Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
Πολιτικές παραδοξότητες
Ένας λαός που είναι υπό την εξευτελιστική κατοχή των δανειστών του, πρέπει πριν από όλα να το συνειδητοποιήσει – στη συνέχεια να θέλει να δραπετεύσει από τη φυλακή, στην οποία τον έχουν καταδικάσει με δεσμοφύλακες τις κυβερνήσεις του, αδιαφορώντας για το κόστος και αναλαμβάνοντας την ευθύνη.

.

 

 
DW: Το Βερολίνο δεν τηρεί τις δεσμεύσεις του απέναντι στην Ελλάδα

Στο πλαίσιο του προγράμματος μετεγκατάστασης προσφύγων από την Ελλάδα η Γερμανία έχει δεχθεί μόλις το 31% του αριθμού που είχε συμφωνηθεί. Αυτό προκύπτει από απάντηση του γερμανικού υπ. Εξωτερικών σε επερώτηση βουλευτή.

Η γερμανική κυβέρνηση δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της απέναντι στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά την μετεγκατάσταση προσφύγων. Μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου δέχτηκε μόλις 5332 πρόσφυγες από την Ελλάδα. Σύμφωνα με αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου το 2015, η Γερμανία υποχρεούτο να δεχτεί 17.209 άτομα. Αυτό προκύπτει από απάντηση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών σε επερώτηση της βουλευτού των Πρασίνων Φιλίζ Πόλατ. Όπως δήλωσε η κ. Πόλατ στο δημοσιογραφικό δίκτυο RND, «η Γερμανία θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Η γερμανική κυβέρνηση έχει αναλάβει υποχρεώσεις απέναντι στην Ελλάδα.

 
Tο θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας συζητήθηκε κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης.

Στήριξη των δανειοληπτών που έχουν αντικειμενική αδυναμία να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις ζητά ο δήμος Αμπελοκήπων - Μενεμένης.

Το θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας συζητήθηκε κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου. 

Με αποφασή του σημειώνει χαρακτηριστικά:

 

 
Η κυβέρνηση ποινικοποιεί τις λαϊκές κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών

Η κυβέρνηση ποινικοποιεί τις λαϊκές κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το DiEM25, η πολιτική κίνηση τουΓιάνη Βαρουφάκη, σχετικά με την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή για όσους εμποδίζουν τη διενέργεια των πλειστηριασμών.

Σύμφωνα με την τροπολογία, θα τιμωρείται με τις προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία ποινές - φυλάκιση τριών ή έξι μηνών κατ΄ελάχιστο, κατά περίπτωση - όποιος εισέρχεται και παραμένει σε χώρους διεξαγωγής πλειστηριασμών, διακόπτοντας ή διαταράσσοντας την ομαλή διεξαγωγή τους.

«Στο DiEM25 είμαστε αντίθετοι στην ποινικοποίηση των λαϊκών διεκδικήσεων, προτείνοντας άλλο πλαίσιο αντιμετώπισης του προβλήματος των κόκκινων δανείων.

 

 
Οι μόνοι που δεν φταίνε σε τίποτε είναι οι οφειλέτες που τους παγίδευσαν οι τράπεζες

Δεν δόθηκε ποτέ δάνειο χωρίς μελέτες και εκτιμήσεις

Η ΚΙΝΗΣΗ του πρωθυπουργού να καλέσει προχθές στο γραφείο του όλους τους μεγαλοτραπεζίτες και να απαιτήσει από αυτούς, να… προσγειωθούν στην πραγματικότητα και να μην ταλαιπωρούν και να μην πιέζουν πολίτες, που εξαιτίας της παγκόσμιας κρίσης, της καταχρέωσης της χώρας με 350 δισεκατομμύρια από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, των ηλίθιων πολιτικών που έφεραν την Τρόικα και μας έμπασαν στα προδοτικά μνημόνια, για να «σώσουμε» εμείς οι φουκαράδες Έλληνες, τις μεγάλες διεθνείς τράπεζες, υπήρξε αναγκαία και χρήσιμη για τους συμπατριώτες μας που τρέχουν και δεν σώνουν για να γλιτώσουν τα σπίτια τους.

 

 
Σελίδα 9 από 957