Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

Κοινοποίηση:
1. Υφυπουργό Υπ.Οικ. κα. Αικατερίνη Στέργιου Παπανάτσιου
2.  Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων κ. Γεώργιο Πιτσιλή
3.  Πανελλήνια Ομοσπονδία Οικονομολόγων Ελευθέρων Επαγγελματιών Ελλάδος (Π.Ο.Ο.Ε.Ε.Ε.)
        
Θέμα: Μεταφορά καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των δηλώσεων περιουσιακής

κατάστασης (πόθεν έσχες) φορολογικού έτους 2016.

κ Υπουργέ

Όπως είναι ήδη γνωστό, κατά την τρέχουσα περίοδο οι υποχρεώσεις των λογιστικών γραφείων είναι ιδιαίτερα αυξημένες(δηλώσεις ΦΠΑ, δηλώσεις στα πλαίσια του νόμου 4446/2016 που  λήγουν την 31/10/2017, υποχρεώσεις από τον ΕΦΚΑ,υποβολή ετήσιων πινάκων απασχολούμενου προσωπικού στο πληροφοριακό σύστημα ΕΓΑΝΗ). Για τον λόγο αυτό,θεωρούμε επιβεβλημένη την παράταση στην καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων περιουσιακής καταστάσεωςφορολογικού έτους 2016, από την 21/10/2017 στις 31/12/2017, προκειμένου να ολοκληρωθεί ομαλά η διαδικασία υποβολής τους.Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.                                            
Β. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ                                   

Η Γενική Γραμματέας
ΑΜΟΙΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ 

 
Επιστρέφεται έκτακτη εισφορά λόγω καταδίκης του ΥΠΟΙΚ από το ΣτΕ

Τη δυνατότητα να ζητήσουν την επιστροφή μέρους της εισφοράς αλληλεγγύης έχουν χιλιάδες φορολογούμενοι οι οποίοι πιάστηκαν τα δυο προηγούμενα χρόνια στην τσιμπίδα των τεκμηρίων διαβίωσης. Το Συμβούλιο της Επικρατείας καταδίκασε το υπουργείο Οικονομικών για εφαρμογή αντισυνταγματικής διάταξης και συγκεκριμένα του υπολογισμού της εισφοράς αλληλεγγύης με βάση το τεκμαρτό εισόδημα ακόμη και στις περιπτώσεις που ο φορολογούμενος το καλύπτει επικαλούμενος ανάλωση κεφαλαίου που αποταμιεύθηκε ή συσσωρεύτηκε τα προηγούμενα έτη.

 

 
Τα απόκρυφα ενός προαναγγελθέντος θαύματος

Οι πάντες έχουν βαλθεί να μας πείσουν πως η ελληνική οικονομία πάει πολύ καλά, ότι το 2018 θα γεννηθεί το θαύμα της ανάπτυξης (2,4% του ΑΕΠ και μάλιστα με πρωτογενές πλεόνασμα 3,57%) και ότι η Ελλάδα θα βγει καθαρή από τα διεθνή μνημόνια. Δεν είναι μόνο η έξοδος από την επιτήρηση υπερβολικού ελλείμματος, είναι και τα καλά λόγια του Σόιμπλε, του Ντάιζελμπλουμ και πολλών άλλων ευρωζωνικών παραγόντων, αλλά είναι και ο διεθνής τύπος που έχει θετικά σχόλια για το επικείμενο ελληνικό θαύμα. Η BlackRock βλέπει την Ελλάδα ως αναδυόμενη και υποστηρίζει  την επιστροφή στις χρηματαγορές μετά την τρίτη αξιολόγηση, καθώς «θα ξεκλειδώσει σημαντική επενδυτική ζήτηση». Η ιταλική Corriere della Sera λέει πως η τρόικα δεν θα ξαναβρεθεί κάτω από την Ακρόπολη!... Πράγματι, το καλό σενάριο παίζει και παρά το γεγονός ότι στην 3η αξιολόγηση τα μας πατήσουν τον κάλο, μπορεί να βγει και το 2018 να γίνουν όλα τα σπουδαία που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση. Όμως, αυτό δεν θα έχει καμία σχέση με την κοινωνική πραγματικότητα…

Ακολουθούν τρία πρόσφατα άρθρα που δημοσιεύθηκαν στο SLpress.gr και τα οποία εξηγούν τους κοινωνικούς κινδύνους και τα πολιτικά παιγνίδια που θα παιχτούν στο μέτωπο των τραπεζών εις βάρος των πολιτών.

 

 
Γάλλοι μαζεύουν υπογραφές για «επιστροφή χρημάτων στους Έλληνες.

Το αίτημα αφορά το κέρδος 7,8 δισ. ευρώ της ΕΚΤ περίοδο 2012-2016 από τις αγορές ελληνικών ομολόγων, όπως γνωστοποίησε ο Μάριο Ντράγκι, σε απαντητική επιστολή του στον ευρωβουλευτή της ΛΑΕ Νίκο Χουντή, που δημοσιεύτηκε την Τρίτη 10 Οκτωβρίου.

«Επιστρέψτε τα χρήματα στους Έλληνες» είναι ο τίτλος αιτήματος του Πατρίκ Λε Γιαρίκ (Patrick le Hyaric), διευθυντή της εφημερίδας του Κομουνιστικού Κόμματος Γαλλίας, Humanite (Ουμανιτέ), για συλλογή υπογραφών μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας διαμεσολάβησης change.org.

 

 

 
Ταχεία διευθέτηση μικροοφειλών με τον νόμο Κατσέλη

Αρ.Πρ. 99174
Ταχεία διευθέτηση μικροοφειλών με τον νόμο Κατσέλη

Αθήνα 15.9.2017
Αρ.Πρ. 99174

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
Γραφείο Ειδικού Τομεακού Γραμματέα
Ταχ. Δ/νση: Θηβών 196 -198
ΤΚ 182 33 Αγ. Ιωάννης Ρέντη
Πληροφορίες: Ειρήνη Κουγιουμτζέλη
Τηλ. :2132125601 & 642

Προς:

Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης Αυτοτελές Τμήμα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου

Θέμα: «Απάντηση στην υπ'αρίθμ. πρωτ.: 8194/22-8-2017 ερώτηση που κατατέθηκε από τον Βουλευτή κ. I. Λαγό»

Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού ερωτήματος σας ενημερώνουμε ότι:

 
Σελίδα 2 από 930