Επικαιρότητα
ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΕΝΑΝ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟ ΛΑΟ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Επενδύσεις προς όφελος ενός λαού γίνονται μόνο εκεί που υπάρχει κατανάλωση, δηλαδή χρήμα, διαφορετικά οι σχετικές επενδύσεις είναι καθαρή αποικιοκρατία. 

 
Αλλάζει η αγορά του e-banking

Αλλάζει η αγορά του e-banking. καθώς με την ευρωπαϊκή οδηγία PSD2, η οποία προβλέπει απελευθέρωση της αγοράς από τις αρχές του νέου έτους και έτσι οι τράπεζες χάνουν το απόλυτο μονοπώλιο στον κλάδο, αφού εταιρείες Fintech θα διεκδικήσουν κομμάτι της πίτας που μεγαλώνει με εντυπωσιακούς ρυθμούς.

 
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

Κοινοποίηση:
1. Υφυπουργό Υπ.Οικ. κα. Αικατερίνη Στέργιου Παπανάτσιου
2.  Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων κ. Γεώργιο Πιτσιλή
3.  Πανελλήνια Ομοσπονδία Οικονομολόγων Ελευθέρων Επαγγελματιών Ελλάδος (Π.Ο.Ο.Ε.Ε.Ε.)
        
Θέμα: Μεταφορά καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των δηλώσεων περιουσιακής

κατάστασης (πόθεν έσχες) φορολογικού έτους 2016.

κ Υπουργέ

Όπως είναι ήδη γνωστό, κατά την τρέχουσα περίοδο οι υποχρεώσεις των λογιστικών γραφείων είναι ιδιαίτερα αυξημένες(δηλώσεις ΦΠΑ, δηλώσεις στα πλαίσια του νόμου 4446/2016 που  λήγουν την 31/10/2017, υποχρεώσεις από τον ΕΦΚΑ,υποβολή ετήσιων πινάκων απασχολούμενου προσωπικού στο πληροφοριακό σύστημα ΕΓΑΝΗ). Για τον λόγο αυτό,θεωρούμε επιβεβλημένη την παράταση στην καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων περιουσιακής καταστάσεωςφορολογικού έτους 2016, από την 21/10/2017 στις 31/12/2017, προκειμένου να ολοκληρωθεί ομαλά η διαδικασία υποβολής τους.Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.                                            
Β. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ                                   

Η Γενική Γραμματέας
ΑΜΟΙΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ 

 
Επιστρέφεται έκτακτη εισφορά λόγω καταδίκης του ΥΠΟΙΚ από το ΣτΕ

Τη δυνατότητα να ζητήσουν την επιστροφή μέρους της εισφοράς αλληλεγγύης έχουν χιλιάδες φορολογούμενοι οι οποίοι πιάστηκαν τα δυο προηγούμενα χρόνια στην τσιμπίδα των τεκμηρίων διαβίωσης. Το Συμβούλιο της Επικρατείας καταδίκασε το υπουργείο Οικονομικών για εφαρμογή αντισυνταγματικής διάταξης και συγκεκριμένα του υπολογισμού της εισφοράς αλληλεγγύης με βάση το τεκμαρτό εισόδημα ακόμη και στις περιπτώσεις που ο φορολογούμενος το καλύπτει επικαλούμενος ανάλωση κεφαλαίου που αποταμιεύθηκε ή συσσωρεύτηκε τα προηγούμενα έτη.

 

 
Τα απόκρυφα ενός προαναγγελθέντος θαύματος

Οι πάντες έχουν βαλθεί να μας πείσουν πως η ελληνική οικονομία πάει πολύ καλά, ότι το 2018 θα γεννηθεί το θαύμα της ανάπτυξης (2,4% του ΑΕΠ και μάλιστα με πρωτογενές πλεόνασμα 3,57%) και ότι η Ελλάδα θα βγει καθαρή από τα διεθνή μνημόνια. Δεν είναι μόνο η έξοδος από την επιτήρηση υπερβολικού ελλείμματος, είναι και τα καλά λόγια του Σόιμπλε, του Ντάιζελμπλουμ και πολλών άλλων ευρωζωνικών παραγόντων, αλλά είναι και ο διεθνής τύπος που έχει θετικά σχόλια για το επικείμενο ελληνικό θαύμα. Η BlackRock βλέπει την Ελλάδα ως αναδυόμενη και υποστηρίζει  την επιστροφή στις χρηματαγορές μετά την τρίτη αξιολόγηση, καθώς «θα ξεκλειδώσει σημαντική επενδυτική ζήτηση». Η ιταλική Corriere della Sera λέει πως η τρόικα δεν θα ξαναβρεθεί κάτω από την Ακρόπολη!... Πράγματι, το καλό σενάριο παίζει και παρά το γεγονός ότι στην 3η αξιολόγηση τα μας πατήσουν τον κάλο, μπορεί να βγει και το 2018 να γίνουν όλα τα σπουδαία που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση. Όμως, αυτό δεν θα έχει καμία σχέση με την κοινωνική πραγματικότητα…

Ακολουθούν τρία πρόσφατα άρθρα που δημοσιεύθηκαν στο SLpress.gr και τα οποία εξηγούν τους κοινωνικούς κινδύνους και τα πολιτικά παιγνίδια που θα παιχτούν στο μέτωπο των τραπεζών εις βάρος των πολιτών.

 

 
Σελίδα 10 από 893