Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

 Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, κ. Γ. Ζανιά, προκειμένου να διευκολυνθούν οι υπόχρεοι στην υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, αλλά ταυτόχρονα να επιτευχθεί ο στόχος της όσο το δυνατό μεγαλύτερης υποβολής δηλώσεων ηλεκτρονικά και να μειωθεί εν τέλει ο μέσος χρόνος εκκαθάρισης αυτών ορίζεται ότι:

 

 
Βίνερ Τσάιτουνγκ: Πάνω από τα 2/3 των δανεικών έχουν επιστρέψει στην τρόικα

Βίνερ Τσάιτουνγκ: Πάνω από τα 2/3 των δανεικών έχουν επιστρέψει στην τρόικα!


«Ανεξάρτητα από την έκβαση των επικείμενων εκλογών τον Ιούνιο, η Ελλάδα έχει ανάγκη από...

 

 
Αυτά που μας έμειναν

Αυτά που μας έμειναν

 Τον Απρίλιο του 2010, πριν υπογραφεί το Μνημόνιο 1, έγραφα σε αυτές τις σελίδες: «Έχουμε εμπλακεί σε μια ατέρμονη διαπραγμάτευση που μας σέρνει όλο και κοντύτερα σε ένα Αργεντίνικο τάνγκο εντός της ευρωζώνης, με την υποχρεωτική συμμετοχή και άλλων δεινοπαθούντων χωρών (π.χ. Ισπανία, Πορτογαλία - ακόμα και Γαλλία), του οποίου η λογική κατάληξη είναι ο προαναγγελθείς θάνατος του ευρώ.» Τον Ιανουάριο του 2011, αλλά και ξανά (ως υπενθύμιση) τον Ιανουάριο που μας πέρασε, ξαναέγραφα: «Αυτή η Κρίση, αν την αφήσουμε να εξελιχθεί …, δεν θα δείξει επιείκεια σε κανέναν. Δεν θα διαχωρίσει τον φαύλο από τον χρηστό, τον Γερμανό βιομηχανικό εργάτη από τον αργόσχολο του ΟΣΕ, τον ιδιωτικό από τον δημόσιο υπάλληλο, τον έλληνα μεροκαματιάρη στον Ορχομενό από τον Πολωνό μετανάστη στο Παρίσι.»

 
Με αποφάσεις του Υπουργού Οικονομικών,στο πλαίσιο διευκόλυνσης των υπόχρεων σε υποβολή φορολογικών δηλώσεων:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Νίκης 5-7

10180 Αθήνα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Tηλ.: 210-3332551/2

Fax: 210-3332559

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012

Ανακοίνωση Τύπου

Με αποφάσεις του Υπουργού Οικονομικών, κ. Γ. Ζανιά, στο πλαίσιο διευκόλυνσης των υπόχρεων σε υποβολή φορολογικών δηλώσεων:

 
Οι ΗΠΑ στέλνουν στην Ευρώπη την υφυπουργό Οικονομικών γιατί «ανησυχούν»

 

