Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
Ρουμπινί: "Ή μαζί κολυμπάμε ή μαζί βουλιάζουμε"

Ρουμπινί: "Ή μαζί κολυμπάμε ή μαζί βουλιάζουμε"             

 

«Ή μαζί κολυμπάμε ή μαζί βουλιάζουμε», δηλώνει ο Αμερικανός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί, σε σημερινή συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild και ζητά να μην σταματήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση τη χρηματοδότηση προς την Ελλάδα. Σε αντίθετη περίπτωση, προβλέπει συνολική κατάρρευση της Ευρωζώνης. Ο κ. Ρουμπινί υποστηρίζει ότι «το τι θα συμβεί αν οι Έλληνες ψηφίσουν εναντίον του ευρώ, εξαρτάται από το πώς θα αντιδράσει η Ευρώπη» ενώ τονίζει ότι εάν η Ελλάδα καταρρεύσει, οι επενδυτές θα φοβηθούν και στη συνέχεια Πορτογάλοι, Ισπανοί και Ιταλοί θα τρέξουν να αποσύρουν τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες».

 

 
Tεστ αντοχής για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ

Tεστ αντοχής για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ

 

Υπό το βάρος της αβεβαιότητας που πυροδοτούν οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, οικονομικοί εμπειρογνώμονες σε επίπεδο Euro Working Group εξετάζουν όλες τις τεχνικές επιλογές «σχεδίου- ασπίδας» για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις στην Ε.Ε., εάν η Ελλάδα βγει από το ευρώ.

 

 
Roubini: Νάνος η Γερμανία χωρίς το ευρώ

Roubini: Νάνος η Γερμανία χωρίς το ευρώ

 

Η Γερμανία χρειάζεται το ευρώ για να επιβιώσει, δηλώνει στην εφημερίδα Bild ο γνωστός οικονομολόγος Nouriel Roubini.

«Χωρίς το ευρώ, η Γερμανία θα ήταν ένας οικονομικός και πολιτικός νάνος σε σύγκριση με τις ΗΠΑ ή την Κίνα», εξηγεί.

«Ως εξαγωγική χώρα, η Γερμανία χρειάζεται το ευρώ και τις ευρωπαϊκές χώρες ως εμπορικούς εταίρους. Επομένως: Κολυμπάτε μαζί ή πνίγεστε μαζί», τονίζει ο Roubini.

 
Τζάμπα το πανηγύρι...

Τζάμπα το πανηγύρι...

 

Αυτή την φορά το πανηγύρι δεν κράτησε ούτε 24 ώρες. Η κατήφεια επέστρεψε στις αγορές μετά το πανηγυράκι που στήθηκε γύρω από την «διάσωση» των τραπεζών της Ισπανίας. Τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ πήραν ξανά την κατιούσα με πρώτες τις τραπεζικές μετοχές, το ευρώ έπεσε 0,3% σε σχέση με το δολάριο και το επιτόκιο των 10ετών ισπανικών ομολόγων που είχε πέσει κοντά στο 6%, πήρε ξανά την ανιούσα κλείνοντας σήμερα το πρωί κοντά στο 6,6%.

 

 
Βαρουφάκης στα χέρια των… Γερμανών!

Βαρουφάκης στα χέρια των… Γερμανών!

 Συνέντευξη του γνωστού οικονομολόγου στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit
Την πεποίθησή του ότι το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για επαναδιαπραγμάτευση του προγράμματος λιτότητας το συμμερτίζεται κάθε οικονομικά καταρτισμένος άνθρωπος και ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν μπορεί παρά να λυθεί με αλλαγή της ευρωπαϊκής οικονομικής πολιτικής εκφράζει ο γνωστός οικονομολόγος κ. Γιάννης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit.
Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης έχει ως εξής:

 
Σελίδα 706 από 912