Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
Τι ακριβώς ψήφισαν οι Γάλλοι;

Ο Μακρόν κέρδισε το 23,75% των ψήφων, ενώ η αντίπαλός του Λεπέν κέρδισε 21,53%, σύμφωνα με το Reuters. Ο Ρεπουμπλικάνος Φρανσουά Φιγιόν και ο ανεξάρτητος υποψήφιος της αριστεράς Ζαν Λικ Μελανσόν κέρδισαν 19,91% και 19,64% αντίστοιχα. Ενώ ο υποψήφιος του άλλοτε κραταιού Σοσιαλιστικού Κόμματος, ο Μπενουά Χαμόν συγκέντρωσε μόλις το 6,35% των ψήφων. Το υπόλοιπο 8,82% των ψήφων μοιράστηκαν οι υπόλοιποι 6 υποψήφιοι για την Γαλλική προεδρεία.


 
110.000 πολίτες ζητούν δικαίωμα εξαγοράς δανείων έναντι των funds

Να νομοθετηθεί το δικαίωμα προτεραιότητας των Ελλήνων στην εξαγορά των δανείων τους έναντι των funds ζητούν 110.000 και πλέον πολίτες. Το «μαχαίρι και το καρπούζι», μάλιστα, βρίσκεται αποκλειστικά στα… χέρια της κυβέρνησης, αφού καμία μνημονιακή δέσμευση δεν εμποδίζει την υλοποίηση αυτής της έκκλησης.

Αλλωστε, στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την αναθεώρηση του Συντάγματος και συγκεκριμένα στον άξονα 3: «Καθιέρωση θεσμών άμεσης δημοκρατίας», επισημαίνεται η δυνατότητα διεκδίκησης νομοθετικής πρωτοβουλίας από τους ίδιους τους πολίτες, εφόσον συγκεντρωθούν 100.000 υπογραφές (άρθρα 44 και 73). 

Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση αναγνωρίζει και δίνει αξία στα αιτήματα που προέρχονται από ένα σεβαστό αριθμό πολιτών. Κατ’ επέκταση, ανταποκρινόμενη θετικά στην παραπάνω έκκληση, δεν θα κάνει τίποτα περισσότερο από το να επιβεβαιώσει, εμπράκτως, τη θέσης της.

 
Επιδρομή κατασχέσεων λογαριασμών, σπιτιών, επιχειρήσεων

Ξεσάλωσε η υπο γερμανικό έλγχο Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), εξαπολύοντας πογκρόμ 20.000 κατασχέσεων και πλειστηριασμών σε μικρούς και μεγάλους οφειλέτες μόνο μέσα στο μήνα Φεβρουάριο τρέχοντος.Κι αυτό είναι μόνο η αρχή, αφού τα χρέη φουσκώνουν συνεχώς, σκαρφαλώνοντας ήδη στα 2,619 δις ευρώ! Πρόκειται για μια αναμενόμενη εξέλιξη, αφού οι μισθοί, οι συντάξεις, τα εισοδήματα γενικότερα έχουν ψαλιδιστεί πάνω από το μισό, ενώ η φοροεπιδρομή γιγαντώθηκε και οι δανειακές υποχρεώσεις για στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια παρέμειναν σταθερές η πολλπλασιάστηκαν λόγω επιβαρύνσεων για καθυστερήσεις πληρωμών.

 

 
Αποκοίμισαν οι ξένοι την πλουτοκρατία του τόπου και τώρα πάνε να τους φάνε τις περιουσίες τους

Οι μεγάλες όμως περιουσίες έχουν γίνει και από τον ιδρώτα των εργαζομένων. Άρα κάποιο κομμάτι τους ανήκει στο λαό και δεν θα πρέπει να αφήσουμε τους ξένους να μας το φάνε…

 
Η Γερμανία μεγάλωσε το χάσμα μεταξύ Βορρά και Νότου της Ευρώπης

Ήταν η ανικανότητα των εθνικών κυβερνήσεων να συνεργαστούν στις Βρυξέλλες, η οποία καταρχάς επέτρεψε την ανάδυση των δεξιών λαϊκιστών, δήλωσε ο Γιούργκεν Χάμπερμας -ο μεγαλύτερος ίσως εν ζωή Γερμανός και Ευρωπαίος φιλόσοφος- σε συνέντευξή του στην εφημερίδα του Αμβούργου "Die Zeit" με αφορμή τις αυριανές γαλλικές εκλογές.

«Ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η - υπό την καθοδήγηση της γερμανικής κυβέρνησης- επιβληθείσα πολιτική αντιμετώπισης της κρίσης, η οποία δεν επέλυσε τη συνεχιζόμενη ακόμα οικονομική κρίση, αλλά επιτάχυνε τη διεύρυνση τουχάσματος των εθνικών οικoνομιών μεταξύ Βορρά και Νότουκαι διέσπασε βαθιά την Ευρώπη», τόνισε ο Χάμπερμας.

 
Σελίδα 19 από 906