Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
Οι... άξιοι συνεχιστές του Σόιμπλε

Η μεταρρύθμιση στην ευρωζώνη της Ε.Ε. αναμένεται να θέσει για ακόμη μία φορά αντιμέτωπους τον ισχυρό Βορρά και τον αδύναμο Νότο, με τον πρώτο να βρίσκεται σε θέση ισχύος και να έχει το πρώτο χέρι. Οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν τον Ιούνιο και μια πρώτη συζήτηση θα γίνει στη διήμερη σύνοδο κορυφής που αρχίζει σήμερα στη βελγική πρωτεύουσα. Η κάθε χώρα θα εκφράσει επίσημα τις απόψεις της και θα φανούν οι τάσεις αλλά και οι συμμαχίες μεταξύ των κρατών-μελών.

 
Δημογραφία και μετανάστευση αφελληνίζουν την Ελλάδα

Στα τέλη του 2017 δημοσιεύτηκαν από την Ελληνική Στατιστική Αρχή τα στοιχεία τα οποία αποτυπώνουν τη δημογραφική εξέλιξη του ελληνικού πληθυσμού κατά την προηγούμενη χρονιά. Σύμφωνα με αυτά:

Το 2016 ο πληθυσμός της Ελλάδας υπέστη περαιτέρω φυσική μείωση κατά 25.887 άτομα, αφού για έβδομη συνεχή χρονιά οι θάνατοι (118.785) ξεπέρασαν τις γεννήσεις (92.898).

 
Οκτώ κορυφαίοι ειδικοί «ξεγυμνώνουν» την πρόταση του Eurogroup για την ελάφρυνση του χρέους

Τη θέση πως οι αποφάσεις του Eurogroup του Ιουνίου 2017 δεν αρκούν για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους διατυπώνουν οκτώ διακεκριμένοι ειδικοί στα ζητήματα δημοσίου χρέους σε έκθεση που συνέταξαν και η οποία δημοσιεύθηκε από το Κέντρο Ερευνών Οικονομικής Πολιτικής (CEPR).

 
Προς: Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), κο Γεώργιο Πιτσιλή

Θέμα: Έναρξη εφαρμογής του νέου εντύπου Ε3 από το φορολογικό έτος 2017.

Κε Διοικητά

 

 
Ε.Ε: Ενιαίο σύστημα φορολόγησης των εταιρειών για όλα τα κράτη- μέλη

Tη φορολόγηση των επιχειρήσεων στη χώρα, στην οποία πραγματοποιούν τα κέρδη τους, με βάση ένα ενιαίο φορολογικό σύστημα, ζητάει με γνωμοδότησή του το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

 Πιο συγκεκριμένα, το εναρμονισμένο σύστημα θα βασίζεται στη χρήση των ηλεκτρονικών δραστηριοτήτων των ψηφιακών επιχειρήσεων για τον υπολογισμό του φόρου που αναλογεί στην καθεμία από αυτές.

 Ο στόχος της συγκεκριμένης κίνησης

 Με αυτό τον τρόπο, οι επιχειρήσεις θα υπολογίζουν κέρδη και ζημίες τυχόν θυγατρικών που διατηρούν σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο φόρος,  ο οποίος θα προκύπτει, θα κατανέμεται ανάμεσα στα κράτη μέλη, ανάλογα με τη χώρα, στην οποία δημιουργήθηκαν τα κέρδη. Μέσα από τη συγκεκριμένη πρόταση το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποσκοπεί στην εξάλειψη της πρακτικής αρκετών επιχειρήσεων, - η οποία παρατηρείται και στην Ελλάδα να εξελίσσεται με μεγαλύτερη ένταση τα τελευταία χρόνια -, να μεταφέρουν τη φορολογική τους έδρα σε κράτη - μέλη με ευνοϊκούς φορολογικούς συντελεστές.

 

 
Σελίδα 8 από 984