Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
Η παλαιοπολιτική προσέγγιση της κρίσης και η λαϊκίστικη μονεταριστική θεωρία

Η παλαιοπολιτική προσέγγιση της κρίσης και η λαϊκίστικη μονεταριστική θεωρία

Οταν ο Ιάπωνας αυτοκράτορας κοίταζε έξω από το παράθυρο του βασιλικού παλατιού του στο τέλος της δεκαετίας του ογδόντα, αντίκριζε τα κτίρια του ανακτόρου και τους κήπους σε μία έκταση μικρότερη των 4 τετραγωνικών χιλιομέτρων, που αποτιμούνταν σε υψηλότερη τιμή από ό, τι το σύνολο της ακίνητης περιουσίας στην πολιτεία της Καλιφόρνια. Αυτό περιγράφει πιθανώς τη μεγαλύτερη φούσκα που έχει καταγραφεί στην αγορά κατοικίας και την πιστωτική αγορά. Διογκούμενες από υπερβολική αισιοδοξία για την τεχνολογική και διαχειριστική υπεροχή της ιαπωνικής οικονομίας, οι αποδόσεις του εισοδήματος και των επενδύσεων αναμένονταν να αυξάνονται αέναα σε ποσοστά υψηλότερα από ό,τι οπουδήποτε αλλού στον κόσμο. Με άμεσα διαθέσιμη πίστωση, θεωρείτο πως άξιζε τον κόπο να καταβληθεί σχεδόν οποιαδήποτε τιμή για γη ή κατοικία. Προφανώς, και η αγορά μετοχών όδευε προς τα αστέρια.

 
Παράταση προθεσμίας ηλεκτρονικής υποβολής δήλωσης στοιχείων ακινήτων έτους 2012

Παράταση προθεσμίας ηλεκτρονικής υποβολής δήλωσης στοιχείων ακινήτων έτους 2012

Με εγκύκλιο που κοινοποίησε το Υπουργείο Οικονομικών (ΠΟΛ.1210/2012) δόθηκε παράταση στην προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής δήλωσης στοιχείων ακινήτων έτους 2012 μέχρι 31/12/2012.

Η ΠΟΛ.1210/2012 έχει ως εξής:

 
Οταν σπάνε οι φούσκες

Οταν σπάνε οι φούσκες

Εάν εξετάσουμε με αντικειμενικό τρόπο τη σύγχρονη οικονομική πραγματικότητα της χώρας, τότε διαπιστώνουμε ότι η μεγαλύτερη φούσκα που καταγράφηκε, δεν ήταν ούτε του Χρηματιστηρίου, ούτε των ακινήτων, ούτε των πιστώσεων. Φούσκα ήταν η οικονομία στο σύνολό της. Πολλές φόρες έχει αναφερθεί ότι το μοντέλο «ανάπτυξης» που στηρίζεται σε δανεικά, σε εισαγωγές, σε επιδοτήσεις, σε ελλείμματα, δεν μπορεί και δεν πρέπει να θεωρείτε ούτε υγιές ούτε βιώσιμο.

 
Κι άλλη λίστα 1.747 φορολογουμένων στο ΣΔΟΕ για αιφνίδιο πλουτισμό

ΑΠΟ ΤΟ 2011

Κι άλλη λίστα 1.747 φορολογουμένων στο ΣΔΟΕ για  αιφνίδιο πλουτισμό

 Μετά τη λίστα Λαγκάρντ στο φως της δημοσιότητας έρχεται νέα λίστα 1.747 φορολογουμένων που ελέγχονται για αιφνίδιο πλουτισμό από το ΣΔΟΕ, με ονόματα πολιτικών προσώπων , πρώην υπουργών, βουλευτών, ενός πρώην αρχηγού κόμματος, επιχειρηματιών, παραγόντων ποδοσφαίρου, δικηγόρων, γιατρών.

 
Βαρουφάκης: Απάτη η επαναγορά ομολόγων - Το χρέος μειώνεται μόνο κατά 2 δισ. ευρώ

Βαρουφάκης: Απάτη η επαναγορά ομολόγων - Το χρέος μειώνεται μόνο κατά 2 δισ. ευρώ

Η ακτινογραφία της απόφασης του Eurogroup. Απάτη η επαναγορά ελληνικών ομολόγων. Σε συνέντευξη του Γιάννη Βαρουφάκη σε τηλεοπτική εκπομπή

 

"Βαφτίσαμε το παράλογο και τη μη απόφαση, απόφαση και λογικό και όσον αφορά τα περί βιωσιμότητας του χρέους, είναι γελοιότητες".

 

 
Σελίδα 707 από 1030