Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
Το "καρφί" του Ιταλού ΥΠΟΙΚ: Ορκίσθηκα να ασκώ τα καθήκοντά μου προς το συμφέρον της χώρας

Στην κατάρτιση του προσχεδίου προϋπολογισμού, που ολοκληρώνεται τις επόμενες ώρες, αναφέρθηκε έμμεσα με δηλώσεις του ο Iταλός υπουργός Οικονομικών, Τζοβάνι Τρία. «Ορκίσθηκα ότι θα ασκώ τα καθήκοντά μου προς το αποκλειστικό όφελος της χώρας και όχι άλλων και δεν ορκίσθηκα μόνον εγώ», δήλωσε ο Τρία.

 
Αύξηση 14% στον πλούτο ολίγων Ελλήνων καταγράφει η Allianz

Τα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία των ελληνικών νοικοκυριών αυξήθηκαν με ένα υγιές 5,8% το 2017, μετά από δύο χρόνια αρνητικής ανάπτυξης, σύμφωνα με την 9η έκδοση της «Παγκόσμιας Έκθεσης Πλούτου» της Allianz.

 Οπως αναφέρει ο όμιλος, ο κύριος μοχλός ανάπτυξης ήταν τα χρεόγραφα που αυξήθηκαν περισσότερο από 30%, αντικατοπτρίζοντας τις ανερχόμενες κεφαλαιαγορές.

 

 
Μας εμφανίζουν να χρωστάμε… ένα ΑΕΠ στην εφορία

Ξεπερνούν τα 181 δις. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αν στο «κεφάλαιο» προστεθούν και οι τόκοι – Ωστόσο, περίπου 41232 φορολογούμενοι οφείλουν τα …170 δις. ευρώ.

 

 
Σε εξέλιξη η μεγαλύτερη μεταφορά πλούτου στην ιστορία

Πριν από περίπου δυο χρόνια η US Trust, μια ιδιωτική τράπεζα, έκανε κάποιους συναρπαστικούς υπολογισμούς για την φύση του αμερικανικού πλούτου. Υπολόγισε ότι ενεργητικό αξίας 12 τρισεκατομμυρίων δολαρίων είναι προσχεδιασμένο να αλλάξει χέρια την επόμενη δεκαετία, καθώς το χρήμα περνά από την γενιά των baby-boomers, πολλοί εκ των οποίων έγιναν πλούσιοι δημιουργώντας επιχειρήσεις μεταπολεμικά, στους κληρονόμους τους.

 
Πώς Γερμανοί και Παπαδήμος προσυμφώνησαν την καταστροφή, αντί διάσωσης, της Ελλάδος

«Το μόνο πράγμα που έχουμε να φοβηθούμε είναι ο ίδιος ο φόβος». Η περίφημη αυτή ρήση ειπώθηκε από τον Φραγκλίνο Ρούσβελτ στην εναρκτήρια ομιλία της ορκωμοσίας του στα βάθη της Μεγάλης Κρίσης (Great Depression) της δεκαετίας του 1930.1 Αποτελούσε το προοίμιο της εμψύχωσης του αμερικανικού λαού για να αντιμετωπίσει τις εξαιρετικά δυσχερείς οικονομικές συνθήκες, με δεκατρία εκατομμύρια ανέργους στους δρόμους χωρίς κοινωνική ασφάλιση, με τα λουκέτα των επιχειρήσεων και τον αφανισμό ολόκληρων περιουσιών λόγω της κατάρρευσης του 40% του τραπεζικού συστήματος της χώρας.

 
Σελίδα 9 από 1040