Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΧΡΕΗ - HAGEN FLEISCHER

ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΧΡΕΗ - HAGEN FLEISCHER

«Το κατοχικό δάνειο είναι μια γερμανική υποχρέωση που δεν έχει σχέση με τις πολεμικές αποζημιώσεις»

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 
Συνεχίζει η Moody's τις υποβαθμίσεις στη Γερμανία

Συνεχίζει η Moody's τις υποβαθμίσεις στη Γερμανία

Ο οίκος αξιολόγησης ανακοίνωσε σήμερα ότι προχώρησε στην υποβάθμιση της προοπτικής έξι ομόσπονδων γερμανικών κρατιδίων.

Ο οίκος αξιολόγησης Moody's ανακοίνωσε σήμερα ότι προχώρησε στην υποβάθμιση της προοπτικής έξι ομόσπονδων γερμανικών κρατιδίων, λόγω των συνεχιζόμενων εντάσεων στην 17μελή ευρωζώνη.

 

 
Τα χτυπήματα κάτω από την …ευρωζώνη και τα γερμανικά σχέδια “διάσωσης”

Τα χτυπήματα κάτω από την …ευρωζώνη και τα γερμανικά σχέδια “διάσωσης”

Σε επίκεντρο επικίνδυνων και απρόβλεπτων σεισμικών αναταράξεων που απειλούν όλο τον κόσμο έχει μετατρέψει την ευρωζώνη ο οικονομικός φονταμενταλισμός που εμμονικά κι αψηφώντας έξωθεν κι έσωθεν υποδείξεις εφαρμόζει η Γερμανία η οποία κρατάει στα χέρια της τα οικονομικά ηνία της ευρωπαϊκής νομισματικής ένωσης. Οι ενδείξεις ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της ευρωζώνης πληθαίνουν και παρόλα αυτά το Βερολίνο εξακολουθεί να εφαρμόζει με τον πιο άκαμπτο τρόπο την ίδια οικονομική πολιτική που το μόνο που έχει καταφέρει είναι να πετά την μια οικονομία της ευρωζώνης μετά την άλλη στα βράχια. Ο κίνδυνος όμως πλέον δεν αφορά μόνο τα 17 κράτη μέλη της ευρωζώνης…

 
Πόσο είναι τελικά το δημόσιο χρέος της Ελλάδας;

Πόσο είναι τελικά το δημόσιο χρέος της Ελλάδας;

 Υπό την βαριά σκιά της τρόικας βρίσκεται για ακόμη μια φορά η Ελλάδα. Υπό το κλίμα των ασφυκτικών -όπως είθισται πλέον- πιέσεων διεθνώς, αρχίζουν σήμερα, Τρίτη, οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και τρόικας, οι οποίες θα κρίνουν την εκταμίευση της δόσης των 31 δισ. Ευρώ τον Σεπτέμβριο. Στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων θα βρεθεί το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής της περιόδου 2013 - 2016 και συγκεκριμένα οι περικοπές δαπανών ύψους 11,5 δισ. ευρώ για τη διετία 2013 - 2014.

 

 
Φορολογία των «μαύρων» καταθέσεων, για έξοδο από την κρίση

Φορολογία των «μαύρων» καταθέσεων, για έξοδο από την κρίση

Από την αρχή της κρίσης χρέους που χτύπησε σαν ανεξέλεγκτο  τρένο την χώρα μας, ήμουν απ’ αυτούς που επέμεναν, πως αν δεν υπήρχε η εκτεταμένη φοροδιαφυγή πολλών συμπατριωτών μας, οι συνέπειές της δεν θα ήταν τόσο οδυνηρές για όλους μας ανεξαιρέτως.

Πίστευα και πιστεύω, πως αν φορολογούνταν η (μαύρη) παραοικονομία, η Ελλάδα θα ήταν κάτι σαν το Μονακό, με ωραιότερες όμως παραλίες.

 

 
Σελίδα 707 από 938