο: «Πολυεθνικές, πλούσιοι φορολογούμενοι, συμβουλευτικές και τράπεζες συνεργάζονται προκειμένου να στερούν τεράστια έσοδα από την φορολογία», σημειώνοντας ότι εφόσον όλες αυτές οι πρακτικές είναι φαινομενικά σύννομες, πρέπει να αλλάξει το κανονιστικό πλαίσιο και να δοθεί έμφαση στη διαφάνεια.

 

 
Παράταση της προθεσμίας υπαγωγής στη ρύθμιση για την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων

Με νομοτεχνική βελτίωση που κατέθεσε ο Υπ. Οικονομικών κος Τσακαλώτος στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για το νομοσχέδιο "Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις του ν.4387/2016, ρυθμίσεις για την αγορά παιγνίων, για την Ελληνικό Καζίνο Πάρνηθος ΑΕ και άλλες διατάξεις" επεκτείνεται η παράταση για την οικειοθελή δήλωση εισοδημάτων μέχρι 25/11/2017.

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>
Σελίδα 1 από 893