Σύλλογος Οικονομολόγων

Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
ΔΝΤ: Παραμένουν τα ερωτηματικά για τη μακροπρόθεσμη προοπτική του χρέους

Τη μεσοπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους επιβεβαίωσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο ωστόσο, εξακολουθεί να θέτει ερωτηματικά για τις μακροπρόθεσμες προοπτικές του δημόσιου χρέους.

Κατά την αποψινή συνεδρίαση του εκτελεστικού συμβουλίου, όπου συζητήθηκε η ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, τα στελέχη του ΔΝΤ επιβεβαίωσαν τη μεσοπρόθεσμη βιωσιμότητα του χρέους, χάρη και στα νέα μέτρα ελάφρυνσης έως το 2032.

Remaining Time-0:04

Fullscreen

Unmute

Ωστόσο, επανέλαβαν τις πάγιες ενστάσεις για τη μακροπρόθεσμη προοπτική του δημόσιου χρέους, δηλαδή για την περίοδο μετά το 2032. Πάντως, διαβεβαίωσαν ότι η συνεργασία ΔΝΤ - Ευρωζώνης θα συνεχιστεί καθ’ όλη την περίοδο της μεταμνημονιακής εποπτείας.

 

 
Στην Κίνα καταφεύγει η Τουρκία και έχει δανειστεί 3,6 δισ.

 Την ώρα που η τουρκική λίρα κατακρημνίζεται και οι σχέσεις της γειτονικής μας χώρας Άγκυρας με τις ΗΠΑ κλυδωνίζονται, η Άγκυρα προσφεύγει στο Πεκίνο για να δανειστεί.

Μέσω twitter ανακοίνωσε ο Υπουργός Θησαυροφυλακίου και Οικονομίας της Τουρκίας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, το δάνειο ύψους 3,6 δισ. δολαρίων, το οποίο κατάφερε να εξασφαλίσει από την Κίνα, προκειμένου να διανεμηθεί στην ιδιωτική πρωτοβουλία, σε κρατικά ιδρύματα και σε τράπεζες για επενδύσεις στην ενέργεια και συγκοινωνιακά έργα.

 
H συνεχής εκπαίδευση Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών.

Αθήνα, 26 Ιουλίου 2018

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ & ΕΛΕΓΧΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 022/2018

Συνεχής εκπαίδευση Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών

 
FAZ: Συνυπεύθυνοι για την τραγωδία οι δανειστές;

«Είναι οι δανειστές συνυπεύθυνοι;», τιτλοφορείται εκτενές άρθρο της Frankfurter Allgemeine Zeitung που σημειώνει ότι μπορεί η αναζήτηση ευθυνών να μην είναι της παρούσης, ωστόσο «πέραν των επίσημων θεσμών και κυρίως στο εξωτερικό, έχει ξεκινήσει ήδη η συζήτηση εάν οι πιστωτές της Ελλάδας και το πρόγραμμα λιτότητάς τους φέρουν την κύρια ευθύνη για την καταστροφή, τις ανεπαρκείς δυνατότητες διάσωσης και την ελλιπή πρόληψη.

 

 
Πώς φορολογεί η εφορία τα αποκτήματα του γάμου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΑΔΕ

Ανεξάρτητη Αρχή

Δημοσίων Εσόδων

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ

ΤΜΗΜΑ Α’

Ταχ. Δ/νση: Καρ.Σερβίας 10

Ταχ. Κώδικας: 10184 Αθήνα

Πληροφορίες: Β.Δασουράς

Τηλέφωνο: 210 3375315

Fax: 210 3375001

E-Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Url: www.aade.gr

Αθήνα , 1 Φεβρουαρίου 2018

Αριθ. Πρωτ.: ΔΕΑΦ 1017570 ΕΞ 2018

Θέμα: Φορολογική μεταχείριση χρηματικού ποσού που καταβάλλεται δυνάμει του άρθρου 1400 του Αστικού Κώδικα (αξίωση συμμετοχής στα αποκτήματα).

 
Σελίδα 8 από 1019