Επικαιρότητα
Επαφές με Λαγκάρντ - Μοσκοβισί για το χρέος

Το ζήτημα του χρέους και της επόμενης μέρας για την ελληνική οικονομία θα βρεθεί στο επίκεντρο των σημερινών επαφών του πρωθυπουργού με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ και τον Ευρωπαίο επίτροπο Οικονομικών, στο περιθώριο του 48ου Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που διεξάγεται στο Νταβός.

Σημαντικό είναι και το χρονικό σημείο αυτών των επαφών: μόλις λίγα εικοσιτετράωρα μετά την ολοκλήρωση της γ' αξιολόγησης και ενώ η χώρα εισέρχεται σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο εξάμηνο - όπως έχει επισημάνει η κυβέρνηση- όσον αφορά την εξεύρεση απαντήσεων για το μεταμνημονιακό καθεστώς εποπτείας της ελληνικής οικονομίας, αλλά και την περαιτέρω συγκεκριμενοποίηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος. 

 

 
Όμπστφελντ - ΔΝΤ: Να κάνουν οι δανειστές βιώσιμο το ελληνικό χρέος

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ Μορίς Όμπστφελντ στην εβδομαδιαία εφημερίδα die Zeit

Μεταξύ άλλων γίνεται αναφορά στη στάση που θα τηρήσει το Ταμείο στο εξής απέναντι στην Ελλάδα μετά το πράσινο φως που έδωσε το Eurogroup την περασμένη Δευτέρα. 

Στην ερώτηση του γερμανού δημοσιογράφου, εάν θα βοηθήσει το ΔΝΤ σε αναφορά με την απόφαση που έλαβε πέρυσι να συμβάλει, υπό την προϋπόθεση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, στη χρηματοδότηση της χώρας με 1.6 δις ευρώ, ο Όμπσφελντ απάντηση αρνητικά.

 
Κινητοποίηση ΠΑΜΕ κατά των πλειστηριασμών

Με σύνθημα «Σήμερα σου δίνουν μέρισμα και αύριο σου παίρνουν το διαμέρισμα», μέλη του ΠΑΜΕ βρέθηκαν έξω από τα γραφεία του συμβολαιογραφικού συλλόγου στην οδό Γενναδίου για να διαμαρτυρηθούν για τους πλειστηριασμούς.

Επιτροπή τους είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του συμβολαιογραφικού Συλλόγου, Γιώργο Ρούσκα.

 
Η ανώνυμη καταγγελία δεν παρατείνει το χρόνο παραγραφής

Μία ακόμα απόφαση προερχόμενη από το Β΄τμήμα του ανώτατου δικαστηρίου, έρχεται ουσιαστικά να ενισχύσει το καθεστώς, που αφορά στο χρόνο παραγραφής φορολογικών ελέγχων.

 Επί της ουσίας η 172/2018, απόφαση την οποία έλαβε το ΣτΕ, κρίνει ότι δεν αποτελεί συμπληρωματικό στοιχείο η ανώνυμη καταγγελία για φοροδιαφυγή πολίτη, ενώ το ίδιο ισχύει και για τη λεγόμενη πληροφοριακή έκθεση φορολογίας ειδοσήματος του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

 

 
Αλλαγές στη ρύθμιση οφειλών προς Ταμεία και Εφορία ζητούν τα επιμελητήρια

Την τροποποίηση των όρων και των προϋποθέσεων που αφορούν τη ρύθμιση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και προς το Δημόσιο ζήτησε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευ. Τσακαλώτο, καθώς με την υπάρχουσα μορφή τους αποκλείουν πολύ μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Μίχαλος, «η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων έγινε αποδέκτης πολλών προβληματισμών, που αφορούν στην εφαρμογή των δύο πρόσφατων αποφάσεων για τη ρύθμιση των οφειλών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία (ΦΕΚ Β' 4640/29-12-2017) και προς το Δημόσιο (ΠΟΛ.1223/2017), τις οποίες και σας καταθέτουμε ώστε να επιληφθείτε για τη δικαιότερη και ορθολογικότερη εφαρμογή τους στα εξής σημεία:

 

 
Σελίδα 11 από 923