Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
ΑΒΥΣΣΟΣ ΧΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΛΑΙΚΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΚΑΙΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ)

Ολοένα συχνότερα και σε μεγαλύτερη εμβέλεια παρατηρούνται θλιβερά φαινόμενα μιας γενικότερης παρακμής, που δεν περιορίζεται στο χώρο της πολιτικής, αλλά που δυστυχώς εισχωρεί στο σύνολο των εκφάνσεων της   ύπαρξής μας.

 Ειδικότερα, θεωρώ εξαιρετικά κατακριτέα, όπως και   πολύ επικίνδυνη,  τη διάσπαση που διαπιστώνεται σε όλα τα επίπεδα, ανάμεσα  στο συμφέρον και τα ενδιαφέροντα των πολιτών. από τη μία πλευρά, και στην κυβερνητική πολιτική, από την άλλη..

 

 
Τέλος τα μετρητά στις συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων

Σε απαγόρευση της χρήσης μετρητών μεταξύ των επιχειρήσεων και στην καθιέρωση μικρού ορίου πληρωμών, ίσως 100 ευρώ, με μετρητά από τους καταναλωτές προχωρεί άμεσα το υπουργείο Οικονομικών.

 
Δραματικές εξελίξεις! Γκρεμίζονται οι αχυράνθρωποι της παγκοσμιοποίησης στην Νότια Ευρώπη!

Καθώς, κάτω απο το φόβο ότι θα παραπεμφθεί για εσχάτη προδοσία, ο αχυράνθρωπος των Γερμανών, πρόεδρος της Ιταλίας , σήμερα το μεσημέρι υποχρεώθηκε να δώσει εντολή για το σχηματισμό πατριωτικής κυβέρνησης στην Ιταλία (κομμα 5 αστερων και Λεγκα Βορρά), οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και στο άλλο μεγαλο κρατος του Ευρωπαικού νοτου που καταστραφηκε απο την παγκοσμιοποίηση, το ‘ισχυρο Ευρω’ και τα Γερμανικα νεοταξικά σχέδια για την Ευρωπη: την Ισπανία!

 

 
Ύστατη απόπειρα προσέγγισης ΔΝΤ - Γερμανίας για το χρέος

Σε μια τελευταία συνάντηση που μπορεί να άρει το αδιέξοδο ανάμεσα στο ΔΝΤ και στη Γερμανίαόσον αφορά την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους ελπίζουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, στο περιθώριο της συνάντησης των επτά πιο ισχυρών οικονομιών του κόσμου (G7), στο Γουίσλερ του Καναδά αυτό το Σαββατοκύριακο.

Οι επικεφαλής των θεσμών, Κρ. Λαγκάρντ (ΔΝΤ), Β. Ντομπρόβσκις (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), Μ. Ντράγκι (ΕΚΤ), Κλ. Ρέγκλινγκ (ESM) και οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας Ο. Σολτς και Γαλλίας Μπρ. Λε Μερ και πιθανά ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας αναμένεται να έχουν μια συνάντηση το πρωί του Σαββάτου εκτός ατζέντας για το ελληνικό χρέος.

 
Ο χάρτης του ελληνικού χρέους - Που χρωστάμε και πόσα

Ποια τμήματα του χρέους πρόκειται να αναδιαρθρωθούν και ποια να αποπληρωθούν -Αναλυτικοί πίνακες

Ενώ οι αγορές χορεύουν στον ρυθμό της Ιταλίας και οι αποδόσεις των ομολόγων -μεταξύ των οποίων και των ελληνικών- τραβούν στην ανηφόρα, κορυφώνεται η διαπραγμάτευση για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους. Την Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί μια ακόμη συνεδρίαση του άτυπου οργάνου που λέγεται Ουάσινγκτον Γκρουπ στον Καναδά. Στο επίκεντρο της προσοχής θα βρεθούν η διάρκεια αποπληρωμής του χρέους, τα επιτόκια με τα οποία δανείζεται η Ελλάδα αλλά και το ενδεχόμενο να αποπληρωθούν ακριβά δάνεια της Ελλάδας (π.χ του ΔΝΤ) προκειμένου να αντικατασταθούν με άλλα φθηνότερα (π.χ του ESM). Ποια είναι όμως η πραγματική εικόνα του ελληνικού χρέους αυτή τη στιγμή; Ο ... χάρτης διαμορφώνεται ως εξής: 

Από τα αναλυτικά στοιχεία προκύπτει ότι:

 
Σελίδα 15 από 1009