Επικαιρότητα
Θράσος! Κουνούν ακόμη το δάκτυλο στη χώρα

Κατάφεραν μέσα σε λίγα χρόνια να αναστήσουν τον ναζισμό, να δημιουργήσουν ξανά αποσχιστικά κινήματα, να διαλύσουν τον κοινωνικό ιστό των κρατών, να γεμίσουν τις χώρες με πρόσφυγες και μετανάστες, ατάκτως ερριμμένους, και να γυρίσουν το ρολόι της Ευρώπης αιώνες πίσω.

Κι όμως, παραμένουν αμετανόητοι. Βλέπουν και προφανώς απολαμβάνουν σαδιστικά την Ε.Ε. να τυλίγεται στις φλόγες ως νέοι Νέρωνες.

Δεν ξέρουμε ποιοι πραγματικά συνέλαβαν αυτό το σατανικό σχέδιο, που υλοποιείται με ακρίβεια τα τελευταία χρόνια και αλλάζει με δραματικό τρόπο την Ευρώπη που γνωρίζαμε και ελπίζαμε να διαμορφωθεί.

Αντί μιας Ενωσης που θα περιόριζε τις ανισότητες και θα οδηγούσε τους λαούς της στην ευημερία, με περισσότερη δημοκρατία και ελευθερία, βλέπουμε να διαμορφώνεται μια Ε.Ε. πολλαπλών ταχυτήτων, βαθύτατα διαιρεμένη, που από πρωταγωνιστής των εξελίξεων μετατρέπεται σε κομπάρσο.

 

 
ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΓΕΙΤΟΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ

Από την ημερίδα στο ΕΒΕΘ στις 2/10/2017

Η υφυπουργός Οικονομικών τόνισε από τη Θεσσαλονίκη ότι θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι για εικονικές επιχειρήσεις που λειτουργούν στις γειτονικές χώρες

Αυστηρή προειδοποίση προς τις επιχειρήσεις που εικονικά λειτουργούν στις γειτονικές χώρες έστειλε από τη Θεσσαλονίκη η υφυπουργός Οικονομικών, κ. Κατερίνα Παπανάτσιου, λέγοντας ότι οι έλεγχοι της ελληνικής διοίκησης σε συνεργασία με τις φορολογικές αρχές των χωρών της κοινότητας και του ΟΟΣΑ θα εντατικοποιηθούν.

 
Μην ξαναρίξετε την Ελλάδα στον διαβολικό φαύλο κύκλο της λιτότητας

Ένα άρθρο με το οποίο "καλεί" όλους να μην ξαναρίξουν την Ελλάδα στον διαβολικό φαύλο κύκλο της λιτότητας έχει γράψει ο Ιταλός αναλυτής Τζουλιάνο Φεράρα.

Το άρθρο το οποίο δημοσιεύεται στη συντηρητική εφημερίδα "Il Foglio", τιτλοφορείται "μια τελευταία βοήθεια προς την Ελλάδα του Τσίπρα. Συμφέρει όλους".

Ο Ιταλός δημοσιογράφος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι "η Ελλάδα κρατήθηκε στην Ευρώπη με αντάλλαγμα ανήκουστες θυσίες, και τώρα που η ανάκαμψη ρίζωσε σχεδόν παντού, δεν πρέπει να την ξαναρίξουν στο διαβολικό φαύλο κύκλο της λιτότητας».

 
Το επιτόκιο της ελευθερίας

Η επανιδιωτικοποίηση του χρέους προϋπόθεση της ανάκτησης της εθνικής κυριαρχίας

 

 

Ήταν τελικά ακριβό το επιτόκιο της εξόδου μας στις αγορές; Το ερώτημα που τέθηκε, από αυτούς που τέθηκε, είναι λάθος και προφανώς παραπειστικό. Διότι η ελευθερία δεν έχει  τιμή και η σταδιακή προσπάθεια της χώρας να χρηματοδοτείται από τις αγορές είναι για να μην υπάρξει 4ο Μνημόνιο, το οποίο κάποιοι εκτός το επιδιώκουν για λόγους πολιτικο-οικονομικής επικυριαρχίας και κάποιοι εντός για την παλινόρθωση του παλιού καθεστώτος.

Η σπέκουλα με τα χρηματοοικονομικά της χώρας της δεξιάς και των συστημάτων συμφερόντων που την στηρίζουν είναι γνωστή από την εποχή των υποτιμήσεων της δραχμής του Ανδρέα Παπανδρέου. Έφθασε δε στο απόγειό της την περίοδο Απριλίου 2014-Ιανουαρίου 2015 με την άτυπη πρόσκληση για έξοδο των κεφαλαίων από τις τράπεζες. 

 

 
Γιατί δεν κινητοποιείται ο κόσμος με τόσα τραγικά μας συμβαίνουν;

Αναρωτιούνται πολλοί γιατί δεν ξεσηκώνεται ο κόσμος με όλα τα τρομακτικά μέτρα που μας φορτώνουν οι δανειστές; Γιατί δεν βγαίνει  μαζικά  στους δρόμους, γιατί δεν επαναστατεί; Γιατί το αγωνιστικό φρόνημα του λαϊκού κινήματος είναι ημιθανές ή νεκρό;

 
Σελίδα 4 από 884