Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
Είναι η απόφαση για το χρέος, καταστροφή ή σωτηρία για την Ελλάδα;

Τελικά το ΔΝΤ πέρασε το μεγαλύτερο μέρος από τις θέσεις του.

Οι Financial Times την χαρακτήρισαν Ιστορική συμφωνία με 10 ετή επιμήκυνση, μείωση επιτοκίων, επιστροφές κερδών Κεντρικών Τραπεζών, αύξηση του cash buffer στα 24,1 δις καλύπτοντας τις ανάγκες δανεισμού της χώρας για τους επόμενους 22 μήνες όπου χρειαστεί, μέτρα με εμπροσθοβαρή χαρακτήρα κλπ.

Η Γερμανία έδινε μόνο τριετή επιμήκυνση και καθόλου εμπροσθοβαρή μέτρα.
Πολύ απλά όμως, δεν θα άντεχαν οι Ευρωπαίοι αρνητική έκθεση για το χρέος από το ΔΝΤ, ούτε νέο χρηματοδοτικό πακέτο να περάσουν από τη Βουλή τους.
Οπότε ο δρόμος του 
συμβιβασμού στις απαιτήσεις του ΔΝΤ -με τα σχετικά παζάρια-, ήταν μονόδρομος.

Ti όφελος, τελικά, έχουμε;

 
Η συμφωνία για το χρέος είναι πολύ χειρότερη από αυτή του 2012

O Πίτερ Σπίγκελ ο συντάκτης των Financial Times που ασχολήθηκε πολύ στενά με την Ελλάδα και τα μνημόνια ως επικεφαλής του γραφείου της εφημερίδας στις Βρυξέλλες, σχολιάζει τη συμφωνία στο Eurogroup, υπενθυμίζοντας ότι η συμφωνία του 2012 είχε μείωση χρέους κάτω από 110% του ΑΕΠ.

 

 
Οι δανειστές ετοιμάζουν «ζουρλομανδύα» στην Ελλάδα αντί για «καθαρή έξοδο»

Το αφήγημα περί καθαρής εξόδου από τα Μνημόνια καταρρίπτει το Bloomberg σε άρθρο του σχετικά με ό,τι συζητούν οι δανειστές για την Ελλάδα. «Το μέλλον της χώρας μετά το πρόγραμμα διάσωσης δεν θα έχει και πολύ μεγάλη διαφορά σε σχέση με το παρόν καθώς θα περιλαμβάνει δεσμευτικούς στόχους, εκθέσεις αξιολόγησης, ακόμα και καταβολή δόσεων» αναφέρεται σε άρθρο με τίτλο «οι δανειστές της Ελλάδας ετοιμάζουν σχέδιο-ζουρλομανδύα».

 
Το Κοινοβούλιο ως άλλοθι του γερμανικού imperium

Είναι πλέον οφθαλμοφανές ότι το Βερολίνο χρησιμοποιεί το Γερμανικό Κοινοβούλιο (Bundestag) ως άλλοθι για την αποφυγή της προσαρμογής του στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα, αλλά και στην ίδια τη λογική. Ενώ η ιδέα ενός κοινοβουλίου της ευρωζώνης ήταν του Σόιμπλε, όταν την επανέφερε ο Μακρόν με άλλες πιο ισχυρές ελεγκτικές συντεταγμένες, το Βερολίνο υπαναχώρησε και ζητά οι μείζονες αλλαγές στην ευρωζώνη να εγκρίνονται από τα εθνικά κοινοβούλια, έτσι ώστε να έχει ένα έμμεσο τρόπο να μπλοκάρει τις εξελίξεις που δεν θα του είναι αρεστές. Με αυτό τον τρόπο καταργείται η αρχή της πλειοψηφίας στους ευρωπαϊκούς θεσμούς…

 

 
Προς παράταση των φορολογικών δηλώσεων έως 30 Ιουλίου.

Βέβαιη θεωρείται η παράταση ακόμα και κατά ένα μήνα της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες η τελευταία μέρα υποβολής ενδέχεται να είναι η 30ή Ιουλίου και μία μέρα μετά θα πρέπει, όσοι καλούνται να πληρώσουν φόρο, να καταθέσουν την πρώτη δόση στην εφορία.Παρουσιάζονται περισσότερα τεχνικά προβλήματα από το παρελθόν, ειδικά τις τελευταίες 15 μέρες και κυρίως στις 11 το πρωί και μερικές φορές ανά περιοχές, κάνοντας αδύνατη όχι μόνο την υποβολή ή την προσωρινή αποθήκευση των φορολογικών δηλώσεων, αλλά ακόμα και το άνοιγμα της εκάστοτε σελίδας στο ηλεκτρονικό σύστημα.

 

 
Σελίδα 11 από 1009