Επικαιρότητα
Αυτός θα είναι ο «νέος ΕΝΦΙΑ» -Θα επιβάλλεται σε κινητή και ακίνητη περιουσία

Σχέδιο για την αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ από έναν «φόρο κατοχής περιουσίας» έχει στα συρτάρια της η κυβέρνηση.

  Ο νέος αυτός φόρος, όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», θα επιβάλλεται στο σύνολο των ακινήτων και των κινητών περιουσιακών στοιχείων των Ελλήνων πολιτών, ακόμη κι εκείνων που βρίσκονται στο εξωτερικό. 

 
Παυλόπουλος από Χορτιάτη για γερμανικές αποζημιώσεις: Νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες

Φόρο τιμής στα θύματα του Ολοκαυτώματος του Χορτιάτη που συντελέστηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 1944 απέτισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στέλνοντας, παράλληλα, μήνυμα για την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων. 

 

 
Το ψεύτικο δίλημμα
Σημαίνουν όλα αυτά πως είμαι υπέρ του ευρώ, όπως θα βιαστούν να με κατηγορήσουν οι οπαδοί της δραχμής; Ασφαλώς όχι, αφού δεν είναι τυφλός για να μη βλέπω πώς το χρησιμοποιεί η Γερμανία για να πλουτίσει και να κυριαρχήσει στην Ευρώπη ή πόσο σημαντική είναι η νομισματική κυριαρχία για μία ευνομούμενη χώρα.

 
Economist: Η Ελλάδα πλήρωσε το μεγαλύτερο μέρος της κρίσης

Το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας έφτασε στο τέλος του στις 20 Αυγούστου, καθιστώντας επιτακτική την ανάγκη μιας αναθεώρησης των πολιτικών που ακολουθήθηκαν.Σύμφωνα με ανάλυση του Economist, μια ματιά στα αίτια της δεκαετίας πριν από την κρίση δείχνει πώς οι εξωτερικές ανισορροπίες μπορεί να αντανακλούν υποκείμενα προβλήματα.

Κενά στα δημόσια οικονομικά, καθώς και επενδύσεις σε ακίνητα, χρηματοδοτήθηκαν με δανεισμό από τη Γερμανία και άλλες χώρες της βόρειας Ευρώπης.Οι μισθοί και οι δαπάνες ωθήθηκαν προς τα πάνω, καθιστώντας τις εξαγωγές λιγότεροανταγωνιστικές στο εσωτερικό της ευρωζώνης, καθώς η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει σε πολιτικές υποτίμησης του νομίσματος.

 
Εφαρμογή νέας μορφής οικονομικού ιμπεριαλισμού στην Ελλάδα

Ο Αύγουστος σηματοδότησε το «τέλος» του 3ου προγράμματος διάσωσης της χρεωμένης Ελλάδας, το οποίο διήρκεσε την περίοδο 2015-18. Εάν κάποιος πιστέψει τον ευρωπαϊκό και αμερικανικό Τύπο, η Ελλάδα έχει ανακάμψει και διασώθηκε από το πρόγραμμα διάσωσης βγαίνοντας και από την κρίση χρέους που διήρκεσε σχεδόν μια δεκαετία. Αλλά αυτό το συμπέρασμα δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια.

 
Σελίδα 6 από 983