Επικαιρότητα
Οδηγίες συμπλήρωσης του νέου εντύπου Ε3 2017- Από το 2018 η υποχρεωτική συμπλήρωση των υποπινάκων που αφορούν στις δαπάνες

ΠΟΛ.1072/2018
Οδηγίες συμπλήρωσης εντύπου Ε3 (Κατάσταση Οικονομικών Στοιχείων από Επιχειρηματική Δραστηριότητα) και Κατάστασης Φορολογικής Αναμόρφωσης φορολογικού έτους 2017
Αθήνα, 16 Απριλίου 2018

 

 
Σκληρό άρθρο για τον Τσίπρα από την Frankfurter Allgemeine

«Τίποτα δεν είναι καλό στην Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας καυχιέται για τις μεταρρυθμίσεις του. Στην πραγματικότητα κυβερνά σε ένα σύστημα διαφθοράς και κακής οικονομικής διαχείρισης» επισημαίνεται σε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.Τίτλος του άρθρου που υπογράφει ο Richard Fraunberger είναι «Η μιζέρια των Ελλήνων».Η γερμανική εφημερίδα κάνει εκτενή αναφορά στις προσλήψεις μετακλητών υπαλλήλων, με αναφορές στον σύμβουλο στρατηγικού σχεδιασμού του Μαξίμου Νίκο Καρανίκα, τον εξάδελφο του πρωθυπουργού Γιώργο Τσίπρα αλλά και τον ιδιοκτήτη βουλκανιζατέρ που διορίστηκε από τον Παύλο Πολάκη διοικητής του νοσοκομείου Σαντορίνης.

 Το εν λόγω άρθρο δείχνει ότι οι Γερμανοί αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι ύστερα από τρία μνημόνια τα μεγάλα διαχρονικά προβλήματα δεν έχουν λυθεί: γραφειοκρατία, πολυνομία, ανικανότητα κρατικής μηχανής, πελατειακό κράτος, διαφθορά και φοροδιαφυγή.

  Διαβάστε το αρθρο του Richard Fraunberger στην κυριακάτικη Frankfurter Allgemeine:

 

 
Ασφαλιστικές εισφορές μελών εταιρειών ή/και διαχειριστών

Αθήνα, 13/4/2018
Αριθ. Πρωτ.: Δ.15/Δ΄/619/15/13-04-2018

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
Δ/ΝΣΗ ΚΥΡΙΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΩΝ (Δ15)
ΤΜΗΜΑ : Δ΄

Ταχ. Δ/νση: Σταδίου 29
Ταχ. Κώδικας: 10110 - Αθήνα
Πληροφορίες: Ε. Ράπτη
Τηλέφωνο: 210 - 3368109
FAX: 210 - 3368116

ΘΕΜΑ: «Ασφαλιστικές εισφορές μελών εταιρειών ή/και διαχειριστών»

 

 
Βρόμικα παιχνίδια των Γερμανών για το χρέος

Θέλουν να πάνε πίσω την απόφαση, αθετώντας τις δεσμεύσεις τους - Πιέζουν να συνεχιστεί η λιτότητα και μετά την έξοδο από τα μνημόνια

ΕΝΩ η ελληνική κυβέρνηση προχωράει ταχύτατα όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για να κλείσει η τέταρτη αξιολόγηση προκειμένου να απεγκλωβιστεί η χώρα από τα εφιαλτικά μνημόνια, οι Γερμανοί άρχισαν πάλι τα βρόμικα κόλπα.

Παρά το γεγονός ότι είχαν δεσμευτεί για λήψη αποφάσεων για την απομείωση του δημοσίου χρέους πριν το τέλος Αυγούστου, τώρα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τα γυρίζει επιχειρώντας να συνδέσει την κρίσιμη αυτή απόφαση με το αναπτυξιακό σχέδιο που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση.

Στην ουσία ο διάδοχος του Σόιμπλε στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών Όλαφ Σολτς, επιχειρεί να εκβιάσει την Ελλάδα για συνέχιση της λιτότητας και μετά το τέλος των μνημονίων.

 

 
Handelsblatt: Πιο κοντά Ε.Ε.-ΔΝΤ για Ελλάδα

Οι Ευρωπαίοι επιθυμούν τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα και ο διεθνής οργανισμός από την πλευρά του φαίνεται πιο κοντά στο να πει το «ναι». Αυτό επισημαίνει σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη κρίσιμες συνομιλίες για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και ευρύτερα για την επομένη του προγράμματος στην Ουάσιγκτον. 

Εάν τελικά η συμμετοχή του ΔΝΤ επιβεβαιωθεί, τότε υπολογίζεται ότι θα ανέλθει σε 1,6 δισ. ευρώ, όπως είχε αναφέρει και σε προηγούμενο δημοσίευμά της η γερμανική οικονομική εφημερίδα για τις συζητήσεις, που θα γίνουν στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του Ταμείου. 

 

 
Σελίδα 2 από 938