Επικαιρότητα
«Εσύ Χριστό κι εγώ Αλλάχ»...

«Εσύ Χριστό κι εγώ Αλλάχ»...

Τι είναι η Τουρκία; Αν πιστέψουμε την προπαγάνδα της τελευταίας τριετίας στην Ελλάδα, η Τουρκία είναι το «κράτος - υπόδειγμα» της σωστής εφαρμογής των Μνημονίων...

 
Σε ισχύ από 1.6.2013 η καταβολή 10,00 ευρώ ΦΠΑ

Σε ισχύ από 1.6.2013 η καταβολή 10,00 ευρώ με την εμπρόθεσμη περιοδική δήλωση Φ.Π.Α.

Όπως είναι ήδη γνωστό, με τον ν. 4152/2013 επήλθε μια σημαντική αλλαγή που αφορά στον τρόπο καταβολής του ποσού Φ.Π.Α. με την εμπρόθεσμη περιοδική δήλωση. Πιο συγκεκριμένα, η παρ. 2 του άρθρου 38 του κώδικα Φ.Π.Α (ν.2859/2000) έτσι όπως διαμορφώθηκε μετά τις αλλαγές που επέφερε ο ν. 4152/2013, έχει ως εξής:

 
Επιστολή απόγνωσης πολίτη προς τον ΟΑΕΕ:

Επιστολή απόγνωσης πολίτη προς τον ΟΑΕΕ:

Θεωρήστε μου το βιβλιάριο υγείας!

Ο πολίτης και ελεύθερος επαγγελματίας που είχε την ατυχία να είναι υποχρεωμένος να ασφαλίζεται στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, πληρώνει τις εισφορές του στον Οργανισμό (νωρίτερα στο ΤΕΒΕ) επί 27 ολόκληρα χρόνια. Μερικές φορές καθυστερεί τις πληρωμές. Αλλά, υπό την απειλή των προστίμων και άλλων διοικητικών ή και ποινικών κυρώσεων, τελικά καταφέρνει να τις πληρώνει πλήρως, μαζί με τα θηριώδη πρόστιμα που του επιβάλλονται λόγω των καθυστερήσεων.

Στην παρούσα φάση, ο πολίτης, για μία ακόμη φορά, αδυνατεί να πληρώσει εμπρόθεσμα. Και οφείλει εισφορές μερικών διμήνων. Και τί κάνει ο ΟΑΕΕ; Δεν του θεωρεί το βιβλιάριο υγείας. Έτσι, τόσον αυτός, όσο και η οικογένειά του (σύζυγος και δύο παιδιά) είναι, όλοι τους, εντελώς ανασφάλιστοι!

.

 
Τι πρέπει να προσέξουμε στις φορολογικές δηλώσεις

Τι πρέπει να προσέξουμε στις φορολογικές δηλώσεις

 Οι βεβαιώσεις αποδοχών, οι τόκοι καταθέσεων και ο αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος είναι μερικά από τα σημεία που πρέπει να προσέξουν οι φορoλογούμενοι κατά τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων.

Σε ό,τι αφορά τους συνταξιούχους, όσοι προχωρήσουν σε αίτηση για χορήγηση κωδικών δεν θα χρειαστεί να προσέλθουν στην Εφορία για κλειδάριθμο, αλλά θα τους σταλεί ταχυδρομικά από το υπουργείο Οικονομικών.

 
Χαλάρωση λιτότητας;

Χαλάρωση λιτότητας;

Το τελευταίο «καλό» μαντάτο που μας φέρνουν οι αέρηδες των μέσων από την Εσπερία αφορούν την υποτιθέμενη απόφαση των Βρυξελλών, με την ανοχή του Βερολίνου, να χαλαρώσουν τα ηνία των ευρωπαϊκών κρατών - να επιτρέψουν στη Γαλλία, στην Ισπανία, στην Ιταλία να καθυστερήσουν τη μείωση των δημόσιων ελλειμμάτων.

Η εντύπωση που ηθελημένα καλλιεργείται είναι του στιλ: «Είδατε ότι η Ευρώπη δεν είναι δογματική; Είδατε που αν συμμορφωθούμε προς τας υποδείξεις, και η λιτότητα αποδώσει, τελικά ακόμα και η Γερμανία θα αποφασίσει να χαλαρώσει την ασφυκτική λιτότητα που επιβάλλεται στα κράτη και στις κοινωνίες μας;».

Μακάρι να ίσχυε κάτι τέτοιο. Δυστυχώς, άλλη μία φορά, η κοινή γνώμη παραπλανάται. Ούτε κατά διάνοια δεν πρόκειται για χαλάρωση που έρχεται να επιβραβεύσει τα κράτη που πέτυχαν τους στόχους τους καταπίνοντας το πικρό ποτήρι της λιτότητας. Σε καμία των περιπτώσεων δεν στέκει το επιχείρημα ότι η λιτότητα απέδωσε και γι' αυτό η Γερμανία ανέχεται τις κινήσεις του κ. Ολι Ρεν να δώσει περισσότερο χρόνο για την επίτευξη των στόχων μείωσης του ελλείμματος στις κυβερνήσεις.

 
Σελίδα 661 από 1078