Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ!

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το θέμα της τοποθέτησης διοδίων στην Θεσσαλονίκη τις τελευταίες ημέρες και την εκκίνηση των εργασιών, με αρμόδιους και φορείς να εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους παίρνοντας δημόσια θέση στο θέμα.

 «Είναι αδιανόητο να χωροθετηθεί ακόμη ένας σταθμός διοδίων σε τόσο μικρή απόσταση από τα Μάλγαρα και τον Λαγκαδά και μάλιστα σε μια περίοδο που οι χρήστες του οδικού δικτύου –μισθωτοί, ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις- μετά βίας επιβιώνουν μέσα στον κυκεώνα των φορολογικών και άλλων επιβαρύνσεων.

 

 
Ξεπουλάει τη δημόσια περιουσία ο ΣΥΡΙΖΑ

Σκληρή ανακοίνωση εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη, DIEM25, όπου κάνει λόγο για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας σε ιδιωτικά κεφάλαια από την Κυβέρνηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 
ΤΟ ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΡ

Για πρώτη φορά από το 1949 δεν συγκροτείται κυβέρνηση στη Γερμανία. Για το πρωτοφανές ναυάγιο υπάρχουν ευθύνες με ονοματεπώνυμο: η καγκελάριος κυρία Μέρκελ θερίζει θύελλες, αφού επί χρόνια έσπειρε ανέμους.

Όπως σε όλη την ΕΕ, οι πολιτικές λιτότητας που επέβαλλε τα προηγούμενα χρόνια το δίδυμο Μέρκελ-Σόιμπλε  οδήγησαν στην άνοδο της ακροδεξιάς και του γερμανικού οικονομικού εθνικισμού, όπως αυτός εκφράζεται κυρίως μέσα από το κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών. Η ισχυροποίηση των τελευταίων, όπως και του φιλοναζιστικού κόμματος « Εναλλακτική για την Γερμανία », μείωσε την εκλογική δύναμη των Χριστιανοδημοκρατών και την διαπραγματευτική τους δύναμη στον σχηματισμό κυβέρνησης. Παράλληλα με το μεγάλο θύμα της λιτότητας, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, που δικαιολογημένα θεωρεί πλέον ότι η συγκυβέρνηση με την συντηρητική παράταξη ισοδυναμεί με πολιτική αυτοκτονία.

 

 
Κλονίζεται η γερμανική ηγεμονία

Η κατάρρευση των συνομιλιών για τον σχηματισμό κυβέρνησης ανάμεσα στους Χριστιανοδημοκράτες-Χριστιανοκοινωνιστές, τους Φιλελεύθερους και τους Πράσινους είναι πρωτοφανής για το σύγχρονο πολιτικό σκηνικό της Γερμανίας.

Η πολιτική κρίση είναι ιδιαίτερα σοβαρή και προκαλεί ανησυχία σε όλη την Ευρώπη. Η γερμανική οικονομία είναι η ατμομηχανή της ευρωζώνης, ενώ η ηγεσία του γραφειοκρατικού μηχανισμού των Βρυξελλών επιθυμεί να βαδίσει γοργά προς τη θεσμοθέτηση νέων εξουσιών στην οικονομική ένωση.

 

 
ΚΡΑΤΗ ΜΕ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΡΘ.65 Ν 4172/2013

ΠΟΛ.1173/2017
Καθορισμός των κρατών που έχουν προνομιακό φορολογικό καθεστώς με βάση τις διατάξεις των παραγράφων 6 και 7 του άρθρου 65 του ν.4172/2013 για τα φορολογικά έτη 2016 και 2017

Αριθμ. ΠΟΛ 1173/2017

(ΦΕΚ Β' 4049/20-11-2017)

ΠΟΛ.1173/10-11-2017

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Έχοντας υπόψη:

 

 
Σελίδα 6 από 946