Επικαιρότητα
Η ασήκωτη «κληρονομιά» των φόρων

 Ιδιαίτερα βαρύ και επώδυνο ήταν την τελευταία οκταετία το φορολογικό φορτίο που κλήθηκαν να σηκώσουν οι φορολογούμενοι, αλλά και οι επιχειρήσεις. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ένα από τα τρία μεγαλύτερα προβλήματα που κληροδότησαν στη χώρα τα μνημόνια, το οποίο μάλιστα σε έρευνες κατατάσσεται και πρώτο, είναι η υπερφορολόγηση, με τα άλλα δύο να αφορούν την ακριβή τραπεζική χρηματοδότηση και την υψηλή διαρθρωτική ανεργία. 

 Αξίζει να σημειωθεί ότι τα «πέτρινα» χρόνια των μνημονίων επιβλήθηκαν περισσότερες από πενήντα νέες φορολογικές επιβαρύνσεις, ενώ θα έρθουν και άλλες, που απορρέουν από τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί από τη χώρα. Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν δρομολογηθεί τα εξής μέτρα: 

 

 
Η Επόμενη Μέρα Χωρίς Τίτλους

Δεν χρειάζεται να βάζουμε τίτλους. Άλλωστε όποτε το επιχειρήσαμε τα τελευταία χρόνια αποτύχαμε.  επόμενη μέρα μετά το τέλος του τρίτου μνημονίου δεν χρειάζεται τίτλους. Δεν είναι η ημέρα εξόδου στις αγορές ούτε ημέρα ανεξαρτησίας ούτε πολύ περισσότερο ημέρα καταστροφής.  Με το μαξιλάρι η Ελλάδα μπορεί να αναστείλει για μακρό χρονικό διάστημα οποιαδήποτε νέα έκδοση από την άλλη μεριά οι δημοσιονομικοί  στόχοι είναι δεσμευτικοί. Όπως και να έχει όμως  θα είναι μια καλύτερη μέρα διότι  το τέλος των μνημονίων δίνει βαθμούς ελευθερίας. Αντι λοιπόν να ψάχνουμε για τίτλους καλό θα ήταν   να καταφύγουμε στην σύνταξη ενός ολοκληρωμένου προγράμματος που θα αξιοποιεί τους διαθέσιμους βαθμούς ελευθερίας. Θα ξεκαθαρίζει ουσιαστικά τον τρόπο με τον οποίο τα διαθέσιμα μέσα πολιτικής που θα επιστρατευτούν μετά την 20η  Αυγούστου θα αυξήσουν το ΑΕΠ, θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και θα επανασυστήσουν το κράτος πρόνοιας.

 

 
Ο πρωθυπουργός θα απευθύνει διάγγελμα στο λαό: Μας υμνούν οι δανειστές – “δυνάστες”!!!

 Εν μέσω φημών ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα πάει στην Ιθάκη για να απευθύνει διάγγελμα στον ελληνικό λαό για τη λήξη των Μνημονίων, οι δανειστές και ταυτόχρονα οι οικονομικοί δυνάστες της χώρας τα τελευταία  οκτώ χρόνια, αναφέρονται με ύμνους στην Ελλάδα για την έξοδο από τα Προγράμματα, χωρίς να μιλούν βεβαίως και για τα δικά τους τραγικά λάθη. Ο κ. Τσίπρας ακύρωσε όλους τους σχεδιασμούς που είχαν γίνει για να “εορταστεί” η σημερινή μέρα, αλλά θα απευθύνει διάγγελμα στον ελληνικό λαό, είτε από το Μέγαρο Μαξίμου, είτε από άλλο χώρο.

 

 
Πόσο μας κοστίζει η φοροδιαφυγή των πολυεθνικών

Το ελληνικό κράτος εισπράττει περίπου 7% λιγότερα έσοδα από τη φορολόγηση επιχειρήσεων, εξαιτίας της μεταφοράς εταιρικών κερδών σε φορολογικούς παραδείσους, σύμφωνα με έρευνα ακαδημαϊκών από το πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ, της Καλιφόρνια και της Κοπεγχάγης.

 Οι τρεις ακαδημαϊκοί υπολογίζουν ότι από τα €23 δισ. των προ φόρων κερδών που αποκομίζουν εταιρείες από τη δραστηριότητα τους στην Ελλάδα ετησίως, το €1 δισ. κατευθύνεται σε χώρες όπως η Ιρλανδία, οι Βερμούδες και το Λουξεμβούργο.

 

 
Συντάξεις: Τέλος οι κύριες! Ερχονται οι ατομικές

ΣυντάξειςΤέλος οι κύριες! Ερχονται οι ατομικές.

Τι είναι το σχέδιο «PEPP» της Κομισιόν που θα αρχίσει να εφαρμόζεται από το 2019

Αξιοπρεπείς αποδοχές μόνο για τους έχοντες, πάλι πειραματόζωο η Ελλάδα

 
Σελίδα 9 από 983