Οι ΗΠΑ στέλνουν στην Ευρώπη την υφυπουργό Οικονομικών γιατί «ανησυχούν»
Διεθνή δημοσιεύματα περιγράφουν τους λόγους επίσκεψης της Μπρέιναρντ στην Γηραιά Ήπειρo
Την υφυπουργό Οικονομικών για Διεθνείς Υποθέσεις, Λάελ Μπρέιναρντ, αναμένεται να στείλουν οι ΗΠΑ στην Ευρώπη, κάτι που, σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα, δείχνει την ανησυχία της κυβέρνησης Ομπάμα για την κατάσταση στην Ελλάδα και στην ευρωζώνη γενικότερα.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ», που κάνει αναφορά στις επισκέψεις της κ. Μπρέιναρντ σε Ελλάδα, Ισπανία, Γαλλία και Γερμανία. Στόχος της αποστολής, τονίζεται, είναι η άσκηση πίεσης στους Ευρωπαίους αξιωματούχους, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η οξυνόμενη κρίση που απειλεί με νέα προβλήματα την οικονομία των ΗΠΑ. Μεταξύ άλλων, σημειώνεται ότι οι «πιέσεις» της Αμερικανίδας υφυπουργού Οικονομικών πραγματοποιούνται εν μέσω της επιδεινούμενης ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, λόγω του πολιτικού αδιεξόδου στην Ελλάδα και των νέων απειλών για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ισπανίας. Επίσης, επισημαίνεται ότι το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει τους συγκεκριμένους στόχους της επίσκεψης, ωστόσο σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η κ. Μπρέιναρντ θα συναντηθεί με ανώτατους κυβερνητικούς αξιωματούχους στις χώρες αυτές για να συζητήσουν τα σχέδιά τους για επίτευξη οικονομικής σταθερότητας και ανάπτυξης στην Ευρώπη. Στο ίδιο δημοσίευμα, σημειώνει το ΑΠΕ, υποστηρίζεται ότι πρόκειται για την πιο προσωπική αποστολή αξιωματούχου των ΗΠΑ στην Ευρώπη μετά την αποστολή του υπουργού Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ, τον περασμένο Δεκέμβριο, η οποία υπογραμμίζει τη μεγάλη σημασία που έχει η ευρωπαϊκή κρίση χρέους για την αμερικανική οικονομία και την κυβέρνηση Ομπάμα, ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου. Τέλος, αναφέρεται ότι χθες η κ. Μπρέιναρντ συναντήθηκε με τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Ζανιά, σήμερα θα συναντηθεί με αξιωματούχους στη Φραγκφούρτη και τη Μαδρίτη, και την Πέμπτη θα έχει συναντήσεις σε Παρίσι και Βερολίνο.
Η «Ουάσιγκτον Ποστ», αναφερόμενη στο ίδιο θέμα, σημειώνει ότι η αναζωπύρωση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, με την επιδείνωση της κατάστασης στην Ισπανία και την απειλή εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, προκάλεσε το έκτακτο ταξίδι της κ. Μπρέιναρντ στην Ευρώπη, με πρώτο σταθμό, χθες, την Αθήνα. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, όπως τονίζεται, η Αμερικανίδα υφυπουργός έχει ως πρόθεση να συζητήσει με τους Ευρωπαίους ηγέτες τα σχέδιά τους σχετικά με την οικονομική σταθερότητα και ανάπτυξη στην Ευρώπη, προσθέτοντας ότι οι Ευρωπαίοι εξετάζουν μέτρα για την ανακοπή μετάδοσης της κρίσης από την Ελλάδα στην Ισπανία και στις άλλες υπερχρεωμένες χώρες με την έκδοση κοινών επενδυτικών ομολόγων και τη διεύρυνση του ρόλου της ΕΚΤ.
Εξ άλλου, ρεπορτάζ-ανταπόκριση από το Παρίσι για τη «Νιου Γιορκ Τάιμς» υποστηρίζει πως τα δάνεια προς την Ελλάδα χρησιμοποιούνται για την αποπληρωμή των τόκων. «Ενώ η ελληνική συμμετοχή στην ευρωζώνη κρέμεται από μια κλωστή, η Ελλάδα συνεχίζει να λαμβάνει δισ. ευρώ ως έκτακτη βοήθεια από την τρόικα, ωστόσο τα χρήματα αυτά καταλήγουν στην τσέπη των δανειστών της, ως τόκοι επί του δανείου που έλαβε η χώρα», αναφέρεται χαρακτηριστικά. Μεταξύ άλλων, προβάλλεται η άποψη ότι «το παράλογο αυτό φαινόμενο έχει ως αποτέλεσμα οι ευρωπαϊκές αρχές να δανείζουν χρήματα στην Ελλάδα, ούτως ώστε η χώρα να αποπληρώσει τα χρήματα που δανείστηκε από τις ίδιες». Στη συνέχεια, επισημαίνεται ότι «από τα χρήματα που δανείζεται η Ελλάδα σχεδόν τίποτε δεν χρησιμοποιείται προς το παρόν για να καλυφθούν ζωτικές δημόσιες λειτουργίες, τη στιγμή που η ελληνική οικονομία συνεχίζει να αγωνίζεται για την επιβίωσή της».
Επίσης, στο δημοσίευμα προβάλλεται δήλωση Έλληνα αξιωματούχου -που δεν κατονομάζεται- ότι «οι αξιωματούχοι της τρόικας διασφαλίζουν ότι το ποσό για τις εγχώριες δαπάνες παραμένει μικρό, προκειμένου να πιέσουν την Ελλάδα να αυξήσει δραματικά τα δικά της εισοδήματα». Τέλος, διατυπώνεται η άποψη ότι «όσο σκληροί κι εάν φαίνονται οι όροι αποπληρωμής του δανείου, οι ευρωπαϊκές αρχές έχουν ισχυρό συμφέρον να αποφύγουν το ακόμη μεγαλύτερο κόστος που θα προκύψει σε περίπτωση που η Ελλάδα αποχωρήσει από την ευρωζώνη ή χρεοκοπήσει ολοκληρωτικά».
Πηγή:24h.gr
Οι ΗΠΑ στέλνουν στην Ευρώπη την υφυπουργό Οικονομικών γιατί «ανησυχούν»
Διεθνή δημοσιεύματα περιγράφουν τους λόγους επίσκεψης της Μπρέιναρντ στην Γηραιά Ήπειρo
Την υφυπουργό Οικονομικών για Διεθνείς Υποθέσεις, Λάελ Μπρέιναρντ, αναμένεται να στείλουν οι ΗΠΑ στην Ευρώπη, κάτι που, σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα, δείχνει την ανησυχία της κυβέρνησης Ομπάμα για την κατάσταση στην Ελλάδα και στην ευρωζώνη γενικότερα.
 
 
Σελίδα 707 από 905