Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ.ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΙΩΑΝΝΗ

ΠΡΟΣ

ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

κ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΙΩΑΝΝΗ

 

ΘΕΜΑ: ΑΡΘΡΟ 83 ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ «ΚΩΔΙΚΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ»

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

          Η Κυβέρνηση σας δεν παίρνει μόνο δύσκολα οικονομικά μέτρα αλλά και διαρθρωτικά για την εξάλειψη των αγκυλώσεων στη λειτουργία της οικονομίας και τη διαμόρφωση συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού. Η μονοπώληση από μία κλειστή ομάδα επαγγελματιών της φορολογικής συμμόρφωσης των επιχειρήσεων είναι προς την αντίθετη κατεύθυνση της όλης προσπάθειας. Με τη ψήφιση του άρθρου 83 οι επιχειρήσεις θα εκβιάζονται να αποδεχτούν την έκθεση φορολογικής συμμόρφωσης και την καταβολή μονοπωλιακών αμοιβών στους ελεγκτές ενώ δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα. Παράλληλα η μεταβίβαση διαδικασιών ελέγχου σε ιδιώτες και η κατάλυση του αρμόδιου τμήματος του ελεγκτικού μηχανισμού δε μπορεί παρά να χαρακτηριστεί σκανδαλώδης.

 
Πώς να δουλεύετε με «μπλοκάκι» χωρίς να πληρώνετε ΤΕΒΕ - Ο νέος ΚΒΣ

Πώς να δουλεύετε με «μπλοκάκι» χωρίς

 να πληρώνετε ΤΕΒΕ - Ο νέος ΚΒΣ

 

Στη Βουλή κατατίθεται ο νέος Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ισχύον ΚΒΣ «συγχωνεύεται» σε 34 σελίδες και δεν αποκλείεται να ενσωματωθεί στο πολυνομοσχέδιο των μέτρων καθώς αποτελεί προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης. 

Μεταξύ άλλων, καταργεί την υποχρέωση θεώρησης των βιβλίων, περιορίζει αισθητά τη…γραφειοκρατική δουλειά των επιχειρήσεων ενώ ανοίγει και ένα «παράθυρο» για όσους θέλουν να εισπράξουν αμοιβές με μπλοκάκι χωρίς όμως να υποχρεωθούν να πληρώνουν το ΤΕΒΕ. Εν τω μεταξύ για το 2014, μεταφέρεται σύμφωνα πάντοτε με πληροφορίες, η υποχρέωση των αγροτών να τηρούν βιβλία εσόδων και εξόδων (ή απλογραφικά όπως θα μάθουμε να τα λέμε από εδώ και στο εξής. Δείτε αναλυτικά

 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Καλούνται τα μέλη του Συλλόγου Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης, σε Τακτική Γενική Συνέλευση σύμφωνα με το άρθρο 12 και 13 του καταστατικού του Συλλόγου τη Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 19.00 στα γραφεία του Συλλόγου, Δωδεκανήσου 7, 1ος όροφος, με θέματα ημερησίας διατάξεως:

 
ΚΩΔΙΚΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ - ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ

Ε. ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΣΟΔΑ, ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 

Ε.1. ΚΩΔΙΚΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ KAI ΛΟΙΠΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ 

1. Ο Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων (π.δ.186/1992, Α’ 84), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, καταργείται και αντικαθίσταται με τον Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών που έχει ως εξής:

« ΚΩΔΙΚΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ

 
Αλλαγές φέρνει στο επάγγελμα του λογιστή – φοροτεχνικού

Αλλαγές φέρνει στο επάγγελμα του λογιστή – φοροτεχνικού με το νέο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στην βουλή

Τροποποιήσεις στο Π.Δ. 340/1998 «Περί του επαγγέλματος  Λογιστή –Φοροτεχνικού – άδειας ασκήσεως»

 
Σελίδα 702 από 1009