Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
O Σόιμπλε δεν θέλει την ανάπτυξη της Ελλάδας

Την έντονη αντίδραση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ότι η ελληνική κυβέρνηση, παρά την υπόσχεσή της, δεν κατήργησε τα φορολογικά προνόμια των εφοπλιστών.

Ο πρόεδρος της Ένωσης των Ελλήνων Εφοπλιστών, Θόδωρος Βενιάμης, με σημερινή δήλωσή του κάνει λόγο για αδικαιολόγητη επίθεση του Σόιμπλε κατά της Ελλάδας με αφορμή τον ελληνικό εφοπλισμό που εκπροσωπεί το 50% της Ευρώπης, ενώ προσθέτει ότι ο Γερμανός αξιωματούχος αγνοεί το ιδιαίτερα ευνοϊκό καθεστώς που διέπει τη γερμανική ναυτιλία.

 
Νέο μήνυμα Γαβρά προς Μέρκελ: Να αλλάξει την πολιτική της για την Ελλάδα

«Στην Ελλάδα διαδραματίζεται μια τραγωδία. Κυρία Μέρκελ παρέμβετε» είπε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα neues deutschland ο Κώστας Γαβράς.

Ως ισχυρή πολιτικός της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης μπορεί και πρέπει να αλλάξει ριζικά τη στάση της ΕΕ απέναντι στην Ελλάδα και να θέσει ένα τέλος στην αυστηρή πολιτική της λιτότητας, πρόσθεσε ο σκηνοθέτης.

Ο ίδιος ανέφερε ότι προσωπικά υπολήπτεται την πολιτική της Γερμανίδας καγκελαρίου, αλλά άνθρωποι οι οποίοι έχουν περιέλθει σε τέτοια δυστυχία, όπως οι Ελληνες, δεν μπορούν να διαφοροποιήσουν τις πολιτικές.

«Γι' αυτό στη μεγάλη πλειονότητά τους οι Έλληνες θεωρούν τη Μέρκελ ως πρόβλημα και την απορρίπτουν» είπε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα του Βερολίνου.

 

 
Το παραμύθι για τη σωτηρία της χώρας με διοικητικές μεταρρυθμίσεις και εκσυγχρονισμό του κράτους

Οι υποστηρικτές της ευρωζώνης ισχυρίζονται ότι,η χώρα μας μπορεί να βγει από το τούνελ της ύφεσης και των μνημονίων αν εφαρμοστούν επιτυχημένες διοικητικές μεταρρυθμίσεις, με προώθηση του εκσυγχρονισμού της δημόσιας διοίκησης, την κατάργηση επαγγελματικών προνομίων, μονοπωλίων και όποιων

εργασιακών προνομίων έχουν παραμείνει, με την ορθολογική λειτουργία και αποτελεσματική διαχείριση του ευρύτερου κράτους.

 

 
Νέα «Βόμβα» Σόιμπλε

Βασικό για την Ελλάδα δεν είναι η ρύθμιση του χρέους αλλά δήθεν οι μεταρρυθμίσεις.

Αναπάντητο έμεινε στο τέλος της χθεσινής ημέρα το ερώτημα –τίτλος του συνεδρίου του Economist στην Φρανκφούρτη, αν δηλαδή η Ελλάδα θα επιστρέψει στο δανεισμό αφού η μόνη αλλαγή που μπορούσε κανείς να παρατηρήσει ήταν η πλήρης σύμπλευση του ΕΜΣ με την γραμμή Σόιμπλε.

Στην έκκληση του υπουργού οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου αλλά και του διοικητή της ΤτΕ κ Γιάννη Στουρνάρα προς τους δανειστές για μια καθαρή λύση στο θέμα τους χρέους τώρα οι απαντήσεις των εκπροσώπων των δανειστών ήταν ίδιες με αυτές που δόθηκαν και στο Eurogroup του Μαΐου.

 
Παράταση για τα αδήλωτα εισοδήματα

Όπως ανέφερε η Υφυπουργός κα Αικ. Παπανάτσιου στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου «Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας (ΕΕ) 2015/2376 και άλλες διατάξεις» στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, έχει κατατεθεί ήδη τροπολογία που αφορά στην παράταση προθεσμίας υποβολής δηλώσεων οικειοθελούς αποκάλυψης εισοδημάτων (ν. 4446/2016).

Σύμφωνα με πληροφορίες του κόμβου η παράταση θα είναι αρχικά έως την 31η Ιουλίου 2017


 
Σελίδα 15 από 912