«Φουρτούνες» για τον Γκ. Χαρδούβελη

Με την ιδιότητα του προέδρου της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ο νυν υπουργός Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης, με επείγον και εμπιστευτικό έγγραφό του στις 20-1-2015 ζητά από τη Βουλή να ελεγχθεί το πόθεν έσχες του τέως υπουργού Οικονομικών, σύμφωνα με δημοσίευμα στον Κυριακάτικο Τύπο.

Με τίτλο: «Ο Γκίκας έβγαζε τα λεφτά του έξω!» η Realnews, αποκαλύπτει «εισαγγελική έρευνα για τον πρώην υπουργό Οικονομικών». Σύμφωνα με την εβδομαδιαία εφημερίδα «o πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος με επείγον και εμπιστευτικό έγγραφό του στις 20-1-2015 ζητά από τη Βουλή να ελεγχθεί το πόθεν έσχες του Γκ. Χαρδούβελη».


Σύμφωνα με τα έγγραφα που φέρνει στη δημοσιότητα η Realnews «στον πρώην υπουργό αποδίδεται από τον Π. Νικολούδη ότι:
- Κατά το έτος 2011 εμφανίζεται δυσαναλογία μεταξύ των ποσών που πιστώθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του και αυτών που δηλώθηκαν ως εισόδημα.
- Κατά το έτος 2012 απέστειλε σε τράπεζες του εξωτερικού χρηματικά ποσά τα οποία δεν περιέλαβε στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, τις οποίες ήταν υπόχρεος να υποβάλει λόγω των ιδιοτήτων του: α) ως σύμβουλος του πρωθυπουργού από τον Νοέμβριο του 2011 έως και τον Μάιο του 2012 και β) ως υπουργός των Οικονομικών από τον Ιούνιο του 2014 και εντεύθεν".
Επίσης, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της Κυριακάτικης εφημερίδας, βρίσκονται «στο μικροσκόπιο των Αρχών καταθέσεις πολιτικών στο εξωτερικό ύψους πάνω από 10 δισ. ευρώ που δεν έχουν δηλωθεί».