Επικαιρότητα
Λύση σε περιόδους πολέμου η εφάπαξ φορολόγηση περιουσίας

Λύση σε περιόδους πολέμου η εφάπαξ φορολόγηση περιουσίας

Τα αποτελέσματα της εφαρμογής τέτοιων μέτρων είναι αμφιλεγόμενα και οι επιπτώσεις στη σταθερότητα του πολιτικού συστήματος μεγάλες

Η ΔΗΛΩΣΗ του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ότι η Κύπρος μπορεί να αποτελέσει «μοντέλο» για την Ευρωζώνη, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

  Κορυφαίοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι προσπάθησαν να διασκεδάσουν κάπως τις εντυπώσεις ισχυριζόμενοι ότι η Κύπρος είναι «μοναδική περίπτωση», αλλά νεότερες δηλώσεις του ίδιου του Γ. Ντάισελμπλουμ και άλλων επιβεβαίωσαν αυτό που είχαν καταλάβει άπαντες εξαρχής: οι ανασφάλιστες καταθέσεις μπορεί, αν χρειαστεί, να «κουρευτούν» και σε άλλες χώρες. Το πράγμα, όμως, δεν σταματάει εδώ.

 
«Πρωταθλήτρια στα κατοχικά χρέη η Γερμανία»

«Πρωταθλήτρια στα κατοχικά χρέη η Γερμανία»

Ά.Ριτσλ: Η χώρα μου φοβάται τον καταιγισμό αξιώσεων από άλλες χώρες

 

 
Τα διδάγματα από την Κύπρο

Τα διδάγματα από την Κύπρο

Η επικαιρότητα στην παγκόσμια οικονομική βιομηχανία και βεβαίως στην Ελλάδα και την Κύπρο μονοπωλείται από την απόφαση του Eurogroup για το πρόγραμμα στήριξης της Κύπρου. Για να γίνει κατανοητή η απόφαση, θα πρέπει να δούμε τη φιλοσοφία της ίδιας της απόφασης και τις αναμενόμενες παρενέργειες. Αν ανατρέξουμε στο πρόσφατο παρελθόν και στα προγράμματα διάσωσης, θα δούμε σταδιακή αλλαγή φιλοσοφίας εκ μέρους του Eurogroup.

 

 
Μύθος η διάσωση του Νότου από τους φορολογούμενους του Βορρά

Μύθος η διάσωση του Νότου από τους φορολογούμενους του Βορρά

 Η Γερμανία, η Φινλανδία και οι υπόλοιπες χώρες του σκληρού πυρήνα κέρδισαν από τα ομόλογα και τα χαμηλά επιτόκια ενώ γλίτωσαν από τους μεγάλους μπελάδες μιας διάλυσης της ευρωζώνης

Σεντ δεν έχουν πληρώσει μέχρι στιγμής από την τσέπη τους οι φορολογούμενοι της Γερμανίας, της Φινλανδίας, της Αυστρίας και της Ολλανδίας για τα ύψους 400 δισ. ευρώ προγράμματα διάσωσης των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου.

 
Για «υπερσυγκέντρωση των εισοδημάτων» έκανε λόγο ο Μάριο Ντράγκι

Για «υπερσυγκέντρωση των εισοδημάτων» έκανε λόγο ο Μάριο Ντράγκι

Σε «κίνδυνο ακραίων διαμαρτυριών εξαιτίας της ανεργίας» αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, κατά την διάρκεια της ανακήρυξής του σε επίτιμου διδάκτορα του πανεπιστημίου Luiss, στην ιταλική πρωτεύουσα.«Τα τελευταία είκοσι χρόνια βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαδικασία υπερσυγκέντρωσης των εισοδημάτων, που ζημιώνει τις ασθενέστερους, οικονομικά, πολίτες», σημείωσε ο Ντράγκι.Κατά την άποψη του επικεφαλής της ΕΚΤ, θα χρειαζόταν «μια πιο δίκαιη συμμετοχή στον εθνικό πλούτο» ώστε να αυξηθεί η κοινωνική συνοχή.

 
Σελίδα 680 από 1078