Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
Παρακαταθήκη διαφάνειας

Μόλις μία εβδομάδα πριν από τη δημοσίευση της ευρωπαϊκής μαύρης λίστας με τους φορολογικούς παραδείσους του κόσμου, η γνωστή μη κυβερνητική οργάνωση Oxfam που μάχεται για τη μείωση της φτώχειας στον πλανήτη δημοσιοποίησε χθες τη δική της λίστα: σε αυτήν, εκτός από τα Νησιά Κέιμαν, την Αρούμπα, την Αντίγκουα, την Μπαρμπούντα και τους υπόλοιπους «συνήθεις υπόπτους» περιλαμβάνει και 4 χώρες-σεβαστά μέλη της Ε.Ε. όπως και 4 χώρες των Δυτικών Βαλκανίων -που φιλοδοξούν να γίνουν κάποτε μέλη της «ευρωπαϊκής οικογένειας».

 
ΜΕΤΑ ΤΗΝ "BLACK FRIDAY" ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΕΡΧΕΤΑΙ Η "BLACK WEDNESDAY" ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ

40% πάνω ο τζίρος την "Black Friday", σύμφωνα με το τελικό ταμείο που έγινε. Πιθανολογώ ότι επιχειρηματίες και κυβέρνηση θα πρέπει να κρατάνε τις κοιλιές τους από τα γέλια με τον εύκολο χειρισμό της μάζας. 

Τελικά, το σύστημα έχει τη δυνατότητα να κάνει τον κόσμο
να βγάλει, αύριο το πρωϊ, όλα τα χρήματα από τα στρώματα και να τα πάει στις τράπεζες. Ακούγεται τρελό; Κι όμως είναι μια εύκολη υπόθεση για το σύστημα. Γιατί δεν το κάνει; Ίσως γιατί θέλει να τραβάει τα χρήματα σιγά σιγά για να συντηρεί την κρίση, με πρωτογενή πλεονάσματα και αφού πρώτα μας αποψιλώσει από την ακίνητη περιουσία που είναι η δύναμη του λαού. 

 
Ενας αόρατος παράλληλος κόσμος

Τα χρηματοοικονομικά, σύμφωνα με τον Βέλγο δημοσιογράφο Μαρκ Ρος, μπορούν να αποδοθούν με τρεις κύκλους χωριστούς αλλά και σ’ επαφή μεταξύ τους. «Ενίοτε ο ένας εισχωρεί μέσα στον άλλο. Ο πρώτος αναπαριστά τον καπιταλισμό που βρίσκεται στο φως, ο δεύτερος τον σκοτεινό καπιταλισμό, ενώ ο τρίτος είναι καθαρά μαφιόζικος».

Η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών σε όλο τον κόσμο, ζώντας στη ζώνη του φωτός, δηλαδή στην επίσημη και φανερή οικονομία, εκεί που οι πολίτες εργάζονται και φορολογούνται κανονικά από τα κράτη, απλώς ψυχανεμίζεται τον κόσμο της σκιώδους οικονομίας: τον κόσμο της μεγάλης φοροαποφυγής, φοροδιαφυγής και απόκρυψης πλούτου και κερδών, σπορ στα οποία είναι πρωταθλητές μεγάλες επιχειρήσεις, πολυεθνικές, εισοδηματίες και δισεκατομμυριούχοι «επενδυτές».

 
Πώς θα δηλωθούν και θα φορολογηθούν οι μισθώσεις μέσω Airbnb

Τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών ακινήτων που ενοικιάζουν βραχυχρόνια εξοχικές ή άλλα κατοικίες μέσω της πλατφόρμας Airbnb άλλων αντίστοιχων από 1/1/2018 καθορίζει απόφαση που υπέγραψε ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής.

Με την απόφαση τίθενται, για πρώτη φορά, οι προϋποθέσεις τόσο για τον προσδιορισμό, ανά φορολογικό έτος, του συνολικά αποκτηθέντος εισοδήματος από βραχυχρόνια μίσθωση στο πλαίσιο της οικονομίας του διαμοιρασμού, όσο και της δυνατότητας διενέργειας ηλεκτρονικών διασταυρώσεων από ίδιες ή τρίτες πήγες.

 

 
Πόρτα» της Ιταλίας στην Κομισιόν για νέα έκτακτα οικονομικά μέτρα

Παρά τις ανησυχίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το ύψος του ιταλικού δημοσίου χρέους και τη διαπίστωση ότι η πραγματική μείωσή του δεν ανταποκρίνεται στις δεσμεύσεις της ιταλικής κυβέρνησης, η Ρώμη αποκλείει κατηγορηματικά έκτακτα οικονομικά μέτρα.

Η Κομισιόν διαπίστωσε ότι το ιταλικό έλλειμμα δεν μειώνεται με τους ρυθμούς που έχουν συμφωνηθεί. Η διαφορά, ανάμεσα στις δεσμεύσεις και στην πραγματική μείωση, είναι 0,2%, ποσοστό που αντιστοιχεί σε περίπου πέντε δισεκατομμύρια ευρώ.

 

 
Σελίδα 4 από 946