Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
Ένας εξωδικαστικός συμβιβασμός για μια μεγάλη απάτη της Deutsche Bank

Η Deutsche Bank έχει ήδη καταβάλει 2,5 δισ. σε πρόστιμα προκειμένου να κλείσουν έρευνες σε Βρετανία και ΗΠΑ

Το ποσό των 220 εκατομμυρίων δολαρίων δέχτηκε να καταβάλει η Deutsche Bank για να «τακτοποιηθεί» εξωδικαστικά η συμμετοχή της στη συνωμοσία χειραγώγησης επιτοκίων, μεταξύ άλλων και του Libor, δηλαδή του επιτοκίου της διατραπεζικής αγοράς του Λονδίνου πάνω στο οποίο βασίζεται μια παγκόσμια αγορά χρηματοπιστωτικών συμβολαίων και χρέους (πιστωτικών καρτών, υποθηκών, φοιτητικών δανείων κ.λπ.), μεγέθους 350 τρισεκατομμυρίων δολαρίων!

 
Στην πλατφόρμα του εξωδικαστικού και οι ελεύθεροι επαγγελματίες για τις οφειλές προς το Δημόσιο

Για ρύθμιση των οφειλών τους προς το Δημόσιο (εφορία και ταμεία)

Στην πλατφόρμα του εξωδικαστικού θα υποβάλουν αίτηση και οι ελεύθεροι επαγγελματίες για ρύθμιση των οφειλών τους προς το Δημόσιο (εφορία και ταμεία) και μόνον για αυτές αφού η συγκεκριμένη κατηγορία δεν μπορεί να ενταχθεί στον εξωδικαστικό για τα τραπεζικά δάνεια, σύμφωνα με την πρόταση που θα συζητηθεί με τους θεσμούς.

  

 
Ο Σόιμπλε φεύγοντας είπε ξανά τη μεγάλη αλήθεια που όμως οι Ελληνες δεν καταλαβαίνουν

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απέρχεται μετά από μια κυρίαρχη παρουσία στα ευρωπαϊκά πολιτικά και οικονομικά δρώμενα. Στην πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας έχει καταστεί ιδιαιτέρως αντιπαθής. Ωστόσο επανέλαβε στις "Ιστορίες" του ΣΚΑΙ και τον Αλέξη Παπαχελά ότι οι δανειστές έδωσαν τα χρήματα, το πως θα ξεπληρωθούν, το αποφάσιζε η εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση.

 

 
Η Ελλάδα χρειάζεται πιο μακροχρόνιες προθεσμίες για να μπορέσει να αποπληρώσει το χρέος της.

Νομίζουμε πως η επέκταση των ωριμάνσεων αρκεί, όμως θα πρέπει να είναι ουσιαστική. Όχι όμως 100 χρόνια. Η διάρκεια είναι αυτό που συζητείται τώρα, δήλωσε στην αυστριακή εφημερίδα «Der Standard» ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν.

Όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα της «Καθημερινής», του «Βήματος» και άλλων μέσων, ο κ. Τόμσεν υπογράμμισε ο κ. Τόμσεν, «δεν ζητάμε ένα κούρεμα το οποίο θα εξαλείψει τις υποχρεώσεις της Αθήνας. Αυτό που ζητάμε είναι να της δοθεί λίγος χώρος για να ανασάνει και να μπορέσει να εφαρμόσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για να ανακάμψει. Η Ελλάδα έχει κάνει πολλά, έκανε απίστευτες περικοπές. Τώρα η χώρα χρειάζεται μεγαλύτερες προθεσμίες για να εξοφλήσει τα χρέη της και μια περίοδο στην οποία επωφελείται από την αναβολή πληρωμής».

 

 
Παιχνίδι με τη «φωτιά» για κυβέρνηση και τραπεζίτες η «σπίθα» των πλειστηριασμών

Επικίνδυνο παιχνίδι έχει ξεκινήσει το Δημόσιο και οι τραπεζίτες με την ανοχή –αν όχι την παρότρυνση- της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στο θέμα των πλειστηριασμών. Προφανώς κάτι δεν έχουν μετρήσει καλά.

 Κάτι δεν έχουν μετρήσει καλά ή ίσως είναι «μεθυσμένοι» από την ευκολία με την οποία περνούν το ένα σφαγιαστικό μέτρο μετά το άλλο, χωρίς ουσιαστικά αντίδραση από τον λαό.

 Επιχειρούν με άγαρμπο τρόπο την... έφοδο για την κατάληψη και του τελευταίου «ανάκτορου» που έχει στην κατοχή του ο Έλληνας πολίτης.

 

 
Σελίδα 8 από 938