Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Οικονομολόγων

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Οικονομολόγων

 

Λογιστών Ν. Θεσσαλονίκης

 

σας εύχεται

 

Καλά Χριστούγεννα

 

Ευτυχισμένο και Δημιουργικό

το νέο έτος!

 
ΘΕΜΑ: Επαγγελματική ταυτότητα λογιστή φοροτεχνικού.

Αρ. πρωτ.: ΔΕΣ 1178660 ΕΞ 19.12.2012
Επαγγελματική ταυτότητα λογιστή φοροτεχνικού
Αθήνα, 19 Δεκεμβρίου 2012
Αρ. Πρωτ.: ΔΕΣ 1178660 ΕΞ 2012

 
Ανάκαμψη με μοντέλο τη Σιγκαπούρη

Ανάκαμψη με μοντέλο τη Σιγκαπούρη

«Το ταλέντο των Ελλήνων είναι το καλύτερο εξαγωγικό προϊόν της χώρας» δήλωσε στο «Βήμα» ο διευθύνων σύμβουλος της Procter & Gamble Ρόμπερτ βαν Παπελένταμ

Σύμφωνοι, ένας ξένος μάνατζερ, υπεύθυνος μιας πολυεθνικής επιχείρησης για την Ελλάδα, έχει συμφέρον να πηγαίνουν καλά οι δουλειές της εταιρείας του εδώ, ακόμη και αν πρόκειται ουσιαστικά για μια μικρή αγορά. Ομως ο διευθύνων σύμβουλος της Procter & Gamble Ρόμπερτ βαν Παπελένταμ μοιάζει να έχει ξεχωριστό πάθος για ό,τι συμβαίνει στη χώρα μας. Μοιάζει να έχει ενστερνιστεί την προσπάθεια ανάκαμψης και επιστροφής της Ελλάδας στον δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας. Οχι μόνο στα λόγια - στα οποία είναι αλήθεια ότι είναι ασυγκράτητα θερμός. Και στα έργα και στις ιδέες. Υποστηρίζει, φέρ' ειπείν, φανατικά την ιδέα που συζητήθηκε στη συνάντηση των 13 επιχειρηματιών με τον Πρωθυπουργό και κλιμάκιο της κυβέρνησης την περασμένη Δευτέρα, να δημιουργηθεί στην Ελλάδα ένα Συμβούλιο Οικονομικής Ανάπτυξης κατά τα πρότυπα του Economic Development Board της Σιγκαπούρης που λειτουργεί με τρεις πυλώνες, την κυβέρνηση, τον επιχειρηματικό κόσμο και την ακαδημαϊκή κοινότητα.

 
Το παρασκήνιο της φοροδιαφυγής

Το παρασκήνιο της φοροδιαφυγής


Οπως αναφέρεται στο έγγραφο του ΣΔΟΕ, μπαίνουν από την Τουρκία με φορτηγά στην Ελλάδα 3.000 φορτία τον μήνα με κινητά τηλέφωνα από κομμάτια συναρμολογούμενα αξίας 5 δισ. ευρώ και η αξία του ΦΠΑ που χάνεται εκτιμάται στο 1 δισ. ευρώ τον μήνα
Το έγγραφο που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα «Το Βήμα» αποκαλύπτει ότι γίνεται διακεκριμένη φοροδιαφυγή από εμπορεύματα που εισάγονται από την Τουρκία και ότι η αξία του ΦΠΑ που χάνεται εκτιμάται σε 1 δισ. ευρώ τον μήνα. Αποκαλύπτει επίσης λαθρεμπόριο κινητών τηλεφώνων από την Τουρκία (εισάγονται σε κομμάτια και συναρμολογούνται στην Ελλάδα). Η αγορά αφήνει να διαρρεύσει ότι εισάγονται από την Τουρκία 3.000 φορτία τον μήνα. Η αξία των εμπορευμάτων φθάνει τα 5 δισ. ευρώ.

 
Γιατί κερδίζει ο Ομπάμα;

Γιατί κερδίζει ο Ομπάμα;

Ο Τζέιμς Κάρβιλ, επικεφαλής της εκστρατείας του Μπιλ Κλίντον το 1992, έγινε γνωστός για την περίφημη φράση του, απόρροια της αδιαμφισβήτητης πείρας του στο να κατάγει εκλογικές νίκες: «Είναι η οικονομία, ηλίθιε». Οι εν ενεργεία πρόεδροι που είναι πάλι υποψήφιοι κερδίζουν αν οι προοπτικές της οικονομίας είναι θετικές, αλλά είναι πιο ευάλωτοι - όπως ο Τζορτζ Μπους, πατήρ - όταν οι καιροί είναι δύσκολοι. Πράγματι σε όλη την Ευρώπη - τη Γαλλία, την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και τη Βρετανία - κυβερνήσεις έχουν ανατραπεί λόγω μίας κρίσης που δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν.

 
Σελίδα 706 από 1046