Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
Θα μας πάρουν ακόμη ότι έχουμε και δεν έχουμε

Υπάρχουν ακόμη πολιτικά κόμματα που θεωρούν τους Πολίτες εντελώς ηλιθίους – αφού υπόσχονται ανάπτυξη 4% και άνοδο των μισθών 4%, χωρίς καν να αναφέρουν τον τρόπο, με τον οποίο θα επιτευχθεί κάτι τέτοιο. Η ανοησία τους δε φτάνει σε τέτοιο σημείο που υπόσχονται μειώσεις φόρων, ισχυριζόμενοι πως δεν θα το κάνουν μονομερώς, αλλά σε συμφωνία με τους δανειστές! Πότε αλήθεια στην ιστορία συμφώνησαν οι δανειστές σε κάτι τέτοιο; Είναι τόσο ανόητοι, ώστε να μην υφαρπάξουν ότι βρουν σε εξευτελιστικές τιμές, αλλά να θελήσουν να μας βοηθήσουν; Δεν είναι προφανές πως ο στόχος των μέτρων που μας επιβάλλουν δεν είναι να πάρουν πίσω τα χρήματα τους, αλλά να μας ληστέψουν;


 
Η Deutsche Bank για ξέπλυμα χρήματος

Οι αμερικανικές ομοσπονδιακές αρχές ερευνούν κατά πόσο η Deutsche Bank συμμορφώθηκε με τους νόμους που στόχο είχαν να αποτρέψουν το ξέπλυμα χρήματος και άλλα αδικήματα, σύμφωνα με τους New York Times.

 
Μαύρη τετραετία: Πώς οι κατασχέσεις γονάτισαν τη μεσαία τάξη

Μαύρη τετραετία θα μπορούσε πολύ εύκολα να χαρακτηριστεί η τελευταία για περίπου μισό εκατομμύριο φορολογούμενους, επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Αυτός είναι ο αριθμός της αύξησης των φορολογούμενων οι οποίοι αντίκρισαν την τετραετία 2015-2019 το πιο σκληρό πρόσωπο της Εφορίας επειδή λύγισαν υπό το βάρος των υπέρμετρων φορολογικών επιβαρύνσεων που επέβαλε η κυβέρνηση, ακολουθώντας τη στρατηγική της επιλογή να φορτώσει με φόρους τη μεσαία τάξη, αντί να νοικοκυρέψει και να περιορίσει το κράτος. Σημαντικός αριθμός των φορολογούμενων που βρέθηκαν με μπλοκαρισμένους τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, με παγωμένα τα περιουσιακά τους στοιχεία και ένα χρέος προς την Εφορία να φουσκώνει μέρα με την ημέρα λόγω των υπερβολικών φόρων.

 

 
Έτοιμη να τινάξει στον αέρα την Ευρωζώνη η Ιταλία!

Στην ΕΕ δεν σήμανε συναγερμός, ούτε για το πολύ υψηλό έλλειμμα της Ιταλίας, που υπερβαίνει το αντίστοιχο της Ελλάδας, όταν κρίθηκε απαραίτητη η είσοδός της στο ΔΝΤ, αλλά ούτε και για την στασιμότητα της οικονομίας της, που τροφοδοτεί υψηλή ανεργία και συνεχή αύξηση του χρέους της, ως ποσοστό στο ΑΕΠ. Αντιθέτως, ανέβηκε στο κόκκινο το θερμόμετρο του πανικού, με την είδηση ότι η Ιταλία ετοιμάζει ένα παράλληλο σύστημα πληρωμής, το Mini-BOT. Η ιταλική κυβέρνηση έσπευσε να υποβαθμίσει τη σημασία του, υποστηρίζοντας απλώς, και χωρίς άλλες επεξηγήσεις, ότι πρόκειται για μεθόδευση, που θα επιτρέψει την ταχύτερη πληρωμή του χρέους της. Το Mini-BOT, προοίμιο της εξόδου από το ευρώ;

 
Η Ισπανία εξέρχεται από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος

καθώς μείωσε το έλλειμμά της σε λιγότερο από 3%

 

Το Συμβούλιο περάτωσε τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος για την Ισπανία, επιβεβαιώνοντας ότι μείωσε το έλλειμμά της σε λιγότερο από 3% του ΑΕΠ, που είναι η τιμή αναφοράς της ΕΕ.

Ως εκ τούτου το Συμβούλιο κατήργησε την απόφαση που είχε λάβει τον Απρίλιο του 2009 σύμφωνα με την οποία το έλλειμμα της Ισπανίας ήταν υπερβολικό. Επομένως, δεν υπάγεται πλέον κανένα κράτος μέλος σε διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος. Την περίοδο 2010-11, όταν η κρίση του ευρώ βρισκόταν στο απόγειό της, είχαν κινηθεί διαδικασίες για 24 κράτη μέλη.

Σύμφωνα με το άρθρο 126 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΛΕΕ), τα κράτη μέλη πρέπει να αποφεύγουν τα υπερβολικά δημοσιονομικά ελλείμματα. Η διαδικασία συνιστά ένα μέσο για να στηριχθεί η επάνοδος σε υγιείς δημοσιονομικές θέσεις.

Αφού εξέλθει από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, το κράτος μέλος υπόκειται στο προληπτικό σκέλος του δημοσιονομικού εγχειριδίου της ΕΕ, που είναι το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

 

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>
Σελίδα 1 από 1093