Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
TAX LIVE 26ης Ιουλίου 2012

TAX LIVE 26ης Ιουλίου 2012

 Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι:

 A. Κατά το 1ο ημερολογιακό έτος πρόσληψης οι εργοδότες έχουν υποχρέωση ανεξάρτητα από την ημερομηνία πρόσληψης να χορηγούν την άδεια, η οποία αναλογεί στους μήνες εργασίας του μισθωτού από την πρόσληψη του έως 31/12.

 Κατά το 2ο ημερολογιακό έτος, έχουν υποχρέωση έως 31/12 να χορηγούν (μέχρι και 21 μέρες) την άδεια , η οποία αναλογεί στους μήνες εργασίας του μισθωτού.

 Κατά το 3ο ημερολογιακό έτος και μετά ο μισθωτός δικαιούται άδεια από την 1η ημέρα του έτους και μέχρι 22 ημέρες το έτος. 

 
Δήλωση του Γιώργου Σταθάκη,Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ,για τη νέα «παλιά»συμφωνία

Δήλωση του Γιώργου Σταθάκη,Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ,για τη νέα «παλιά»συμφωνία που εξήγγειλε ο κ. Χατζηδάκης περί χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

 Η χθεσινή συμφωνία είναι παλιά. Υπογράφεται για τρίτη φορά. Αρχικά στις 21 Σεπτεμβρίου του 2011 με την Εθνική Τράπεζα (250 εκατομμύρια) και μετά στις 20 Μαρτίου από την κυβέρνηση Παπαδήμου (500 εκατομμύρια), τελικά όμως «πάγωσε» όταν η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η οποία θυμίζουμε ότι έχει ως μετόχους τα 27 μέλη της ΕΕ, επιχείρησε να βάλλει «ρήτρα δραχμής» σε τρέχουσες συμβάσεις της στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες όπως την Πορτογαλία, την Ιρλανδία, και προκαταβολικά στην Ισπανία, προκαλώντας κύμα αντιδράσεων, πριν υπαναχωρήσει.

 

 
Πως θα πληρώσετε το φόρο σε δέκα δόσεις

Πως θα πληρώσετε το φόρο σε δέκα δόσεις

Αν παραλείψει κάποιος μία δόση τότε χάνει το πλεονέκτημα των δόσεων και θα πρέπει να καταβάλει όλο το ποσό μέχρι 31 Δεκεμβρίου. 

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν οπωσδήποτε την πρώτη δόση μέχρι το τέλος Αυγούστου και στη συνέχεια να ενταχθούν σε ρύθμιση και να αποπληρώσουν το χρέος στην εφορία μέχρι τον Μάιο του 2013.

 

 
Τσίπρας: Πλήρης διαγραφή δανείων για τους φτωχούς – Διευκολύνσεις για τους υπόλοιπους

Τσίπρας: Πλήρης διαγραφή δανείων για τους φτωχούς – Διευκολύνσεις για τους υπόλοιπους

Σύγχρονη «σεισάχθεια», δηλαδή πλήρη διαγραφή των χρεών προς τις τράπεζες για όσους βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας και δόσεις που δεν θα ξεπερνούν το 30% του εισοδήματος για τους υπόλοιπους δανειολήπτες θα προτείνει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας.

 
ΔΝΤ: Η ΕΚΤ να κουρέψει τα ελληνικά χρέη

ΔΝΤ: Η ΕΚΤ να κουρέψει τα ελληνικά χρέη

Νέα έκθεση του ταμείου εξηγεί τις παρενέργειες από την άρνηση της ΕΚΤ.

Υπέρ της συμμετοχής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στο ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους κάποιας ευρωπαϊκής χώρας λέει, μέσω νέας έκθεσής του, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

 

 
Σελίδα 706 από 938