Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
Συμφωνία μετά το ολονύχτιο «θρίλερ» στις Βρυξέλλες

Συμφωνία μετά το ολονύχτιο «θρίλερ» στις Βρυξέλλες


Κατέληξαν σε ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών απευθείας από τον ΕΜΣ

 Σε συμφωνία με στόχο να καταστεί εφικτή η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών απευθείας από τον Μηχανισμό Σταθερότητας, αφού όμως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα καταστεί επόπτης του τραπεζικού κλάδου μέχρι το Δεκέμβριο, κατέληξαν οι ηγέτες της Ευρωζώνης έπειτα από μία μακρά νύχτα διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
 

 
«Η Ελλάδα έχει δεχτεί εχθρική επίθεση», λέει ο ακτιβιστής-οικονομικός αναλυτής Μαξ Κάιζερ

 «Η Ελλάδα έχει δεχτεί εχθρική επίθεση», λέει ο ακτιβιστής-οικονομικός αναλυτής Μαξ Κάιζερ

Γνωστός οικονομικός αναλυτής, παρουσιαστής, παραγωγός, ακτιβιστής με έντονη δράση κατά των εταιρειών – συμβόλων της παγκοσμιοποίησης, όπως η Goldman Sachs και η JP Morgan, εναντίον της οποίας διεξήγαγε καμπάνια καλώντας τον κόσμο να αγοράσει ασήμι για να ανέβει η τιμή του κι έτσι να χρεοκοπήσει η εταιρεία, η οποία, κατά τον Κάιζερ, είχε «σορτάρει» στο μέταλλο και είχε «γυμνές» θέσεις.

 

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Συνάδελφοι,

Αυτήν την εποχή δρομολογούνται ταχύτατα οι αλλαγές που αφορούν το επάγγελμα μας. Τράπεζες και ελεγκτικές εταιρίες μπαίνουν στο χώρο της δουλειάς μας. Η νέα κατάσταση που διαμορφώνεται δεν πρέπει να μας βρει απροετοίμαστους. Μπορούμε να προστατεύσουμε τα συμφέροντα μας μόνο συνεργαζόμενοι.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης συνεχίζει την προσπάθεια ενημέρωσης των συναδέλφων αλλά και προετοιμασίας τους για τις επικείμενες αλλαγές. Σας ανακοινώνουμε ότι κάθε Τετάρτη από τις 17.00 έως τις 20.00 τα γραφεία του Συλλόγου θα παραμένουν ανοιχτά παρέχοντας σχετική ενημέρωση στους ενδιαφερόμενους από μέλη του Δ.Σ.

          Ο Γενικός Γραμματέας                 Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

                              

      ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ       ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

 
Νέα εγκύκλιος ήρθε να ρυθμίσει θέματα του Οικονομικού Επιμελητήριου και του επαγγέλματος.

Νέα εγκύκλιος  ήρθε να ρυθμίσει θέματα του Οικονομικού Επιμελητήριου και του επαγγέλματος.

Συγκεκριμένα με την απόφαση της 13/06/2012 του Υπουργού Ανάπτυξης γίνετε ''αποσαφήνιση'' της  εφαρμογής των άρθρων 2 και 3 του Ν. 3919/2001.

Τι αναφέρει η απόφαση αυτή για την οποία γίνετε προσπάθεια να παρουσιαστεί  ως  νίκη του Οικονομικού Επιμελητήριου Ελλάδος ;

 
Φίλε μου Γιάννη

Φίλε μου Γιάννη

Από την μία μεριά θέλω να σου δώσω συγχαρητήρια. Από την άλλη, λόγω της ειλικρινούς φιλίας μας, νιώθω την ανάγκη να πω ότι άξιζες κάτι καλύτερο από το τιμόνι της οικονομίας αφού το πλοίο προσέκρουσε στα βράχια.

Ξέρω ότι, με τον έμφυτο ενθουσιασμό σου, το εννοείς όταν λες ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες να βγει η χώρα από την Κρίση. Είναι ο ίδιος ενθουσιασμός που σε έκανε τότε, στα μέσα της δεκαετίας του ’90, να πιστέψεις (όταν όλοι σε κορόιδευαν) πως η Ελλάδα μπορεί να μπει στην ευρωζώνη – μια πίστη που σχέδον μόνος σου μετέτρεψες (από την θέση του Προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, και βασικού διαπραγματευτή με τους ευρωπαίους) σε πραγματικότητα.

 

 
Σελίδα 702 από 917