Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
Η Ευρωτράπεζα παίρνει τώρα τη σκυτάλη

Η Ευρωτράπεζα παίρνει τώρα τη σκυτάλη

Οι ηγέτες της Ευρωζώνης έπειτα από παλινωδίες 2,5 ετών έκαναν την Παρασκευή ένα πελώριο βήμα για την εκτόνωση της χρηματοπιστωτικής κρίσης, αλλά και της κρίσης δημόσιου χρέους. Τώρα οι αποφάσεις θα πρέπει να γίνουν λειτουργικές, ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο, το οποίο αναλαμβάνει το Eurogroup, αρχής γενομένης από την επόμενη συνεδρίαση στις 9 Ιουλίου.

 
Παπαδημούλης: Η Μέρκελ υποχώρησε, η Ελλάδα όμως ήταν και πάλι απούσα

Παπαδημούλης: Η Μέρκελ υποχώρησε, η Ελλάδα όμως ήταν και πάλι απούσα

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης με σχόλιο του στο twitter έκανε λόγο για μια πρώτη σοβαρή υποχώρηση της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελας Μερκελ σχετικά με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, ενώ τόνισε πως η Ελλάδα ήταν και πάλι απούσα.

 
Πρόντι: «Θα γίνουμε όλοι Ελληνες»

Πρόντι: «Θα γίνουμε όλοι Ελληνες»

Παρέμβαση με πολλά νοήματα, έκανε ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ρομάνο Πρόντι, σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΜΠΕ. Ο κ. Πρόντι επεσήμανε την ανάγκη να διαπραγματευτούν όλοι για την Ελλάδα και αναφέρθηκε στην δεινή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι Έλληνες, σημειώνοντας ότι «είναι πέρα από τα όρια της φτώχειας, και με αυτή την πολιτική, αν συνεχιστεί έτσι, όλη η Ευρώπη θα γίνει Ελλάδα».

 

 
To σωτήριο «Όχι»

To σωτήριο «Όχι»

 Πρόκειται για την πρώτη φορά από τότε που ξέσπασε η Κρίση που η ΕΕ λαμβάνει μια απόφαση που να συνάδει με την λογική. Πρώτη φορά! Έπρεπε βέβαια πρώτα να βρεθεί η Ευρωζώνη δύο εβδομάδες προ της οριστικής και μη αναστρέψιμης διάλυσης και, το πιο σημαντικό, να βρεθεί κάποιος που να πει στην κα Μέρκελ: «Όχι κυρία μου. Δεν υπογράφω, ο κόσμος να χαλάσει, τα ανόητα κείμενα που μου θέτεις.» Ο κύριος αυτός ήταν, βέβαια, ο κ. Μόντι ο οποίος βρήκε το σθένος (να κάνει κάτι που κανείς δεν είχε τολμήσει πριν) για έναν απλό λόγο: Εδώ και δύο εβδομάδες, οι μεγάλες επιχειρήσεις της Βόρειας Ιταλίας ρευστοποιούν όσο-όσο και μαζικά περιουσιακά τους στοιχεία και μεταφέρουν τα κεφάλαια στην Ελβετία, στην Γερμανία, στο Λονδίνο και στην Νέα Υόρκη. Υπό αυτές τις συνθήκες, η Ιταλία βρίσκεται στα πρόθυρα της πλήρους κατάρρευσης και ο κ. Μόντι είχε, το πολύ, δύο εβδομάδες για να κάνει κάτι πριν τον ανατρέψουν τα κόμματα που τον «στηρίζουν». Στήλωσε λοιπόν τα πόδια και έκανε αυτό που, αν είχε πράξει ο κ. Παπανδρέου πριν δυο χρόνια, ολόκληρη η Ευρώπη θα ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση σήμερα: Είπε ΟΧΙ!

Και τι κέρδισε; Τι πήρε; Τι κερδίσαμε όλοι από την πρώτη περίπτωση πραγματικής διαπραγμάτευσης; Δύο πράγματα.

 

 
Ιρλανδία:"H συμφωνία των ηγετών της ευρωζώνης αλλάζει τους όρους του παιxνιδιού"

Ιρλανδία:"H συμφωνία των ηγετών της ευρωζώνης αλλάζει τους όρους του παιxνιδιού"

Ο αντιπρόεδρος της ιρλανδικής κυβέρνησης, δήλωσε σήμερα πως : "Η απόφαση των ηγετών της ευρωζώνης να επιτρέψουν στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς στήριξης να συμμετέχουν απευθείας στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αποτελεί σημαντική μεταβολή των κανόνων του παιχνιδιού για την Ιρλανδία και θα της ανοίξει το δρόμο για να επιστρέψει στις αγορές.

 
Σελίδα 701 από 917