Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
Το Κοινοβούλιο ως άλλοθι του γερμανικού imperium

Είναι πλέον οφθαλμοφανές ότι το Βερολίνο χρησιμοποιεί το Γερμανικό Κοινοβούλιο (Bundestag) ως άλλοθι για την αποφυγή της προσαρμογής του στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα, αλλά και στην ίδια τη λογική. Ενώ η ιδέα ενός κοινοβουλίου της ευρωζώνης ήταν του Σόιμπλε, όταν την επανέφερε ο Μακρόν με άλλες πιο ισχυρές ελεγκτικές συντεταγμένες, το Βερολίνο υπαναχώρησε και ζητά οι μείζονες αλλαγές στην ευρωζώνη να εγκρίνονται από τα εθνικά κοινοβούλια, έτσι ώστε να έχει ένα έμμεσο τρόπο να μπλοκάρει τις εξελίξεις που δεν θα του είναι αρεστές. Με αυτό τον τρόπο καταργείται η αρχή της πλειοψηφίας στους ευρωπαϊκούς θεσμούς…

 

 
Προς παράταση των φορολογικών δηλώσεων έως 30 Ιουλίου.

Βέβαιη θεωρείται η παράταση ακόμα και κατά ένα μήνα της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες η τελευταία μέρα υποβολής ενδέχεται να είναι η 30ή Ιουλίου και μία μέρα μετά θα πρέπει, όσοι καλούνται να πληρώσουν φόρο, να καταθέσουν την πρώτη δόση στην εφορία.Παρουσιάζονται περισσότερα τεχνικά προβλήματα από το παρελθόν, ειδικά τις τελευταίες 15 μέρες και κυρίως στις 11 το πρωί και μερικές φορές ανά περιοχές, κάνοντας αδύνατη όχι μόνο την υποβολή ή την προσωρινή αποθήκευση των φορολογικών δηλώσεων, αλλά ακόμα και το άνοιγμα της εκάστοτε σελίδας στο ηλεκτρονικό σύστημα.

 

 
Το «προσχέδιο» της απόφασης για την Ελλάδα για την ελάφρυνση του χρέους.

Το σχέδιο για το χρέος θα προβλέπει:

Την πρόωρη αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ προς την Ελλάδα εμπροσθοβαρώς, καθώς είναι ακριβά βραχυπρόθεσμα και η αποπληρωμή τους έχει τη μέγιστη δυνατή επίπτωση στην εξυπηρέτηση του χρέους το διάστημα από σήμερα έως το 2024.

Την ετήσια επιστροφή 4 δισ. ευρώ σε 4 έτη από τα κέρδη επί ελληνικών ομολόγων, υπό την αίρεση της τήρησης του προγράμματος.

Την απόφαση για ετήσια κατάργηση του «step up» των επιτοκίων των δανείων των Ευρωπαίων και πάλι με ετήσια επιβεβαίωση και υπό τον όρο της τήρησης του προγράμματος.

Την απόφαση για την επέκταση της ωρίμανσης των δανείων του EFSF/ESM, πλην όσων χρησιμοποιήθηκαν στο PSI, κατά 5 ως 10 έτη με τρόπο, ώστε να μην υπερ-συγκεντρώνονται σε μία και μόνη δεκαετία (καλό είναι να αποφευχθεί το διάστημα 2035-2040).

Την περιγραφή του γαλλικού μηχανισμού, με αποφάσεις ανάλογα με την ανάπτυξη ανά πενταετία και υπό την αίρεση της τήρησης του προγράμματος. Οι βασικές εκτιμήσεις των Ευρωπαίων είναι πως από αυτό το διάστημα και μετά η Ελλάδα θα έχει κόστος εξυπηρέτησης που δεν θα ξεπερνά το 7%-8%

 

 
Η μικρή Ισλανδία μας δείχνει τον δρόμο για να βγούμε απο την κρίση

Χαιρόμαστε την Ισλανδία και θαυμάζουμε την παρουσία της στους διεθνείς στίβους κάθε μορφής, όχι μόνο στον αθλητικό αλλά πάνω απο όλα στον πολιτικοικονομικό.Η Ισλανδία, αυτή η μικρή πανέμορφη χώρα στον Βορειο Ατλαντικό Ωκεανό, έχει βάλει τα γυαλιά σε όλο τον κόσμο και ειδικότερα σε εμάς εδώ στην υποτίθεται προικισμένη από τη φύση Ελλάδα με την τεράστια ιστορική της κληρονομιά.

 

 

Η Ισλανδία των 350.000 κατοίκων αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα εξόδου απο την κρίση, με όπλο το εθνικό της νόμισμα, την κρατικοποίηση των τραπεζών και την κήρυξη χρεοκοπίας.Είχε φτάσει να έχει χρέος 900% του ΑΕΠ, πέταξε έξω τους δανειστές, έβαλε στη φυλακή τους τραπεζίτες, και βγήμε από την κρίση με το νόμισμά της και τώρα αναπτύσσεται εντυπωσιακά.

 
Δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Marc για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

Ειδικότερα, όπως σημειώνεται στην προδημοσίευση της κυριακάτικης έκδοσης, αφορά τη χρήση του ονόματος της Μακεδονίας με το 73,2% των ερωτηθέντων να λέει "όχι" στη χρήση του και το 68,3% "όχι" στη συμφωνία που παρουσίασε η ελληνική κυβέρνηση. 

Πηγή: topontiki.gr

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>
Σελίδα 1 από 998