Νέα αμερικανική παρέμβαση για συμβιβασμό Ελλάδας – Ευρώπης

Με την αντίστροφη μέτρηση για την τρίτη κατά σειρά συνάντηση σε επίπεδο υπουργών οικονομικών, να έχει ξεκινήσει, οι ΗΠΑ παρεμβαίνουν εκ νέου προτρέποντας σε αμοιβαίες υποχωρήσεις προκειμένου να βρεθεί λύση. Τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με ανώτατους Ευρωπαίους αξιωματούχους είχε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου, την Πέμπτη, για το ελληνικό ζήτημα.

 

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ ανέφερε στην Wall Street Journal, πως ασκήθηκαν πιέσεις σε Ευρώπη και Αθήνα προκειμένου να καταλήξουν σε μία συμφωνία, ενώ απευθύνθηκαν και προειδοποιήσεις έναντι μίας «επανόδου της αβεβαιότητας» στην ευρωζώνη σε περίπτωση αποτυχίας.

«Είναι σημαντικό για την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία να επιτευχθεί μία συμφωνία» ανέφερε ο αμερικανός αξιωματούχος και προσέθεσε ότι για να γίνει αυτό, οι δύο πλευρές πρέπει να προχωρήσουν σε αμοιβαίους «συμβιβασμούς».

«Εάν οι συνομιλίες αποτύχουν, η Ελλάδα θα αισθανθεί αμέσως τις οικονομικές επιπτώσεις και η ευρωζώνη θα βιώσει την επάνοδο της αβεβαιότητας, όπως επίσης και η οικονομία στο σύνολό της» προσέθεσε ο ίδιος.

Tvxs.gr