Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
Ο κ. VICTOR ORBAN KAI H ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ ΜΕ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ*

Η μακροχρόνια οργή της ΕΕ εναντίον του Ούγγρου ηγέτηVictor Orban βρήκε διέξοδο στις 12 τρέχ. στο Στραβούργο, με αφορμή έκθεση της Ολλανδής βουλευτήJudith Sargentini. Με βάση το περιεχόμενο αυτής της έκθεσης, που κατηγορούσε τον Ούγγρο πρωθυπουργό για παραβίαση των ευρωπαϊκών αξιών (με επίκεντρο την αντι-μεταναστευτική του συμπεριφορά), επιστρατεύτηκε για δεύτερη  φορά στην ιστορία της ΕΕ το άρθρο 7 (η πρώτη ήταν το 2017 εναντίον της Πολωνίας), προς το παρόν για να τον επιπλήξει. Η πρόταση  συγκέντρωσε 448 ψήφους εναντίον του κ. Orban, και  197 υπέρ του.

 
Ο Μητσοτάκης παρουσίασε πακέτο δεσμεύσεων την 83η ΔΕΘ

και ανέλαβε τις εξής δεσμεύσεις:

 
Που ζει ο ΣΕΒ;

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ), δύο μέρες πριν από την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, κυκλοφόρησε το δελτίο του, το οποίο προλογίζει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Θεόδωρος Φέσσας με ένα άρθρο υπό τον τίτλο «για ένα νέο μείγμα πολιτικής κατά τη μεταμνημονιακή περίοδο». Περιμένοντας τα επόμενο δελτίο για να δούμε τι θέση θα πάρει ο ΣΕΒ στις πολιτικές που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, θα σχολιάσουμε εδώ μερικές θέσεις του. Διότι είναι πραγματικά κρίμα ένας τόσο σημαντικός φορέας να μην έχει αίσθηση της κοινωνικής πραγματικότητας και να μην γνωρίζει ότι οι κοινωνικές προϋποθέσεις και η πολιτική σταθερότητα, που τόσο έχει υπονομεύσει η αντιπολίτευση, είναι τα θεμέλια της ανάπτυξης. Και ότι αυτά δεν υπάρχουν και γι΄ αυτό πρέπει να προηγηθούν.

 
Η ‘κατάρρευση’ Τουρκίας και Αργεντινής και το παραμύθι για το αδύναμο εθνικό νόμισμα

Τον τελευταίο καιρό οι δημοσιογραφικές ορντινάτσες του καθεστώτος, βομβαρδίζουν την κοινή γνώμη με το φόβητρο των οικονομικών αδιεξόδων της Αργεντινής και της Τουρκίας, αποδίδοντας τα παθήματά τους στο γεγονός ότι οι χώρες αυτές έχουν εθνικό νόμισμα που δεν τους προστατεύει, όπως ισχυρίζονται, από οικονομικά αδιέξοδα.

 

Γιατί υπάρχει κινδυνολογία για τη λίρα

 

 
On line σύνδεση ταμειακών μηχανών με το υπουργείο Οικονομικών

Τέλος στους υπάρχοντες φορολογικούς μηχανισμούς έκδοσης αποδείξεων επιχειρεί να βάλει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων με τη δημιουργία από το νέο έτος κλειστού κυκλώματος με το υπουργείο Οικονομικών, όπου θα καταγράφονται on line, δηλαδή τη στιγμή που γίνονται, οι συναλλαγές των επιχειρήσεων.

 
Σελίδα 12 από 1040