Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
Ενοίκια: Η πληρωμή θα γίνεται μόνο μέσω τραπεζών

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, το ποσό του ενοικίου που αναγράφεται στο μισθωτήριο θα πρέπει να καταβάλεται μέσω τραπέζης, είτε από το ταμείο είτε μέσω e-banking.

Αυτό μάλιστα αναμένεται να ευνοήσει τους νομοταγείς ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς θα είναι ξεκάθαρο το ποσό από την είσπραξη των ενοικίων και έτσι δεν θα φορολογούνται για ενοίκια που δεν έχουν εισπράξει, ούτε θα χρειάζεται να τα εκχωρήσουν στο κράτος, ώστε να μην φορολογηθούν.

 
Αυτοί που στην Ελλάδα υποτίθεται ότι φοροδιαφεύγουν, σε άλλες χώρες δε φορολογούνται καθόλου

Η φοροδιαφυγή κάποιων μικρομεσαίων (οι περισσότεροι και να ήθελαν δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν)

στοχεύει στην επιβίωσή τους και άρα είναι θεμιτή και ηθική.

Ειδικά όταν το ελληνικό κράτος με αλόγιστες σπατάλες και βαθιά διαφθορά δημεύει ως και το 80%

μεσοσταθμικά των εισοδημάτων των αδύναμων, ενώ στο διεθνές ρεκόρ λαθρεμπορίου καυσίμων επιδοτεί

τους λαθρεμπόρους αυξάνοντας τον φόρο των καυσίμων στο 70% δίνοντάς τους τεράστιο κίνητρο να μην

αποδίδουν τον φόρο αυτόν στο κράτος αλλά να τον κρατάνε για τον εαυτό τους και να γίνονται Κροίσοι.

Ας έχουμε λοιπόν μια στοιχειώδη αντίληψη τι σημαίνει φοροδιαφυγή: η αποστέρηση της κοινωνίας από

δίκαιους φορολογικούς πόρους που χρειάζεται για να παρέχει τις απαραίτητες υπηρεσίες σε εκείνους που τις χρειάζονται.

 

 
Στο μέλλον το σχέδιο κατάργησης των τεκμηρίων

Δεύτερες σκέψεις αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα κατάργησης των τεκμηρίων «ζυμώνονται» στην κυβέρνηση και οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ως επικρατέστερο το σενάριο καμίας μεταβολής για το 2020.

 

 
Τα 290 δις € που μας οφείλει η Γερμανία

Αναμένεται λοιπόν πως η νέα ελληνική κυβέρνηση θα επιμείνει στη διεκδίκηση των χρημάτων που οφείλει στην Ελλάδα η Γερμανία 

Είναι φανερό πως υπάρχουν σήμερα όλες οι προϋποθέσεις για τη διεκδίκηση των χρημάτων που μας χρωστάει η Γερμανία – ενώ τα πάντα έχουν τεκμηριωθεί τόσο από Έλληνες ειδικούς, όσο και από Γερμανούς ιστορικούς, καθώς επίσης από την επιστημονική επιτροπή της γερμανικής Βουλής. Ως εκ τούτου υπάρχει ελπίδα για την Ελλάδα – αφού με τα χρήματα αυτά θα μπορούσε να μειωθεί το δημόσιο χρέος της, οπότε να ξεφύγει επιτέλους από την κρίση, πριν ξεσπάσει η επόμενη.

Πρόκειται λοιπόν για τη νούμερο ένα πρόκληση της νέας κυβέρνησης, εάν θέλει πράγματι να προσφέρει τις υπηρεσίες της στην Ελλάδα και όχι να ξεπουλήσει τη δημόσια και ιδιωτική της περιουσία – εγκληματώντας εις βάρος των επομένων γενεών. Εάν δεν το κάνει, συνεχίζοντας την πολιτική της υποτέλειας και των υποκλίσεων απέναντι στην καγκελάριο, θα πρόκειται για μία εξόχως προδοτική ενέργεια – κυριολεκτικά για εσχάτη προδοσία, όσο καλοπροαίρετος και αν είναι κανείς.

 

 
Μύθος η αποδέσμευση λογαριασμών από την ΑΑΔΕ

Σχεδόν δεκαπέντε μέρες έχουν περάσει από την ψήφιση του μίνι φορολογικού νομοσχεδίου και οι φορολογούμενοι βρίσκονται σε αναμμένα κάρβουνα. Τόσες μέρες μετά και δεν έχει εκδοθεί ακόμη υπουργική απόφαση που θα εξηγεί λεπτομερώς τι πρόκειται να ισχύει και για πόσο διάστημα από την ένταξη των φορολογουμένων στη νέα ρύθμιση αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών.

 

Την ίδια στιγμή οι υπερχρεωμένοι φορολογούμενοι έχουν να αντιμετωπίσουν τον Σεπτέμβριο τη δεύτερη δόση της εφορίας, την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ και βεβαίως τη δόση για την αποπληρωμή των ρυθμισμένων οφειλών τους στο κράτος. Αν δε έχουν και ρυθμίσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία, το «τυράκι» της μείωσης των φόρων που έχει υποσχεθεί η Νέα Δημοκρατία αποτελεί πλέον τον… τέλειο εγκλωβισμό των νοικοκυριών σε έναν τεράστιο όγκο υποχρεώσεων.

Ποιο ξεμπλοκάρισμα;

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>
Σελίδα 1 από 1102