Επικαιρότητα
IIF ετοιμάζεται πυρετωδώς για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους

Παρά τις δραματικές εξελίξεις και τα... δημοψηφίσματα, ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου, Τσαρλς Νταλάρα, ετοιμάζεται πυρετωδώς για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

Ο επικεφαλής του IIF μάλιστα είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο Έλληνας υπουργός ενημέρωσε τον κ. Ντάλαρα για την εξαγγελία περί δημοψηφίσματος, όπως ανέφεραν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

 
«Αν ήμουν Έλληνας θα είχα κάνει μήνυση στους δανειστές μου για σωματική βλάβη»!

«Αν ήμουν Έλληνας θα είχα κάνει μήνυση στους δανειστές μου για σωματική βλάβη»!

Με τη φράση αυτή οι δημοσιογράφοι της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt περιγράφουν τις εμπειρίες τους από την ολιγοήμερη επίσκεψή τους στην Αθήνα του Μνημονίου και μεταφέρουν στους πιθανότατα έκπληκτους αναγνώστες τους μια εντελώς διαφορετική οπτική της κρίσης στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, μια οπτική που πόρρω απέχει από την επίσημη ρητορική της Άγκελα Μέρκελ, του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και των υπολοίπων Ευρωπαίων πολιτικών ταγών.

 
Μέχρι τέλους του έτους θα ολοκληρωθεί η συμφωνία για τη φορολόγηση των καταθέσεων Ελλήνων φορολογούμενων στις ελβετικές τράπεζες

Μέχρι τέλους του έτους θα ολοκληρωθεί η συμφωνία για τη φορολόγηση των καταθέσεων Ελλήνων φορολογούμενων στις ελβετικές τράπεζες σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών.

Με στόχο την προώθηση διμερούς συμφωνίας για τη φορολογική αντιμετώπιση των καταθέσεων Ελλήνων φορολογούμενων στις ελβετικές τράπεζες, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2011, συνάντηση στη Βέρνη μεταξύ των αντιπροσωπειών της Ελλάδας και της Ελβετίας, με επικεφαλής τους Γενικούς Γραμματείς των Υπουργείων Οικονομικών των δύο χωρών, κ.κ. Η. Πλασκοβίτη και M. Ambuhl.

 
Η δικαστική προσφυγή δεν εξαιρεί από την έκτακτη εισφορά

Η δικαστική προσφυγή δεν εξαιρεί από την έκτακτη εισφορά

Προσφυγή στη Δικαιοσύνη για αμφισβήτηση του εκκαθαριστικού εισφορών και τέλους επιτηδεύματος δεν αναστέλλει την υποχρέωση καταβολής των εισφορών, αναφέρει σε σχετική εγκύκλιό του το υπουργείο Οικονομικών.

Στην εγκύκλιο σημειώνεται μεταξύ άλλων πως σε περίπτωση θανάτου του υπόχρεου, οι κληρονόμοι του επιβαρύνονται με καταβολή της εισφοράς.

Η εγκύκλιος αναφέρει επίσης τις προϋποθέσεις για απαλλαγή ανέργων από την καταβολή της ειδικής εισφοράς. Αυτές έχουν ως εξής:

 
Ετοιμάζονται και νέες σκληρές αλλαγές στη φορολογία

Ετοιμάζονται και νέες σκληρές αλλαγές στη φορολογία

Αυτοτελής φορολογία στα κέρδη των ατομικών επιχειρήσεων και πλήρης κατάργηση του αφορολόγητου

 
Σελίδα 922 από 983