Επικαιρότητα
Φεύγει κακήν κακώς ο Σόρος από την Ουγγαρία !

Το ίδρυμα του ουγγρο-αμερικανού δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος που χρηματοδοτεί σειρά μη κυβερνητικών οργανώσεων, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την Ουγγαρία, όπου βρίσκεται εδώ και πολλές δεκαετίες. Μεταφέρει τις δραστηριότητές του στο Βερολίνο αντιδρώντας στις «κατασταλτικές» πολιτικές της κυβέρνησης του Βίκτορ Ορμπάν.

 
Νέες λεπτομέρειες για τη λειτουργία της ηλεκτρονικής τιμολόγησης που θα ισχύσει στην Ιταλία

Οι ιταλικές φορολογικές αρχές εξέδωσαν περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το καθεστώς ηλεκτρονικής τιμολόγησης ΦΠΑ σε πραγματικό χρόνο, το οποίο θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2019( Sistema di Interscambio (SdI)).

Το ηλεκτρονικό τιμολόγιο το οποίο θα εκδίδεται από τις επιχειρήσεις οι οποίες είναι ενταγμένες στο ΦΠΑ, θα υποβάλλεται πρώτα στις φορολογικές αρχές πριν στην συνέχεια αποσταλεί στους πελάτες.

Σύμφωνα με τις νέες τεχνικές προδιαγραφές  :

 
Παραγωγική ανασυγκρότηση εδώ και τώρα

Καθώς η ελληνική οικονομία προχωρά προς την έξοδο από τo τρίτο πρόγραμμα προσαρμογής (μνημόνιο) τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, η προσοχή στρέφεται, και ορθώς, στους όρους και στις προϋποθέσεις που θα γίνει αυτή η έξοδος. Δηλαδή, αν θα έχουμε αυστηρή μεταμνημονιακή επιτήρηση και αν η ελάφρυνση του χρέους θα είναι αρκετή, ώστε να «αναπνεύσουν» η ελληνική οικονομία και η κοινωνία από το τεράστιο βάρος.

Μετά από πολλές προσπάθειες, προόδους και παλινδρομήσεις, η ελληνική οικονομία σήμερα βρίσκεται στο επιθυμητό σημείο μακροοικονομικής ισορροπίας, καθώς τα περίφημα «τοξικά» ελλείμματα, τόσο στον κρατικό Προϋπολογισμό όσο και στις εξωτερικές πληρωμές της χώρας, δεν υπάρχουν πλέον (κάτω από 1% του ΑΕΠ). Η συγκράτηση των δημοσίων δαπανών και η υψηλή φορολογία οδήγησαν στην εξάλειψη του συνολικού δημοσιονομικού ελλείμματος και στη δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος της τάξης του 4%. Ταυτόχρονα, η μεγάλη μείωση της κατανάλωσης οδήγησε σε μεγάλη μείωση των εισαγωγών και, μαζί με τη μικρότερη αύξηση των εξαγωγών και τα αυξημένα έσοδα από τον τουρισμό, συνέβαλε στην εξάλειψη σχεδόν και του ελλείμματος των εξωτερικών πληρωμών για πρώτη φορά στη χώρα μας.

 
Πώς θα βγούμε από την κρίση;

Ή φτιάχνουμε παραγωγικό μοντέλο με τους δικούς μας ανθρώπους ή απλούστατα χανόμαστε στις σελίδες της Ιστορίας

Tο κοινωνικό συμβόλαιο ανάμεσα στο κράτος και στους πολίτες στην Ελλάδα έχει διαρραγεί ανεπανόρθωτα. Υψιστης σημασίας σε αυτήν την πορεία αναξιοπιστίας και φαυλότητας, ήδη από τη σύσταση του νεοελληνικού κράτους, είναι οι ίδιοι οι κρατικοί «λειτουργοί». Γαλούχησαν γενιές και γενιές πολιτών προσκολλημένες σε ένα βραδυκίνητο και πελατειακό κράτος που κατέτρωγε οποιαδήποτε πρωτοβουλία για καινοτομία, άρα και ανταγωνιστικότητα. 

Δεν λειτουργούσε υγιώς η κοινωνία τόσα χρόνια, διότι, αντί το «εγώ» να λειτουργεί για το «εμείς», λειτούργησαν οι δικοί μας για τους δικούς μας εναντίον των δικών σας. Ομως το σημαντικότερο και πιο ανησυχητικό φαινόμενο σε αυτή τη διεργασία αλλαγής που βιώνει η κοινωνία είναι η καταβαράθρωση της μεσαίας τάξης, του δομικού ιστού στον οποίο στηρίζονται όλα τα δημοκρατικά πολιτεύματα.

Πώς είναι λοιπόν δυνατόν να ξαναδημιουργήσεις τη μεσαία τάξη σου;

 

 
O λογαριασμός του ΕΦΚΑ για χιλιάδες επαγγελματίες.

Οσοι έχουν χρεωστικό υπόλοιπο, πλήρωσαν δηλαδή το 2017 λιγότερες εισφορές από αυτές που αντιστοιχούσαν στο εισόδημα του 2016, θα το πληρώσουν ισόποσα κατανεμημένο σε πέντε μηνιαίες δόσεις.Η πρώτη δόση πρέπει να πληρωθεί έως 31 Μαΐου του 2018, ενώ η τελευταία δόση θα πρέπει να πληρωθεί έως τις 28 Σεπτεμβρίου του 2018.

Πιστωτικό υπόλοιπο εμφανίζεται σε όσους το 2017 είχαν πληρώσει υψηλότερες εισφορές από αυτές που αντιστοιχούσαν στο εισόδημα που δήλωσαν το 2016. Το ποσό επιστροφής εμφανίζεται στο ειδοποιητήριο αφού πρώτα έχει συμψηφιστεί με ενδεχόμενες οφειλές από τις εισφορές Ιανουαρίου ή Φεβρουαρίου του 2018.Εάν είναι άνω των 50 ευρώ, μπορεί να παραμείνει στον λογαριασμό του ασφαλισμένου προκειμένου να συμψηφιστεί με ασφαλιστικές εισφορές επόμενων μηνών. Βασική προϋπόθεση, να υποβάλει ο ασφαλισμένος σχετικό αίτημα έως τις 31 Μαΐου 2018. Σε αντίθετη περίπτωση το εναπομείναν πιστωτικό υπόλοιπο θα πιστωθεί στον τραπεζικό λογαριασμό των δικαιούχων. Μάλιστα, έχει ήδη δημιουργηθεί ηλεκτρονική υπηρεσία προκειμένου να συμπληρώνουν οι ενδιαφερόμενοι τον αριθμό του τραπεζικού τους λογαριασμού. Η είσπραξη θα γίνει έως τον Ιούλιο, καθώς η σχετική υπουργική απόφαση προβλέπει επιστροφή εντός 2μήνου από την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης.Εάν το πιστωτικό υπόλοιπο είναι έως 50 ευρώ, αυτό δεν επιστρέφεται. Θα συμψηφιστεί με επόμενη τρέχουσα εισφορά.

 
Σελίδα 11 από 952