Σύλλογος Οικονομολόγων

Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
1952-2012 . 20ος - 21ος αιώνας.

1952-2012 . 20ος - 21ος αιώνας.

 

Τότε στην δεύτερη δεκαετία της ζωής μου, τώρα στην έβδομη. Πείνα και τότε, πείνα και τώρα. Λοιπόν , σας πληροφορώ, από πρώτο χέρι, ότι τότε ελπίζαμε, σήμερα όχι....Τα παιδιά μας τι φταίνε; Ούτε και μεις όμως έχουμε όλη την ευθύνη και ας λένε ότι όλοι μαζί τα φάγαμε... Bρείτε αυτούς που μας έφεραν εδώ και τιμωρείστε τους. Πως; Aπλά, στείλτε τους στα σπίτια τους στις εκλογές που σύντομα θα έλθουν.

Και ποιούς θα φέρετε;

Σκεφθείτε, αποφασίστε, δράστε. Τώρα όμως , γιατί αύριο θα είναι αργά...Και μιλάω σε δεύτερο και όχι πρώτο πληθυντικό, γιατί δεν αντέχω άλλο. Φτάνει πια... 

 

 
Τι θα ισχύσει για τα κολέγια.Διευκρινίσεις από το υπουργείο Παιδείας

Τι θα ισχύσει για τα κολέγια.Διευκρινίσεις από το υπουργείο Παιδείας

-Την αντίθεσή του εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ

 

«Στην ελληνική επικράτεια μόνο τα Ελληνικά Δημόσια Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Πανεπιστήμια & ΤΕΙ) παρέχουν στους αποφοίτους τους ακαδημαϊκή αναγνώριση και επαγγελματικά προσόντα και δικαιώματα με τη λήψη του πτυχίου τους, βάση του Συντάγματος».

 

 
Μέτωπο εναντίον Μέρκελ στη Σύνοδο Κορυφής

Μέτωπο εναντίον Μέρκελ στη Σύνοδο Κορυφής

Ξαφνικά, η κυρία Μέρκελ τα γύρισε. Το παρασκήνιο πίσω από την ασυμφωνία των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης είναι πλούσιο. Η συνεδρίαση ήταν θυελλώδης και ακούστηκαν πολλές «βαριές» κουβέντες. Τι έγινε και το κλίμα άλλαξε μέσα σε εικοσιτέσσερις ώρες; Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές, το πρωί της Δευτέρας, όταν οι υπουργοί οικονομικών της Γερμανίας της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας συναντήθηκαν μυστικά στο Παρίσι, συμφώνησαν σε όλες τις λεπτομέρειες της συνδυαστικής πρότασης για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και το κενό της χρηματοδότησης. Η πρόταση δόθηκε σε όλους τους υπουργούς οικονομικών της ευρωζώνης το βράδυ της δευτέρας σε 15σελιδη πρόταση του προεδρείου του eurogroup. Ακόμα και Φιλανδία, Ολλανδία και Αυστρία πείστηκαν ότι την Τρίτη έπρεπε να δοθεί λύση.

 
Η Ελλάδα να επανεξετάσει την ψήφο της για τον Προϋπολογισμό της ΕΕ….

Η Ελλάδα να επανεξετάσει την ψήφο της για τον Προϋπολογισμό της ΕΕ….

Τώρα που πέρασε το πρώτο σοκ από τη …μη απόφαση του Eurogroup μπορούμε να δούμε τις εξελίξεις με μεγαλύτερη ψυχραιμία. Άλλωστε και το Χρηματιστήριο της Αθήνας, που συνήθως κατακρημνιζόταν μετά από τέτοια γεγονότα, έκλεισε με άνοδο 1,10%. Είναι γιατί κανένας δεν πιστεύει ότι θα δικαιωθούν….πρόωρα οι Μάγια! Αντίθετα υπάρχει η άποψη ότι τη Δευτέρα θα βρεθεί ….μια «κάποια λύση».

Για να είμαι ειλικρινής, δεν θεωρώ καθόλου αρνητική εξέλιξη τη χθεσινή αποτυχία του Eurοgroup. Μπορώ να σας αποκαλύψω ότι την ευχόμουν κιόλας!

Για τους εξής λόγους:

 
Spiegel: Η Γερμανία μπλοκάρει τη λύση για Ελλάδα

ΜΟΜΦΗ ΣΕ ΜΕΡΚΕΛ-ΣΟΙΜΠΛΕ

Spiegel: Η Γερμανία μπλοκάρει τη λύση για Ελλάδα

 Σφοδρή επίθεση στη γερμανική κυβέρνηση εξαπολύει το έγκυρο γερμανικό περιοδικό Spiegel καταλογίζοντας στο Βερολίνο ανυπαρξία στρατηγικής, έλλειψη πραγματικής βούλησης για εξεύρεση λύσης στο ελληνικό πρόβλημα και λανθασμένους υπολογισμούς.

 

 
Σελίδα 703 από 1019