Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
Oι Γερμανοί δίνουν αποζημιώσεις σε 80.000 επιπλέον Εβραίους!

Oι Γερμανοί δίνουν αποζημιώσεις σε 80.000 επιπλέον Εβραίους!

Η κυβέρνηση της Γερμανίας αποφάσισε να πληρώσει αποζημιώσεις αποκατάστασης σε 80.000 επιπλέον Εβραίους που διεκδικούσαν χρηματικές αποζημιώσεις.

Η συμφωνία, υπεγράφη μεταξύ των γερμανικών αρχών και των εκπροσώπων της αμερικανικής οργάνωσης «Claims Conference». Το συνολικό ποσό των γερμανικών αποζημιώσεων θα φτάσει τα 300 εκατ. δολάρια.

 
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

ΠΡΟΣ

ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

 ΘΕΜΑ: Παράταση προθεσμίας υποβολής δηλώσεων Φορολογίας εισοδήματος Φυσικών Προσώπων.

 Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

           Οι συνεχείς αναβαθμίσεις του Τaxisnet σε συνδυασμό με την υπερφόρτωση του δικτύου, καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολη και χρονοβόρα την ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων οικονομικού έτους 2012. Στα παραπάνω προβλήματα θα πρέπει να προσθέσουμε και το γεγονός ότι τη χρονική περίοδο του μηνός Ιουλίου τα γραφεία των συναδέλφων πρέπει να διεκπεραιώσουν και πολλές άλλες υποχρεώσεις.

Η πίεση την οποία υφίστανται οι συνάδελφοι στην προσπάθεια να αντεπεξέλθουν έγκαιρα στις αυξημένες υποχρεώσεις έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια αντοχής τους.

 Κ. Υπουργέ,

          Πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητη η παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων των Φυσικών Προσώπων έως τις 31/7/2012. Πιστεύουμε και περιμένουμε την έγκαιρη ανακοίνωση των παρατάσεων.

 

           Με εκτίμηση,                

 

       Ο Γενικός Γραμματέας                                  Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

          Θ. ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ                                       Β. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

 
Οι Έλληνες παραμένουν απαισιόδοξοι, σύμφωνα με τον τριμηνιαίο δείκτη της έρευνας του ΟΠΑ και πολύ πιθανόν να προκαλέσει έντονες κοινωνικές αναστατώσεις

Οι Έλληνες παραμένουν απαισιόδοξοι, σύμφωνα με τον τριμηνιαίο δείκτη της έρευνας του ΟΠΑ και πολύ πιθανόν να προκαλέσει έντονες κοινωνικές αναστατώσεις

Στο συμπέρασμα ότι η ύφεση θα ενταθεί ακόμη περισσότερο και ότι η κατάσταση ρευστότητας θα συνεχίσει να υπάρχει και πολύ πιθανόν να προκαλέσει έντονες κοινωνικές αναστατώσεις και στην εκτίμηση ότι η κρίση ενδέχεται να απειλήσει το κοινωνικό σύστημα ή και να οδηγήσει σε έντονες κοινωνικές συρράξεις, καταλήγει η έρευνα καταναλωτικής εμπιστοσύνης για το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς, που διεξάγει το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας. Σύμφωνα με αυτή:

 
Ενόχληση Βρυξελλών για το διπλό δάνειο που θέλει η Κύπρος

Ενόχληση Βρυξελλών για το διπλό δάνειο που θέλει η Κύπρος


Πιθανό το ενδεχόμενο η Ρωσία να εγκρίνει το αίτημα για διμερές δάνειο...

 

 
για τις οφειλές ΦΠΑ του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» προς το Δημόσιο.

To γνωστό θέμα το οποίο όμως επανήλθε στην δημοσιότητα μετά τις έντονες επικρίσεις του κ. Καμμένου σε βάρους του ΥΠΑΝΥΠ για τις οφειλές ΦΠΑ του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» προς το Δημόσιο.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων υποστήριξε ότι το «Ελ. Βενιζέλος» χρωστά στο ελληνικό Δημόσιο 500 εκατ. ευρώ από οφειλές ΦΠΑ. Από την πλευρά του ο κ. Χατζηδάκης, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για θέμα που άπτεται των αρμοδιοτήτων του υπουργείου Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι κάθε περίπτωση αν υπάρχουν οφειλές του αεροδρομίου προς το κράτος τότε αυτές θα εισπραχθούν. «Δεν θα υπάρξει ανοχή και για κανέναν, πόσο μάλλον και για κάποιον που είναι πλούσιος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ΥΠΑΝ.

 

 
Σελίδα 701 από 923