Επικαιρότητα
Από πού κατάγoνται οι Γερμανοί;

H παρατεταμένη κρίση της ευρωζώνης-μέρος της οποίας και ένα από τα δραματικότερα θύματά της είναι η Ελλάδα-φέρνει για άλλη μια φορά στο προσκήνιο τη Γερμανία ως ένα σκληρό οικονομικό και πολιτικό imperium, που συντονίζει και επιβάλλει τη βούληση των ισχυρότερων έναντι των ασθενέστερων. Δεν μιλάμε φυσικά με συναισθηματικούς όρους αλλά με τους όρους της ιστορίας σε σχέση με τη συγκεκριμένη πολιτική του Βερολίνου απέναντι στη διαχείριση ενός οριακού, για την επιβίωση της Ευρώπης, συγκυριακού περιβάλλοντος. Και όχι μόνον την επιβίωση της Ευρώπης αλλά και τον συντονισμό ενός παγκοσμιοποιημένου οικονομικού περιβάλλοντος.

 

 
27 Φλεβάρη 1953: Η Ελλάδα διέγραψε το χρέος της Γερμανίας

Το χρέος της χώρας είναι υπέρογκο. Ο λόγος όχι για την Ελλάδα, αλλά για τη Γερμανία. Πριν από 62 χρόνια υπογράφηκε στο Λονδίνο η συμφωνία για τη διαγραφή του γερμανικού χρέους.

Με την υπογραφή της συμφωνίας για την διαγραφή του γερμανικού χρέους στο Λονδίνο στις 27 Φεβρουαρίου του 1953 η γερμανική μεταπολεμική οικονομία έθετε τα θεμέλια του μετέπειτα «οικονομικού θαύματος», πιστεύει η Γερμανίδα ιστορικός Ούρσουλα Ρόμπεκ- Γιασίνσκι από το Πανεπιστήμιο της Στουτγάρδης:

 
Tώρα «λυπάται», που δεν έγινε το 2010 απομείωση του ελληνικού χρέους.

Ως «θαύμα» χαρακτήρισε το τέλος του ελληνικού προγράμματος ο πρώην επικεφαλής του Euroworking Group, Τόμας Βίζερ, ο οποίος προχθές στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών δήλωσε ότι «λυπάται», που δεν έγινε το 2010 απομείωση του ελληνικού χρέους. 

Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο ίδιος τονίζει πως «το ότι φθάνουμε στο τέλος του προγράμματος είναι μια πολύ καλή είδηση, πριν από δυόμισι χρόνια δεν πιστεύαμε ότι αυτό θα ήταν δυνατό, όμως θαύματα συμβαίνουν ακόμη και στην οικονομική πολιτική και πιστεύω πως η εμπειρία από τα τελευταία ένα-δύο χρόνια ήταν καλή, τουλάχιστον τον τελευταίο χρόνο η τελευταία αξιολόγηση έχει σχεδόν ολοκληρωθεί».

 

 
Ρωσικό ξέπλυμα με βαυαρική σφραγίδα;

Σκιές πλανώνται πάνω από την πώληση, το 2013, 32.000 διαμερισμάτων που ανήκαν στην κρατική τράπεζα της Βαυαρίας. Σύμφωνα με γερμανικά μέσα η υπόθεση έχει οδηγήσει σε κατηγορίες για ξέπλυμα ρωσικών χρημάτων, ενώ σε αυτή εμπλέκεται ο υπουργός Οικονομικών του κρατιδίου και επόμενος πρωθυπουργός της περιοχής.

 
Γιατί τα μάτια της ανθρωπότητας είναι τώρα εστιασμένα στην Ιταλία!

Πριν μια εβδομάδα ο πρόεδρος της κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούγκερ ξεκαθάρισε ότι αισθάνεται ανήσυχος για τις εξελίξεις για την Ιταλία, στην οποία στις 4 Μαρτίου γίνονται Βουλευτικές εκλογές. Η αλήθεια είναι ότι καθώς ο κύριος  Γιούγκερ εκτιμάται ότι εκπροσωπεί το ‘καλό πρόσωπο’ των γερμανικών συμφερόντων και των γραφειοκρατών των Βρυξελλών, το γεγονός ότι ανησυχεί δημιουργεί θυμηδία! Φαίνεται ότι κάτι δεν ΄μαγείρεψαν καλά’  οι ‘κυρίαρχοι’ των Βρυξελών, υπάρχει κίνδυνος να υποχρεωθούν σε σοβαρή αναθεώρηση. Για τι είδους όμως αναθεώρηση μιλάμε;

 
Σελίδα 6 από 931