ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ.ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΙΩΑΝΝΗ

ΠΡΟΣ

ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

κ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΙΩΑΝΝΗ

 

ΘΕΜΑ: ΑΡΘΡΟ 83 ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ «ΚΩΔΙΚΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ»

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

          Η Κυβέρνηση σας δεν παίρνει μόνο δύσκολα οικονομικά μέτρα αλλά και διαρθρωτικά για την εξάλειψη των αγκυλώσεων στη λειτουργία της οικονομίας και τη διαμόρφωση συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού. Η μονοπώληση από μία κλειστή ομάδα επαγγελματιών της φορολογικής συμμόρφωσης των επιχειρήσεων είναι προς την αντίθετη κατεύθυνση της όλης προσπάθειας. Με τη ψήφιση του άρθρου 83 οι επιχειρήσεις θα εκβιάζονται να αποδεχτούν την έκθεση φορολογικής συμμόρφωσης και την καταβολή μονοπωλιακών αμοιβών στους ελεγκτές ενώ δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα. Παράλληλα η μεταβίβαση διαδικασιών ελέγχου σε ιδιώτες και η κατάλυση του αρμόδιου τμήματος του ελεγκτικού μηχανισμού δε μπορεί παρά να χαρακτηριστεί σκανδαλώδης.

          Ο Σύλλογος μας εκφράζοντας τις θέσεις των μελών αλλά και του συνόλου των συναδέλφων, πιστεύει πως οι αλλαγές που επιχειρούνται με το άρθρο 83 του φορολογικού νομοσχεδίου δημιουργούν προνομιακή μεταχείριση και συνθήκες μονοπωλιακής λειτουργίας ενός κλάδου επαγγελματιών, διαλύει τον υπάρχοντα ελεγκτικό μηχανισμό, προσβάλλει τους οικονομολόγους – λογιστές – φοροτέχνες και θέτει σε κίνδυνο την επαγγελματική τους εξέλιξη.

Ρωτάμε κύριε Υπουργέ: Θα θεσμοθετηθεί τελικά ο «ελεγκτής ειδικών προσόντων» που προβλεπόταν σε προηγούμενο νομοσχέδιο;

Κύριε Υπουργέ,

          Πιστεύουμε ότι η απόσυρση του άρθρου 83 του εν λόγω  νομοσχεδίου είναι αναγκαία για την αποφυγή συνθηκών μονοπωλιακής λειτουργίας και αθέμιτου ανταγωνισμού σ’ ένα τόσο λεπτό νευραλγικό τομέα της αγοράς.

          Με εκτίμηση,                

       Ο Γενικός Γραμματέας                                  Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

          Θ. ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ                                       Β. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