Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
Στοιχεία χιλιάδων Ελλήνων έστειλαν οι ελβετικές αρχές άρχισε ήδη τις διασταυρώσεις…

Η ώρα των αποκαλύψεων για εκατομμύρια αδήλωτου «μαύρου» χρήματος δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων φορολογουμένων το οποίο μετανάστευσε τα χρόνια της οικονομικής κρίσης και όχι μόνο στις γνωστές για το απόρρητο των συναλλαγών, τη μυστικότητα και την εμπιστευτικότητα προς τους πελάτες τους, ελβετικές τράπεζες, έφτασε.

 
ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΜΑΙΟΥ 2019.

Το επόμενο έτος αποτελεί χρόνο καμπής ή και ανατροπής για την Ευρωπαϊκή Ένωση, για την ευρωζώνη και σε τελευταία ανάλυση, για την Ευρώπη της Γερμανίας. Οι επερχόμενες ευρωεκλογές του Μαίου 2019 είναι πολύ πιθανό να ανατρέψουν τους σημερινούς συσχετικούς της ευρωβουλής όπου κυριαρχούν οι φιλο-ευρωπαϊστές.

 
Ηλεκτρονικό βιβλίο εισαγωγής τιμολογίων ανοίγει το Taxisnet.

Σε ένα ενδιάμεσο βήμα πριν την εφαρμογή του ηλεκτρονικού τιμολογίου προχωρεί η φορολογική διοίκηση, ενεργοποιώντας στο Taxisnet ηλεκτρονικό βιβλίο εισαγωγής τιμολογίων, το οποίο θα αντικαταστήσει τις συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών - προμηθευτών.

Στην σχετική αναφορά προχώρησε ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής, μιλώντας χθες στο 10ο TaxForum.

Βάση του σχεδιασμού της φορολογικής δήλωσης τα βιβλία εσόδων εξόδων των επιχειρήσεων θα τηρούνται απευθείας στο Taxisnet ήδη από το 2019, προκειμένου να παρακολουθούνταιηλεκτρονικά και σε σχεδόν πραγματικό χρόνο από τις φορολογικές αρχές.

 
Τα λάφυρα της φορο-ληστείας:

Δεξιοί, κεντρώοι ή αριστεροί συμπεριφέρονται το ίδιο στους πολίτες

Όλοι μας σχεδόν καθημερινά αναφερόμαστε στο ληστρικό τρόπο με τον οποίο το ελληνικό κράτος, ανεξαιρέτως αν στην εξουσία βρίσκονται δεξιοί, κεντρώοι ή αριστεροί, αντιμετωπίζει του πολίτες του. Ωστόσο ποτέ μας δεν μπήκαμε στον κόπο να ψάξουμε και να βρούμε με ποιόν τρόπο η ελληνική πολιτεία βάζει το χέρι της στο συνήθως άδειο ή μισοάδειο πορτοφόλι (για τους περισσότερους τουλάχιστον) των υπηκόων της. Κανένας πλέον δεν αμφισβητεί ότι στη χώρα μας λειτουργεί το πιο άδικο και τρισάθλιο, με πολλές ευρωπαϊκές πρωτιές, φορολογικό καθεστώς. Όχι μόνο στην άμεση φορολογία (το αφορολόγητο βαίνει διαρκώς μειούμενο), αλλά και στην έμμεση, όπου το κράτος έχει ξεπεράσει σε σκληρότητα ακόμη και τους κοτζαμπάσηδες*. Οι «βόμβες» της αριστερής φορολογίας έχουν δόση τη χαριστική βολή στα φτωχά νοικοκυριά και βάζουν λουκέτο ή εξορίζουν στα Σκόπια, την Βουλγαρία και αλλού χιλιάδες επιχειρήσεις. Μέχρι το μακρινό Πακιστάν έφθασε η χάρη τους!

 

 
Χαμένοι στο πέλαγος

Όσο οι Έλληνες θέλουν να γίνονται διευθυντές, managers και golden boys, χωρίς να δίνουν σημασία στις πραγματικές δυνατότητες που προσφέρει η Ελλάδα, τόσο θα βαθαίνει η κρίση – ενώ τόσο θα γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης των ξένων που τελικά θα την εξαγοράσουν, μαζί με όποιους Έλληνες μείνουν ως πάμπτωχοι υπηρέτες τους.

.«Ακόμη δεν γνωρίζουμε πού οφείλεται το χρέος….κανένας δεν μπορεί να προσωποποιήσει τον εχθρό, έτσι ώστε να τον αντιμετωπίσουμε…..

 

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>
Σελίδα 1 από 1046