Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
Οι Έλληνες δεν μπορούν να κάνουν διακοπές στην χώρα τους!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Καθημερινή, οι οικογένειες της Ελλάδας δεν έχουν χρήματα για να κάνουν διακοπές... στην Ελλάδα! 

Οι τιμές, οι οποίες αυξάνονται συνέχεια, αλλά και η αύξηση της προσέλευσης ξένων επισκεπτών, σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος ζωής στην χώρα, καθιστούν την Ελλάδα ακριβό προορισμό για τους Έλληνες.

Οι υψηλοί φόροι, οι υψηλότερες εισφορές ασφαλείας, η αύξηση των τιμών στα αγαθά και στις υπηρεσίες και οι νέες συνταξιοδοτικές περικοπές, έχουν ως αποτέλεσμα την σημαντική πτώση του διαθέσιμου εισοδήματος (34,6%). Έτσι, οι διακοπές είναι από τα τελευταία πράγματα στην λίστα των Ελλήνων.

 

 
ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
11 Ιουλίου 2017

ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ
Αρ. Φύλλου 2360

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
Αριθμ. 32320/1841
Καθορισμός της μεθοδολογίας και των κριτηρίων για τον προσδιορισμό του αριθμού και του ύψους των δόσεων, καθώς και των κριτηρίων για τη διαμόρφωση της ψήφου του Κ.Ε.Α.Ο. κατά τη διαδικασία της εξωδικαστικής ρύθμισης οφειλών του N . 4469/2017.

ΟΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Έχοντας υπόψη:

 
TON ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΑΠΟ 36 ΕΩΣ ΣΕ 120 ΔΟΣΕΙΣ

Tον Αύγουστο πρόκειται να τεθούν σε εφαρμογή οι δύο νέες ρυθμίσεις ασφαλιστικών οφειλών, που έχει εξαγγείλει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, όπως γνωστοποίησε, ο αρμόδιος για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων υφυπουργός Αναστάσιος Πετρόπουλος.

«Υπάρχουν δύο διαδικασίες, που προβλέπονται. Η μία είναι εκείνη, στην οποία εμπλέκονται και άλλοι φορείς, στους οποίους οφείλουν οι συμπολίτες μας -τράπεζες, φορολογική Αρχή, ιδιώτες […] η άλλη διαδικασία είναι αυτή, που αφορά οφειλές αποκλειστικά στην κοινωνική ασφάλιση, που θα ρυθμιστεί με την υπουργική απόφαση που θα εκδώσουμε» διευκρίνισε ο κ. Πετρόπουλος και πρόσθεσε: «Ήδη προχθές υπέγραψα την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την πρώτη διαδικασία, που θα ενεργοποιηθεί σε σχετική πλατφόρμα από 3 Αυγούστου. Για τη δεύτερη διαδικασία, που αφορά αποκλειστικά την κοινωνική ασφάλιση, είναι μία απλή διαδικασία, για ποσά μέχρι 3.000 ευρώ (σσ: θα μπορεί να γίνει ρύθμιση) σε 36 δόσεις και για ποσά πάνω από τις 3.000 ευρώ έως και 20.000 ευρώ, μέχρι 120 δόσεις».

 

 
Θεσσαλονίκη: Ανεπιθύμητος ο Γιουνκέρ στο ΑΠΘ

Κάλεσμα για κινητοποίηση ενάντια στην αναγόρευση  του Γιουνκέρ σε επίτιμο καθηγητή στο ΑΠΘ κάνουν οι φοιτητικές παρατάξεις ΑΡΔΙΝ - ΕΑΑΚ – ΣΣΠ. Συγκεκριμένα την ερχόμενη Πέμπτη, στις 17.30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Νομική σχολή του Αριστοτελείου πανεπιστημίου. Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση των φοιτητικών παρατάξεων:

«ΟΛΟΙ στην κινητοποίηση ΑΚΥΡΩΣΗΣ της αναγόρευσης του Γιουνκέρ σε διδάκτορα του ΑΠΘ την Πέμπτη 13 Ιούλη, στις 17.30 με συγκέντρωση στην Νομική σχολή ΑΠΘ.

 

 
ΤΑ ΔΥΟ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΑΠΟΙΚΙΑΣ ΤΗΣ ΕΕ: ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Το τέλος της δεύτερης αξιολόγησης επισημοποίησε την ιδιότητα της Ελλάδας, ως πρώτης αποικίας της ΕΕ. Μιας αποικίας, που σε σύγκριση με τις παλαιότερες, της εποχής της αποικιοκρατίας,  υπόκειται σε όρους  σκληρότερης μεταχείρισης, και της αναγνωρίζονται στενότερα, θα έλεγα  ανύπαρκτα, περιθώρια ελευθερίας και αυτονομίας στο οικονομικό πεδίο. Η δυσμενής αυτή διαφορά  είναι  συνέπεια των νέων  τεχνολογιών, που καθιστούν τώρα ευκολότερο τον κάθε μορφής έλεγχο, αλλά και της  επιβολής του  κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος, που εξασφαλίζει στις σύγχρονες ευρωπαϊκές μητροπόλεις μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην επίτευξη των στόχων τους. 

 

 
Σελίδα 17 από 925