Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
Φυλάκιση χωρίς εξαγορά για φοροδιαφυγή!

Στη φυλακή, χωρίς εξαγορά ποινής, θα οδηγούνται πλέον όσοι καταδικάζονται για αδικήματα φοροδιαφυγής, μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου.

 
Θα έχουμε εκλογές τον Iούνιο;

Η πρόθεση της κυβέρνησης Τσίπρα να επιτύχει μία καθαρή έξοδο από τα Μνημόνια το καλοκαίρι του 2018 είναι πολύ πιθανό να προσκρούσει στους δανειστές. Είναι δεδομένο πως οι σκληροπυρηνικοί κύκλοι του ευρωιερατείου μεθοδεύουν παράταση του Μνημονίου με άλλο όνομα. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να
φορτώσουν την Ελλάδα με πρόσθετες δεσμεύσεις. 

 
Ηχηρό ινδικό χαστούκι στην PricewaterhouseCoopers

Στη Δύση καταφέρνει και ξεφεύγει διά της γνωστής «μεθόδου της διευθέτησης και του συμβιβασμού», όχι όμως στην Ανατολή.

Ο λόγος για την PricewaterhouseCoopers, μία από τις 4 κορυφαίες εταιρείες ορκωτών λογιστών του κόσμου, που τις προηγούμενες ημέρες εισέπραξε ηχηρό χαστούκι από τις ινδικές αρχές επειδή για χρόνια δεν... έβλεπε τις καραμπινάτες παρατυπίες και απάτες πελάτη της που υποτίθεται ότι έλεγχε.

Η επιτροπή κεφαλαιαγοράς της Ινδίας (SEBI) απαγόρευσε συγκεκριμένα σε όλες τις εταιρείες-μέλη του ομίλου της PwC που δραστηριοποιούνται στην πολυάνθρωπη χώρα να πραγματοποιούν τα επόμενα δύο χρόνια ελέγχους σε εισηγμένες εταιρείες και να εκδίδουν γνωμοδοτήσεις για την οικονομική τους κατάσταση.

 

 
Μια Εθνική Επιτροπή Σοφών για την τελική διαπραγμάτευση

Στις  22 Ιανουαρίου του σωτηρίου έτους 2018, η περίφημη 3ηαξιολόγηση από τους δανειστές θα κλείσει θετικά και γύρω στον Μάρτιο-Απρίλιο θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το καθεστώς εξόδου από την 3η δανειακή σύμβαση και την οριστική διευθέτηση του χρέους. Είναι η πιο κρίσιμη φάση, γιατί από την 4ηαξιολόγηση θα κριθεί ουσιαστικά το μέλλον της χώρας και η ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας. Δυστυχώς τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντιλαμβάνονται αυτή την εθνική διαπραγμάτευση ως υπαρξιακή απειλή γι΄ αυτά και διολισθαίνουν σε ένα ακραίο και βερμπαλιστικό μηδενισμό προκαλώντας σύγχυση στην κοινωνία και στους πολίτες.

 

 
Μονιμοποιήθηκε η οικειοθελής αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων

Τη μονιμοποίηση της οικειοθελούς αποκάλυψης των αδήλωτων εισοδημάτων με έκπτωση προστίμων και προσαυξήσεων θεσμοθετεί το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή.

Με το άρθρο 397 καλύπτεται το «κενό» που δημιουργήθηκε μετά τη λήξη του νόμου 4446/16 τον περασμένο Σεπτέμβριο για την οικειοθελή αποκάλυψη μη δηλωθέντων εισοδημάτων, με το οποίο υπήρχε η δυνατότητα της εκπρόθεσμης δήλωσης και καταλογισμού φόρου με αντάλλαγμα μείωση προσαυξήσεων εδραιώνοντας το δικαίωμα στο διηνεκές, προσδοκώντας άμεσα έσοδα.

 
Σελίδα 14 από 968