Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
Κώστας Βεργόπουλος: μια κίνηση ματ

Κώστας Βεργόπουλος: μια κίνηση ματ

 "Το ευρώ παραμένει το ισχυρότερο νόμισμα στον κόσμο αυτή τη στιγμή, αλλά δεν στηρίζεται όσο θα έπρεπε. Οι μηχανισμοί στήριξής του εξαρτώνται από την ΕΚΤ και από τη Γερμανία, που αποφεύγουν να αναλάβουν το συνολικό βάρος. Γιατί δεν το κάνουν;
Διότι οι Γερμανοί, μέσω της κυρίας Μέρκελ υποστηρίζουν ότι η λύση του προβλήματος είναι κάθε χώρα μόνη της, να αναλάβει την εξυγίανση της και την εξισορρόπησή της. Σύμφωνοι, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη, θα χρειαστεί να περάσουν αρκετά χρόνια, την ίδια στιγμή που οι πιέσεις των αγορών εκδηλώνονται μέσα σε μόλις μερικά 24ωρα. Η μακροχρόνια οπτική της κυρίας Μέρκελ, δεν είναι λάθος αλλά δεν είναι όμως η λύση που χρειάζεται τώρα.

 
TAX LIVE Ανασκόπηση 30ης Ιουνίου 2012

TAX LIVE Ανασκόπηση 30ης Ιουνίου 2012

Μέχρι 16 Ιουλίου…

  … παρατείνεται η προθεσμία ρύθμισης ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο.

 
Παράταση, για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο έως 16/7

Παράταση, για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο έως 16/7

 

Ακόμη μία παράταση, αυτή τη φορά έως τις 16 Ιουλίου, έδωσε το υπουργείο Οικονομικών για υπαγωγή στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο.

Η παράταση της προθεσμίας δόθηκε με απόφαση του υπηρεσιακού υπουργού Οικονομικών Γ. Ζανιά. Σύμφωνα με τα όσα έχει ήδη διευκρινίσει το υπουργείο Οικονομικών:

 
Υπάρχει στρατηγική απομόνωσης της Ελλάδας προειδοποιεί ο Π.Ρουμελιώτης

Υπάρχει στρατηγική απομόνωσης της Ελλάδας προειδοποιεί ο Π.Ρουμελιώτης

 Τη θέση ότι «είναι ζωτικής σημασίας για τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους να επιτύχει η Ελλάδα ίδιους όρους με την Ιταλία και την Ισπανία, αναφορικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών» εξέφρασε ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ Παναγιώτης Ρουμελιώτης. Ο ίδιος τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να διαπραγματευτεί σκληρά, αλλά αυτή τη φορά να υλοποιήσει όσα συμφωνήσει, καθώς αυτός είναι ο μόνος τρόπος να γλιτώσει «την προδιαγεγραμμένη από μερικούς έξοδο της χώρας από το ευρώ».

 
Η Ευρωτράπεζα παίρνει τώρα τη σκυτάλη

Η Ευρωτράπεζα παίρνει τώρα τη σκυτάλη

Οι ηγέτες της Ευρωζώνης έπειτα από παλινωδίες 2,5 ετών έκαναν την Παρασκευή ένα πελώριο βήμα για την εκτόνωση της χρηματοπιστωτικής κρίσης, αλλά και της κρίσης δημόσιου χρέους. Τώρα οι αποφάσεις θα πρέπει να γίνουν λειτουργικές, ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο, το οποίο αναλαμβάνει το Eurogroup, αρχής γενομένης από την επόμενη συνεδρίαση στις 9 Ιουλίου.

 
Σελίδα 706 από 923