Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
Νέα προειδοποίηση του ΟΟΣΑ: Η βαριά φορολογία «πνίγει» τις ελληνικές επιχειρήσεις

Ο Οργανισμός βλέπει, μάλιστα, και επιβράδυνση της ελληνικής οικονομίας μέσα στους επόμενους μήνες.  

Την πολύ βαριά φορολογία η οποία εξακολουθεί να αποτελεί τροχοπέδη για την ανάπτυξη, τονίζει για άλλη μια φορά σε έκθεσή του ο ΟΟΣΑ.

Όπως αναφέρει, οι υψηλοί φορολογικοί συντελεστές για τις ελληνικές επιχειρήσεις ανακόπτουν την ανταγωνιστικότητά τους, ενώ πλήττουν τα έσοδά τους ακόμη και σε σύγκριση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

 

 
Μικρομεσαίοι: Στα λόγια παραμένει ο ακατάσχετος

Συνάντηση Δραγασάκη με το Δ.Σ. της ΕΣΕΕ

Εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο οι μικρές και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ζητούν την καθιέρωση ενός ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού, με την κυβέρνηση να υπόσχεται ότι θα το εξετάσει. Υποσχέσεις που επαναλήφθηκαν και χθες από τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη, τη στιγμή όμως που οι υποχρεώσεις πνίγουν τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα της χώρας. 

 
Επίκαιρο Εργατικό και Ασφαλιστικό Σεμινάριο

Ο Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Νομού

Θεσσαλονίκης

διοργανώνει

Επίκαιρο Εργατικό και

Ασφαλιστικό Σεμινάριο

στη Θεσσαλονίκη

το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

Θεματολογία:

Χρονικά όρια Εργασίας - Αδήλωτη εργασία μετά

από τον ν. 4554/2018 – Έντυπα ΕΡΓΑΝΗ (Ε4,Ε8

κλπ) - Αναγγελία οικειοθελούς αποχώρησης,

  έντυπο Ε5 – Ετήσια άδεια αναψυχής, έντυπο Ε11

– Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας – Ευθύνη

αναθέτοντος έργο (άρ. 9 ν. 4554/2018) -

Ασφαλιστικές Εισφορές 2019: μισθωτών,

εργοδοτών, αυτοαπασχολούμενων, ελευθέρων

επαγγελματιών κλπ – Παράλληλη ασφάλιση κ.α.

 

Εισηγητής: κ. Λιάζος Παλαιολόγος,

Οικονομολόγος – Φοροτεχνικός, Σύμβουλος Εργασιακών & Φορολογικών

 
ΙΣΟΒΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ;

Δέκα χρόνια μετά το μαύρο εκείνο φθινόπωρο του 2008, που τα ωστικά κύματα από την πτώχευση της Lehman Brothers έστειλαν τον κόσμο στο χείλος της αβύσσου, το φάσμα της στασιμότητας και της ύφεσης εξακολουθεί να πλανάται πάνω από την παγκόσμια οικονομία. Επιφανείς οικονομολόγοι, αλλά και διεθνείς οικονομικοί οργανισμοί, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας ότι ουσιαστικά δεν άλλαξε τίποτα. Οι αλχημιστές των επενδυτικών τραπεζών επανήλθαν δριμύτεροι, μαζί και οι χρηματοοικονομικές φούσκες στα διεθνή χρηματιστήρια. Η σημερινή έντονη ζήτηση χρηματοοικονομικών τίτλων που ωθεί τους χρηματιστηριακούς δείκτες σε ιστορικά υψηλά είναι τεχνητή. Δεν οφείλεται στις ικανοποιητικές επιδόσεις των πραγματικών οικονομιών, που ιδιαίτερα στην ΕΕ παραμένουν καθηλωμένες σε χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, αλλά στην πρωτοφανή στα ιστορικά χρονικά ρευστότητα που διοχέτευσαν οι πολιτικές «ποσοτικής χαλάρωσης» (quantitative easing) των κεντρικών τραπεζών στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα (3,5 τρισ. δολάρια η FED και 2,5 τρισ. ευρώ η ΕΚΤ).

 
«Αποχωρούν οι ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση»: Πάμε για εκλογές.

Ολοκληρώθηκε στις 11:15 η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Π. Καμμένος έκανε μια σύντομη δήλωση στους δημοσιογράφους στην οποία ευχαρίστησε τον πρωθυπουργός αναφέροντας ότι «αποχωρούν οι ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση».

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>
Σελίδα 1 από 1060