Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
Ηλεκτρονικό "πόθεν" για καταθέσεις, μετοχές, ομόλογα

Ηλεκτρονικό "πόθεν" για καταθέσεις, μετοχές, ομόλογα

 Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών καταθέσεις στις τράπεζες, τοποθετήσεις σε μετοχές, ομόλογα και αμοιβαία κεφάλαια, συμμετοχές σε εταιρίες οποιασδήποτε νομικής μορφής, ακίνητα, πισίνες, ΙΧ αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, σκάφη αναψυχής, έσοδα που εισπράχθηκαν από τη ρευστοποίηση επενδύσεων θα πρέπει να δηλώνονται αναλυτικά από κάθε φορολογούμενο.

 
OEE Πιστοποίηση λογιστή –φοροτεχνικού

OEE Πιστοποίηση λογιστή –φοροτεχνικού

 

  ΕΛΛΗΝΙΚΗΔΗΜΟΚΡAΤΙΑ 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Μητροπόλεως 12-14 Τ.Κ. 10563 Αθήνα, Τηλ. 5202250 / 5202260 / 5202270, FAX. 5227300, e-mail:. oe-e.gr

   

ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ

ΤΗΣ I/108/ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ Κ.Δ. ΤΟΥ Ο.Ε.Ε.

   

ΠΑΡΟΝΤΕΣ: Π. ΚΑΛΛΙΡΗΣ, Κ. ΤΑΓΓΙΡΗΣ, Π. ΑΛΕΒΙΖΑΚΗΣ, ΕΦ.ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ,

ΣΤ. ΒΑΣΣΟΣ, ΕΥΑΓ. ΖΟΡΚΑΔΗΣ, ΑΛ. ΚΑΛΟΜΟΙΡΟΣ, 

Κ. ΚΟΛΛΙΑΣ, Ν. ΚΟΥΚΗΣ, Γ. ΚΥΔΩΝΑΚΗΣ, ΣΤ. ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ, 

Ε. ΡΙΖΟΣ, ΣΤ. ΤΖΙΜΟΓΙΑΝΝΗΣ

 

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. …………………………………………………………………………………….

5.   Πιστοποίηση λογιστών –φοροτεχνικών –Σχέδιο Πιστοποίηση

 

Τα μέλη της Κεντρικής Διοίκησης εγκρίνουν κατά πλειοψηφία το παρακάτω Σχέδιο Εισηγητικής ΄Εκθεσης για την Πιστοποίηση του Λογιστή Φοροτεχνικού:

   

 
Μελέτη του ΣΕΒ με τίτλο «η Ελλάδα, 10 χρόνια μπροστά» παραδόθηκε στον πρωθυπουργό

Μελέτη του ΣΕΒ με τίτλο «η Ελλάδα, 10 χρόνια μπροστά» παραδόθηκε στον πρωθυπουργό

Με την υλοποίηση ορισμένων κρίσιμων μεταρρυθμίσεων, παράλληλα με αυτές που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα μέσα στη δεκαετία 2011 - 2020 η χώρα μας μπορεί να πετύχει μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης πάνω από 3%, διπλάσιο από αυτόν που θεωρείται εφικτός σήμερα, γεγονός που συνεπάγεται μία επιπρόσθετη αύξηση του ΑΕΠ της τάξης των 50 δισ. ευρώ.

Μπορεί επίσης να δημιουργήσει περισσότερες από 500.000 νέες θέσεις εργασίας, να μειώσει το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο κατά 15 δισ. ευρώ και το δημοσιονομικό έλλειμμα κατά 7 δισ. ευρώ (σε τιμές του 2010).

 
Αρχίζει στη Βουλή η επεξεργασία του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών

Αρχίζει στη Βουλή η επεξεργασία του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών

 Αρχίζει σήμερα, Τρίτη, στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής η επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Οικονομικών «Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη και την δημοσιονομική εξυγίανση».


Το εν λόγω πολυνομοσχέδιο ρυθμίζει θέματα αρμοδιότητας των υπουργείων Οικονομικών, Πολιτισμού και Εργασίας και περιλαμβάνει μια σειρά από μέτρα και παρεμβάσεις που πρέπει να εφαρμόσει η κυβέρνηση έως τις 15 Αυγούστου στο πλαίσιο των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει με το επικαιροποιημένο Μνημόνιο.

 
Περαίωση ή έλεγχος» για 500.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες

Περαίωση ή έλεγχος» για 500.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες

 

Με στόχο την είσπραξη 850 εκατ. ευρώ για να περιοριστεί η «τρύπα» των 3,3 δισ. ευρώ που εμφανίζουν τα έσοδα του προϋπολογισμού, το υπουργείο Οικονομικών επανέφερε την περαίωση.
Ομως αυτή τη φορά για να πεισθούν οι φορολογούμενοι, το εκκαθαριστικό σημείωμα της περαίωσης θα έρθει μαζί με την ειδοποίηση για έλεγχο και θα δίνεται προθεσμία πέντε ημερών ώστε να δεχθούν το ποσό που προκύπτει με τη διαδικασία της περαίωσης. Σε διαφορετική περίπτωση η Εφορία θα προχωρά σε φορολογικό έλεγχο με διαδικασίες - εξπρές. Επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες με «ανοιχτές» φορολογικές υποθέσεις θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

 
Σελίδα 1113 από 1129