Επικαιρότητα
Έρχεται ρύθμιση 120 δόσεων για μισθωτούς-συνταξιούχους;

Προ των πυλών βρίσκεται η θέσπιση νέας ευνοϊκής ρύθμισης σε έως και 120 δόσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη που έχουν προς την εφορία, αυτή τη φορά, οι μισθωτοί και συνταξιούχοι, καθώς θετικά εμφανίζονται και τα στελέχη της τρόικας κατά τις διαπραγματεύσεις με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. 

 
Θεσσαλονίκη: Επεισόδια έξω από συμβολαιογραφείο

Ένταση επικράτησε πριν από λίγο έξω από συμβολαιογραφείο στην οδό Ίωνος Δραγούμη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μεταξύ μελών του Συντονισμού Συλλογικοτήτων ενάντια στους πλειστηριασμούς και αστυνομικών.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν τα μέλη του Συντονισμού έφτασαν έξω από το κτίριο όπου στεγάζεται συμβολαιογραφικό γραφείο, το οποίο όπως αναφέρουν, θα διενεργήσει δύο ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Οι διαδηλωτές θέλησαν να εισέλθουν εντός του κτιρίου, όμως, διμοιρία των ΜΑΤ, η οποία βρισκόταν στο σημείο τους εμπόδισε, όπως αναφέρει το thestival.gr.

 
Ηττήθηκε ο Αττίλας της παγκοσμιοποίησης με τις εκλογές στην Ρώμη;

Τα τελευταία 40 χρόνια οι 300 μεγαλύτερες πολυεθνικές κατάφεραν να ελέγξουν στην Ευρώπη όλα τα μεγάλα κράτη και να εγκαταστήσουν πολιτικούς-μαριονέττες μέσω των ΜΜΕ που ήλεγχαν. Έτσι, πέρασαν μέτρα που απορρύθμισαν τον κοινωνικό και οικονομικό ιστό προς οφελός τους. Η μεσαία τάξη περιορίστηκε, οι μισθοί δεν εξελίσσονταν πλέον. Η Ευρωπη μετετράπη σταδιακά σε ένα Νταχαου, ιδιαίτερα μετά την κρίση του 2007 καθώς έσκασε και το ‘ναρκωτικό’ του συστήματος, η πιστωτική επέκταση. Όμως, ο πολιτικός έλεγχος της ΕΕ, παρά την κρίση, επέτρεψε τη συνέχιση της κηδεμονίαςτων λαών από λίγες εταιρίες. Οι εκλογές στην Ιταλία αποτελεί την πρώτη ισχυρή αμφισβήτηση αυτής της κηδεμονίας των πολυεθνικών μετα την απόδραση της Αγγλίας από την ΕΕ με το Brexit.

 

 
ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΔΟΘΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕΧΡΙ 20.000 ΕΥΡΩ

Πάνω από 70.000 πολίτες έχουν χάσει τη ρύθμιση των 100 δόσεων

Σύμφωνα με τα στοιχεία που τηρούνται στο πληροφοριακό σύστημα Taxis, όπως αυτά ενημερώνονται από τις αρμόδιες Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, οι φορολογούμενοι που έχασαν τη ρύθμιση των 100 δόσεων λόγω εκπρόθεσμων πληρωμών τρεχουσών οφειλών ανέρχονται σε 74.102.

 
Πρώτο κόμμα το Κίνημα των Πέντε Αστέρων, ισχυρότερη η συμμαχία δεξιάς-άκρας δεξιάς στην Ιταλία

Με καταμετρημένο πάνω από το 50% των εκλογικών τμημάτων της Ιταλίας, οι κάλπες αναδεικνύουν πρώτο κόμμα το Κίνημα των Πέντε Αστέρων ωστόσο ισχυρότερη πολιτική δύναμη στη χώρα είναι η συμμαχία του Φόρτσα Ιτάλια με τη Λέγκα του Βορρά.

Οι «Πεντάστεροι» (M5S) προηγούνται με 30,92% των ψήφων και 235 έδρες στην κάτω Βουλή, ενώ η συμμαχία δεξιάς-άκρας δεξιάς συγκεντρώνει το 36,98% των ψήφων, βάσει των μέχρι τώρα αποτελεσμάτων.

Στις τάξεις της συμμαχίας της δεξιάς, η Λέγκα του Βορρά (συγκεντρώνει το 18,69% των ψήφων) υπό τον Ματέο Σαλβίνι αναμένεται να καταλάβει 117 έδρες, το Φόρτσα Ιτάλια (13,45%) του Σίλβιο Μπερλουσκόνι 102 και τα Αδέλφια της Ιταλίας (4,25%) 28, σύμφωνα με την Κοριέρε ντέλα Σέρα.

 
Σελίδα 4 από 930