Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
Σε κλίμα '92 η Θεσσαλονίκη εν όψει συλλαλητηρίου

Σε ρυθμούς 1992 κινείται η Θεσσαλονίκη καθώς στις 2 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην πλατεία λευκού Πύργου με αίτημα να μη συμπεριληφθεί ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία της ΠΓΔΜ.

 
Λύσεις για την Ελλάδα
Εισερχόμενοι στο τελευταίο και χειρότερο στάδιο της κρίσης, δεν έχουμε πια πολύ χρόνο στη διάθεση μας για να αποφύγουμε την εθνική καταστροφή που διαφαίνεται στο κοντινό μέλλον – ενώ συνεχίζουμε να βαδίζουμε στην κόψη του ξυραφιού, χωρίς πυξίδα και χωρίς δικό μας σχέδιο.

.

«Η Ελλάδα είναι μία πολύ πλούσια χώρα, η οποία δεν έχει ακόμη εκμεταλλευθεί σχεδόν τίποτα από τον υπόγειο πλούτο της. Η Ρωσία όμως ήταν επίσης μία πλούσια χώρα που υπερχρεώθηκε και μόνο όταν χρεοκόπησε το 1998 εκδιώκοντας το ΔΝΤ, κατάφερε να αναπτυχθεί – όπως και η Αργεντινή.

 
Γερμανία: Εντείνεται η φημολογία για διαδοχή της Μέρκελ

Όταν στις αρχές Οκτωβρίου επιχειρούσε να μετριάσει την απογοήτευση και την οργή της κομματικής νεολαίας για τον εκλογικό κόλαφο του Σεπτεμβρίου, η αρχηγός του CDU Άγκελα Μέρκελ υποσχόταν ότι στο σχηματισμό της νέας κυβέρνησης θα λάβει υπόψη και «νέα πρόσωπα».

Μολονότι ο σχηματισμός νέας κυβέρνησης δεν είναι ακόμη βέβαιος -καθώς κανείς δεν μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο κομματικό συνέδριο του SPD- δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι μεγάλα τμήματα της χριαστιανοδημοκρατικής βάσης περιμένουν την ανανέωση του κόμματος με φρέσκα, νέα σε ηλικία πρόσωπα και, κυρίως, μεγαλύτερη γυναικεία εκπροσώπηση. Η Αγκ. Μέρκελ γνωρίζει πολύ καλά ότι ο χρόνος πιέζει. Στόχος της η νέα κυβέρνηση με το SPD να έχει σχηματιστεί πριν από το Πάσχα. Γι' αυτό και εντείνεται ήδη η φημολογία για τα πιθανά πρόσωπα που θα στελεχώσουν τη νέα κυβέρνηση.

 

 
Επιχείρηση "Καθεστώς 42"

Στα ίχνη μίας ιδιότυπης απάτης με μεγάλο κέρδος και διεθνείς προεκτάσεις βρίσκονται τα στελέχη του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. 

Στο επίκεντρο της έρευνας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη τουλάχιστον το τελευταίο τρίμηνο, έχει τεθεί ομάδα εταιρειών που κάνει χρήση του λεγόμενου «καθεστώτος 42» το οποίο αφορά στην απαλλαγή ΦΠΑ για εμπορεύματα που εισάγονται από τρίτες χώρες και έχουν ως προορισμό κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

 
Απάντηση του Μίκη Θεοδωράκη

στην επιστολή του Σκοπιανού καλλιτέχνη Μπλαγκόζα Νακόσκι

 Αθήνα, 9.1.2018

 Κύριε Νακόσκι,

 Υποθέτω ότι είσθε πολύ νέος και επομένως δεν γνωρίζετε ορισμένα γεγονότα που συνέβησαν πριν από πάρα πολλά χρόνια και που εξηγούν τη σημερινή στάση μου στο θέμα των σχέσεων ανάμεσα στους δύο λαούς μας.

 Πριν τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν το νεαρό και αδύνατο τότε ΚΚΕ θέλησε να γίνει μέλος της Κομμουνιστικής Διεθνούς (Μόσχα), το Βουλγαρικό και το Γιουγκοσλαυικό Κομμουνιστικό Κόμμα έθεσαν ως προϋπόθεση για την ένταξή του να δηλώσει ότι συμφωνεί να σχηματισθεί ανεξάρτητο κομμουνιστικό κράτος με το όνομα «Μακεδονία» που να συμπεριλαμβάνει όλη την Βόρειο Ελλάδα.

 

 
Σελίδα 2 από 957