Επικαιρότητα
Γιατί θέλουν να εμφανίσουν την Ελλάδα σε τροχιά εικονικής ανάπτυξης;

Τα μάθατε; Η οικονομία της Ελλάδας μπήκε σε αναπτυξιακή τροχιά. Βεβαίως! Μας το διαβεβαιώνει η ίδια η κυβέρνηση. «Η οικονομία βρίσκεται εκτός κινδύνου και έχει εισέλθει σε τροχιά ανάκαμψης και αυτό δεν αφορά μόνον τον τουρισμό, τη βιομηχανία, τις εξαγωγές ή τις ξένες άμεσες επενδύσεις, φορά και κλάδους που μέχρι πρότινος υποφέρανε εξαιτίας της δημοσιονομικής και εισοδηματικής λιτότητας, όπως είναι οι κατασκευές, το εμπόριο ή άλλες υπηρεσίες. Κυρίως, όμως, αφορά την δημιουργία 260.000 καθαρών θέσεων απασχόλησης στο διάστημα αυτής της διακυβέρνησης και τη μείωση της ανεργίας σχεδόν κατά 5.5 ποσοστιαίες μονάδες».

Μας το διαβεβαιώνει επίσης και το ΔΝΤ, το οποίο αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψή του για το δείκτη του ΑΕΠ στην Ελλάδα.

 

 
Νέα παράταση στην εξόφληση εισφορών του 2016 προς τον ΕΦΚΑ

Τη μετάθεση της προθεσμίας καταβολής των εισφορών του 2016 για τον Ιανουάριο του 2018 με απόφαση που θα εκδοθεί προσεχώς, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στον ρ/σ realfm. Υπενθυμίζεται ότι η ισχύουσα προθεσμία λήγει στις 30 Νοεμβρίου και αφορά εισφορές γιατρών, μηχανικών, αγροτών και δικηγόρων.

Για τη ρύθμιση των 120 δόσεων επισήμανε ότι το ΚΕΑΟ δεν προχωρά σε διωκτικά μέτρα σε βάρος οφειλετών, λόγω της καθυστέρησης έκδοσης της υπουργικής απόφασης για τη ρύθμιση. Επανέλαβε αυτό που είπε και παλαιότερα ότι η καθυστέρηση οφείλεται στην προσπάθεια της Κυβέρνησης να συμπεριλάβει και τις περιπτώσεις επιχειρήσεων που δεν έχουν πια δραστηριότητα.

 
Η τερατώδης απόφαση του Eurogroup που βάζει στο γύψο την Ελλάδα μέχρι το 2060

Ηχούν και πάλι οι σάλπιγκες της εικονικής αισιοδοξίας που εδώ και οχτώ χρόνια δεν έχουν κουραστεί να τις αναπαράγουν κυβερνώντες και κατοχικά ΜΜΕ. Και όμως, στις 15 Ιουνίου τρέχοντος μπήκε η τελική ταφόπλακα πάνω στο πτώμα της ελληνικής οικονομίας με την απόφαση του Εurogroup, την οποία ευρωμνημονιακοί πολιτικοί και καθεστωτικοί δημοσιογράφοι αντιπαρέρχονται ή την αποκρύπτουν. Με την τερατώδη αυτή απόφαση του Eurogroup, η Ελλάδα υποχρεώνεται να καταβάλλει στους δανειστές για την εξυπηρέτηση του χρέους κάθε χρόνο 27 δις (15% του ΑΕΠ)  μέχρι το 2023 και 36 δις από το 2023 μέχρι το 2060 ! 

 

 
Αλεξιάδης στον Realfm 97,8: Δεν βγαίνει αλλά...

«Έχουμε αγκυλώσεις και πιέσεις σε μία επιμονή για αύξηση συγκεκριμένων φορολογιών, οι οποίες πολλές φορές δεν έχουν αποτέλεσμα», δήλωσε, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Μάνου Νιφλή και Άκη Παυλόπουλου, ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Τρύφων Αλεξιάδης, αναφερόμενος στους δανειστές.

Κληθείς να απαντήσει για το αν βγαίνει ο λογαριασμός των νέων φορολογικών μέτρων, ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε: «Σε καμία περίπτωση δεν βγαίνει. Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, το έχουμε πει όλοι.

 

 
Το «νεοφιλελεύθερο» παραμύθι
Mία πλούσια μειονότητα θα πρέπει να γίνει ακόμη πιο πλούσια, για να επενδύσει δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας – οπότε η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων είναι αναγκασμένη να συμφωνήσει να γίνει πιο φτωχή, για να αποφύγει την ακόμη μεγαλύτερη εξαθλίωση της.

.

.«Ο ατομισμός, στον οποίο στηρίζεται ο φιλελευθερισμός, αποτελεί ένα σύστημα, στο οποίο η κοινωνική αλληλεγγύη είναι άγνωστη (οπότε είναι οξύμωρο να ζητούν οι φιλελεύθεροι Έλληνες την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, την οποία πολύ σωστά με κριτήριο την ιδεολογία τους αρνούνται οι γερμανοί φιλελεύθεροι).

 

Ο φιλελευθερισμός βασίζεται σε μία ακριβώς αντίθετη αρχή: του ανταγωνισμού και της πάλης των ατόμων, ο οποίος καταλήγει στη συντριβή των αδύναμων από τους ισχυρούς και στην καταδυνάστευση των λιγότερο ικανών από τους ικανότερους (είτε πρόκειται για χώρες, είτε για επιχειρήσεις, είτε για ανθρώπους)» Ξ. Ζολώτας, 1943.

 

 

 
Σελίδα 3 από 885