Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
Έρχεται νομοσχέδιο για τις συγχωνεύσεις

Στα σκαριά βρίσκεται νομοσχέδιο σχετικά με τους μετασχηματισμούς και τις συγχωνεύσεις εταιρειών.

Έτσι συγκροτείται Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή με σκοπό: την καταγραφή των επιτρεπομένων από τις διατάξεις του εταιρικού δικαίου μετασχηματισμών και συγχωνεύσεων και την αντιπαραβολή τους με τα οριζόμενα στους φορολογικούς/αναπτυξιακούς νόμους, την εισήγηση διατάξεων για νέες μορφές μετασχηματισμών και συγχωνεύσεων, στα πλαίσια πάντα του κοινοτικού δικαίου, την εισήγηση διατάξεων για τη σύγκλιση/εναρμόνιση του εταιρικού με το φορολογικό δίκαιο σε θέματα μετασχηματισμών και συγχωνεύσεων και για τη διαρκή παρακολούθηση και διόρθωση τυχόν αποκλίσεων και την κατάρτιση σχεδίου νόμου, αιτιολογικής έκθεσης και όλων των λοιπών συνοδευτικών εκθέσεων για την υλοποίηση των ανωτέρω.

 
Ελβετία, ΗΠΑ και Γερμανία πρωταθλήτριες χώρες στην προσέλκυση φοροφυγάδων

Νέα μελέτη που δημοσιεύει η ιστοσελίδα «Δίκτυο φορολογικής Δικαιοσύνης» (Tax Justice Network) αποκαλύπτει ότι η Ελβετία βρίσκεται στην κορυφή των πλέον διεφθαρμένων χωρών, συγκεντρώνοντας «σκορ-ρεκόρ 76 μονάδων». Ακολουθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες και τα νησιά Κέιμαν.


«Η Ελβετία αποτελεί τον κορυφαίο φορολογικό παράδεισο στον κόσμο και ένα από τα κυριότερα εξωχώρια οικονομικά κέντρα», σύμφωνα με τη μελέτη Financial Secrecy Index - 2018. 

Όπως δείχνει η έρευνα, «οι Ελβετοί μπορεί να είναι πρόθυμοι να συνεργασθούν, ανταλλάσσοντας πληροφορίες με πλούσιες χώρες, αλλά ταυτόχρονα εξακολουθούν να προσφέρουν στους πολίτες φτωχών χωρών την ευκαιρία να φοροδιαφεύγουν».

Το Χονγκ Κονγκ βρίσκεται στην 4η θέση, η Γερμανία στην 7η, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στην 9η, η Ιαπωνία στην 13η, με την Ολλανδία να φιγουράρει στη 14η θέση.

 
Εξαγορά κόκκινων δανείων: Γιατί τα funds και όχι η αγορά;

Το γνωστό από καιρό εκκρεμές αίτημα της αγοράς ενισχύεται πλέον έτι περαιτέρω, μετά τις πρόσφατες αγοραπωλησίες κόκκινων τραπεζικών χαρτοφυλακίων κυριολεκτικά για ένα κομμάτι ψωμί, τη στιγμή που επιχειρήσεις – δανειολήπτες ήταν πρόθυμες να καταβάλλουν σημαντικά υψηλότερο τίμημα εξαγοράς των δανείων τους, πριν αυτά περάσουν σε ξένα χέρια.

 Κίνηση, η οποία θα είχε ασφαλώς διπλό θετικό αποτέλεσμα τόσο για την βελτίωση των εσόδων των τραπεζών, όσο και των ίδιων των επιχειρήσεων που θα διατηρούνταν στη ζωή, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις θέσεις απασχόλησης την βιωσιμότητα των ασφαλιστικών αλλά και των δημόσιων ταμείων.

 

 
Μίκης: Δεν θα δώσουμε ποτέ το όνομα Μακεδονία - Μας κυβερνούν εθνομηδενιστές

Αποκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση μειοψηφίας: «Αν η κυβέρνηση διανοηθεί να βάλει υπογραφή σε ονομασία που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία, είναι υποχρεωμένη να ρωτήσει πρώτα τον ελληνικό λαό» - «Τόσο βλάκες μας θεωρεί ο Σκοπιανός πρωθυπουργός; Ή τόσο έτοιμους να κατεβάσουμε τα παντελόνια μας;».

 

 
Έρχεται ρύθμιση τον Απρίλιο: 120 δόσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους

Προ των πυλών βρίσκεται νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τηνεφορία, έως και σε 120 δόσεις, για 2,9 εκατομμύρια μισθωτούς και συνταξιούχους, που «γονατίζουν» από ληξιπρόθεσμα χρέη ύψους 2,5 δισ. ευρώ. 

Η ρύθμιση, όπως αποκαλύπτει η Realnews, εφόσον λάβει το «πράσινο φως» από την τρόικα, θα είναι έτοιμη έως το Πάσχα ώστε να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα ανάπτυξης ελληνικής ιδιοκτησίας που ετοιμάζει η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους δανειστές, το οποίο θα αποτελέσει τη «γέφυρα» για την οικονομία στη μεταμνημονιακή περίοδο. Σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό, θα ενταχθεί στον άξονα της κοινωνικής πολιτικής, ωστόσο θα περιλαμβάνει αυστηρά περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια. 


 
Σελίδα 6 από 968