Επικαιρότητα
"Πάγος" από το δικαστήριο στο 10ήμερο λουκέτο σε εστιατόριo στην Πάρο

Αναστλή στο 10ήμερο λουκέτο σε γνωστό εστιατορίο στη Νάουσα της Πάρου αποφάσισε το δικαστήριο έπειτα από προσφυγή του ιδιοκτήτη της επιχείρησης. Στο κατάστημα είχε διαπιστωθεί μη έκδοση αποδείξεων χιλιάδων ευρώ και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων το είχε σφραγίσει.

Στο γνωστό εστιατόριο είχε επιβληθεί λουκέτο λόγω φοροδιαφυγής, ωστόσο μετά το σφράγισμα της επιχείρησης η ειδική ταινία της ΑΑΔΕ αφαιρέθηκε. Χρειάστηκε η παρέμβαση της αστυνομίας για να επανατοποθετηθεί.

Τελικά το δικαστήριο αποφάσισε να ανοίξει εκ νέου το κατάστημα με την υπόθεση να εξετασθεί ξανά από την ΑΑΔΕ.

 
ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

Το νέο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη, των 540 σελίδων και προς το παρόν μόνο στα αγγλικά, αποτελεί συγκλονιστική ανάλυση των λεπτομερειών της  εν ψυχρώ δολοφονίας της Ελλάδας από τους Ευρωπαίους εταίρους της. Αναμφισβήτητα, πολλά από τα αδιανόητα μαρτύρια, που επιβλήθηκαν στη μικρή ευρωπαϊκή χώρα των 10 εκατομμυρίων κατοίκων, καθώς και η κεντρική ερμηνεία της επιλογής της, ως Ιφιγένειας,  ήταν αρκούντως γνωστά, και μάλιστα από την αρχή του ελληνικού δράματος, σε όσους  φυσικά ήθελαν να τα γνωρίζουν[1]. Ωστόσο, η πολύτιμη συμβολή του ανά χείρας δοκιμίου εδράζεται στα αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία, που συνοδεύουν το σύνολο των εφιαλτικών αποκαλύψεων, και που αυτόματα διακωμωδούν  τις συνήθεις κατηγορίες των συνοδοιπόρων της τρόικας, περί δήθεν αφελών και αστήρικτων απόψεων. Με την υψηλών προδιαγραφών γραφή του Γιάνη Βαρουφάκη, που συνδυάζει στέρεες γνώσεις οικονομίας, βαθιά καλλιέργεια και πολύπλευρη μόρφωση, έχω την πεποίθηση ότι χάρη στο βιβλίο αυτό, που διαβάζεται εύκολα και ευχάριστα, θα γίνει επιτέλους γνωστή, στην Ευρώπη και στην υφήλιο, η φρικτή αλήθεια, γύρω από την καθολική καταστροφή της Ελλάδας[2].

 

 
Βάλτε τέλος στο αίσχος των κατασχέσεων

ΟΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΣ που έχουν αναλάβει με εντολές της τρόικας να μαζεύουν τα χρέη πολιτών και επιχειρήσεων σε εφορίες και ταμεία θα πρέπει να κατανοήσουν ότι έχουν να κάνουν με ανθρώπους.

ΓΙΑΤΙ αυτή η στενά τεχνοκρατική προσέγγιση ενός τεράστιου κοινωνικού προβλήματος εγκυμονεί κινδύνους.

Η ΦΑΜΠΡΙΚΑ με τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών δεν είναι λύση.

 

 
Ο πόλεμος νομισμάτων, η ληστεία του παγκόσμιου πλούτου από το χρηματιστηριακό κεφάλαιο

και η καταστροφή της Ελλάδας και της Ευρώπης

Ένα από τα μεγαλύτερα σημερινά αναπάντητα ερωτήματα είναι, πως εξηγείται στη σημερινή εποχή της αλματώδους τεχνολογικής προόδου, η διεθνής οικονομία και ειδικότερα η Ευρωπαϊκή, για να μη μιλήσουμε για τη δύσμοιρη Ελλάδα, να πορεύεται  πηδώντας από κρίση σε κρίση και να σέρνεται σε καθεστώς συνεχούς ύφεσης.  Οι διάφοροι χρηματιστηριακοί αναλυτές, οι λεγόμενοι ειδήμονες, αναλίσκουν τόνους μελάνης σε βαρύγδουπες πολύπλοκες οικονομικές αναλύσεις που δεν καταλήγουν πουθενά.

Τα πράγματα είναι πιο καθαρά. Η κλεπτοκρατική λειτουργία των διεθνών αγορών, ο ανεξέλεγκτος χρηματιστηριακός τζόγος και η διοχέτευση τεράστιων κεφαλαίων σε χώρες-φορολογικούς παράδεισους όπου δε φορολογούνται και δε συμμετέχουν σε αναπτυξιακή παραγωγική διαδικασία, είναι το βασικότερο αίτιο για την κατάσταση αυτή.

 
Συλλογικότητες λένε «όχι» στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Σε πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης καλούν σήμερα το μεσημέρι (2 μ.μ.) ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων και Πρωτοβουλιών ενάντια στους πλειστηριασμούς, το κίνημα «Δικαίωμα στη Ζωή» και η ΑΔΕΔΥ, καθώς σύντομα πρόκειται να αποτελέσουν πραγματικότητα.

Στη σημερινή συγκέντρωση αναμένεται να βρεθούν συλλογικότητες και πρωτοβουλίες ενάντια στους πλειστηριασμούς από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Αγρίνιο, τα Γιάννενα, τη Λαμία, την Πέλλα, τα Τρίκαλα, την Καρδίτσα, την Πρέβεζα, το Ναύπλιο και την Πάτρα.

 
Σελίδα 11 από 885