Επικαιρότητα
Επιτακτική ανάγκη για ρύθμιση του ελληνικού χρέους

Έχουν περάσει περισσότερο από έξι χρόνια από τον Μάρτιο του 2012 και την επονομαζόμενη ‘αναδιάρθρωση’ του ελληνικού χρέους με το PSI+   όπου δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι αντιμετωπίστηκε οριστικά και αμετάκλητα το πρόβλημα του χρέους  αφήνοντας ημιθανείς τις ελληνικές τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία. Eκτοτε δεν πρέπει να υπήρξε  πιο αμφισβητούμενη ερμηνεία από αυτή του όρου της βιωσιμότητας ή διαχειρισιμότητας του ελληνικού   χρέους. Αποτέλεσμα αυτής της αμφισβήτησης είναι ο όρος ‘βιωσιμότητα’ να  προσδιορίζεται με πολιτικούς όρους και να αντιστοιχεί σε  ένα περιεχόμενο το οποίο μεταβαλλόταν ανάλογα με τις πολιτικές εξελίξεις και   την πολιτική συγκυρία.    

  

 
Ολο το φορολογικό πακέτο του πολυνομοσχεδίου

Οριστικό τέλος στον φόρο υπεραξίας ακινήτων και δυνατότητα σε επαγγελματίες να εξασφαλίσουν απαλλαγή ΦΠΑ με το «καλημέρα». Εκπτωση εργοδοτικών εισφορών από τα ακαθάριστα έσοδα όταν δημιουργείται νέα θέση εργασίας. Τι αλλάζει στη δωρεάν παραχώρηση κατοικίας και τις πωλήσεις μετοχών και ακινήτων.

 
Ηλεκτρονικά από την 1η Ιουλίου 2018 η δήλωση της υπερωριακής απασχόλησης

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας:

Με απόφαση που υπέγραψε η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, ενεργοποιούνται οι προσφάτως ψηφισθείσες ρυθμίσεις του ν. 4488/17 για την αυστηρή τήρηση των κανόνων για τις υπερωρίες και την υπερεργασία.

Ο νόμος 4488/17 ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2017 από τη Βουλή με ευρεία πλειοψηφία και περιελάμβανε διατάξεις για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων και την καταπολέμηση της απλήρωτης, αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας.

 
Οι γυμνές Τράπεζες, πώς έκλεψαν τα ρούχα, και με ποιό μπιστόλι έκαναν τη μεγάλη ληστεία!

Οι εξαιρετικά επικίνδυνες συνθήκες που δημιουργήθηκαν το 2008, λόγω της κατάρρευσης του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος οδήγησαν τα κράτη να διαθέσουν ασύλληπτα ποσά για τη διάσωση των εθνικών τους τραπεζών. Ειδικά, τα κρατικά ποσά που χορηγήθηκαν για τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών και εγγυήσεις χρέους, συμπεριλαμβανομένων των παρεμβάσεων των κεντρικών τραπεζών, ανέρχονταν στο 74% του ΑΕΠ στην Αγγλία, 48% στις ΗΠΑ και 28 % στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Αγγλίας το 2009.1

 

Οι ‘αλώβητες Ελληνικές Τράπεζες’!
Όμως, σύμφωνα με τους πολιτικούς μας οι ‘ελληνικές’ τράπεζες έμειναν αλώβητες από την καταιγίδα της κρίσης, ήταν «εύρωστες» και είχαν αδιάβροχα ρούχα!
 Οι τεράστιες ζημιές τους που ήδη είχαν αρχίσει να καταγράφονται στους λογαριασμούς του κράτους από τα τέλη 2008, ήταν αόρατες, φτιαγμένες από μαγική ύλη. Όσο για τα ΜΜΕ η ηθελημένη τύφλωση και προκαταλήψεις είναι εμφανείς.

Έτσι, επανέρχεται στη μνήμη το πασίγνωστο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν που εύστοχα έφερε η Anat Admati 2 στην επιφάνεια σε σχέση με τη μαγεία που περιβάλλει τη γνώμη και επιχειρήματα των τραπεζιτών. Παρότι στην ουσία δεν υπάρχει λεπτομερής εξέταση πίσω απ’ αυτά και πολλά είναι ανυπόστατα, ωστόσο, εκτεταμένα μεταδίδονται από τα ΜΜΕ ως «αλάθητες» απόψεις ειδικών.

 

 
Πώς οι Γερμανοί βάφτισαν την Ευρωπαική τραπεζικη κατάρρευση ως δήθεν φταίνε οι ‘τεμπέληδες Ελληνες’

 «Ο κόσμος το ’χει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι» λέει η λαϊκή παροιμία και οι δικοί μας πολιτικοί, όπως είδαμε στην προηγούμενη δημοσίευση επί του δημοσίου χρέους, εν έτι 2010 μετέτρεψαν σε δημοσιονομική κρίση την μεγαλύτερη χρηματοπιστωτική κρίση που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2007 από την Αμερική και μεταδόθηκε ραγδαίως στις οικονομίες του δυτικού κόσμου.

 

 
Σελίδα 3 από 952