Επικαιρότητα
Μόνο οι Γερμανοί θα μπορούσαν να το κάνουν: Ελεύθερος επαγγελματίας όποιος... ζητιανεύει

Να κόβει αποδείξεις και να δηλώνει το ποσό της επαιτείας στην εφορία υποχρεώνουν τους ζητιάνους οι αρχές στη Γερμανία.

Ένας μακροχρόνια άνεργος στο Ντόρτμουντ, που ζητιάνευε στην είσοδο σούπερ μάρκετ για να ζήσειεκείνος και η σύζυγος του, είδε το πενιχρό επίδομα αλληλεγγύης να του μειώνεται κατά 300 ευρώ, επειδή οι αρχές τον εντόπισαν να ζητιανεύει χωρίς να κόβει αποδείξεις.

 
Ποιος είναι ο Μάριο Σεντένο

Το τιμόνι του Eurogroup θα αναλάβει από τις 13 Ιανουαρίου ο Πορτογάλος υπουργός Οικονομικών, Μάριο Σεντένο, μετά την επικράτησή του στην «κούρσα» διεκδίκησης απέναντι σε ισχυρούς αντιπάλους.

Το όνομα του Σεντένο άλλωστε εδώ και αρκετό καιρό «πρωταγωνιστούσε» στα διεθνή πρωτοσέλιδα ως εκείνο του "φαβορί" που θα αντικαταστήσει τον Γερούν Ντάισελμπλουμ.

 

 
Παράδειγμα προς μίμηση η Κυβέρνηση της Ουγγαρίας

 η οποία θέλοντας να τραβήξει επενδύσεις στα εδάφη της μειώνει τους φόρους!

Οπως έχουμε ξαναγράψει, η αυτοκινητοβιομηχανία βιώνει τη σημαντικότερη ανάπτυξη της τελευταίας εικοσαετίας, με τους Ουγγρους να κινούνται άμεσα να την εκμεταλλευτούν. Ετσι η συγκεκριμένη Ευρωπαϊκή χώρα τείνει να γίνει πρωταγωνίστρια στην προσέλκυση αυτοκινητοβιομηχανιών, προσφέροντας συνεχώς νέα φορολογικά προνόμια στους κατασκευαστές αυτοκινήτων.

 
ΜΠΛΟΚΟ ΣΕ ΦΟΡΟΕΛΕΓΧΟΥΣ ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΡΟ ΤΟΥ 2012

Η παράταση σε 20ετία του χρόνου παραγραφής των φορολογικών υποθέσεων, όταν διαπιστώνεται φοροδιαφυγή, μπορεί να ενεργοποιηθεί από τις φορολογικές αρχές  μόνο από τη χρήση του 2012 και μετά και όχι για προγενέστερες  χρήσεις. 

Αυτό προκύπτει από την γνωμοδότηση σχετικά με το θέμα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους η οποία έγινε δεκτή από τον διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργο Πιτσιλή.

Με σχετική εγκύκλιό του ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κοινοποιεί σε όλες τις ελεγκτικές υπηρεσίες τη Γνωμοδότηση του Συμβουλίου του Κράτους προκειμένου να εφαρμοσθεί κατά τους φορολογικούς ελέγχους.

Στην εγκύκλιο ορίζονται τα ακόλουθα:

 

 
Βαρουφάκης για πλειστηριασμούς: Πρόκληση να επικαλείται η κυβέρνηση τους κακοπληρωτές

Πρόκληση της κυβέρνησης χαρακτηρίζει το DiEM25, το κίνημα του Γιάνη Βαρουφάκη την επίκληση των στρατηγικών κακοπληρωτών για τους πλειστηριασμούς. «Ήταν αναπόφευκτο μια πολιτική αδιέξοδη, αντικοινωνική και ανάλγητη στο θέμα των πλειστηριασμών να καταλήξει και σε βίαιες ενέργειες της αστυνομίας απέναντι στα κινήματα στέγης» τονίζει και προσθέτει: «Είναι πρόκληση η κυβέρνηση που έχει υιοθετήσει όλη τη μνημονιακή πολιτική που φορτώνει τα βάρη στους φτωχούς, αφήνοντας στο απυρόβλητο την ολιγαρχία, να επικαλείται τους στρατηγικούς κακοπληρωτές για να δικαιολογήσει τη συλλήβδην επίθεση στην πρώτη κατοικία των πολιτών».

 
Σελίδα 4 από 902