Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
Γενικός Γραμματέας του ESM: Oύτε ένα ευρώ φορολογούμενων δεν πήγε στην Ελλάδα

Την αισιοδοξία του, ότι μετά από οκτώ χρόνια κρίσης, η Ελλάδα βγαίνει από το πρόγραμμα πιο δυνατή εξέφρασε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Γενικός Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, (ESM) Κάλιν 'Ανεφ Γιάνσεν.

Μιλώντας στο ολλανδικό ραδιόφωνο NOS Radio 1 News, ο κ. Γιάνσεν είπε ότι, «Οι Έλληνες έπρεπε να κάνουν πολλά γι' αυτά τα δάνεια. Μειώθηκαν οι συντάξεις τους, οι μισθοί έπεσαν κατά 20%-30%, ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων συρρικνώθηκε κατά ένα τέταρτο», σημείωσε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι μετά τη «δύσκολη περίοδο, τα πράγματα θα πάνε καλά ξανά». 

 
Μείωση φόρων και στήριξη ανέργων,ευνοϊκή φορολογική ρύθμιση για όσους χρωστούν στο δημόσιο όχι εδώ, αλλά στην Ιταλία.

Λίγες ημέρες πριν από τις ολιγοήμερες θερινές διακοπές, η ιταλική κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε καθορίζει τις προτεραιότητές της. Στο επίκεντρο η στήριξη ανέργων και η φορολογία.

Η Λέγκα του Βορρά θέλει να αρχίσει να εφαρμόζεται η βαθμιαία μείωση των φόρων, με μία μόνον φορολογική κλίμακα, την οποία και είχε υποσχεθεί προεκλογικά. Τα δε Πέντε Αστέρια προσθέτουν ότι επιβάλλεται η έγκριση του «εισοδήματος του πολίτη» για την στήριξη ανέργων και συνταξιούχων με 780 ευρώ τον μήνα. Το σπρέντ όμως άρχισε και πάλι να ανεβαίνει και η εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα προβλέπει ότι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, θα σημειωθούν «οικονομικές εντάσεις».

 
Ακόμα 40 χρόνια λιτότητας για την Ελλάδα, μία από τις μεγαλύτερες οικονομικές αποτυχίες

Υστερα από οκτώ χρόνια προγραμμάτων διάσωσης, δυσχερειών και άλλων προγραμμάτων διάσωσης, η ελληνική οικονομία είναι έτοιμη να σταθεί ξανά στα πόδια της - ή, τουλάχιστον, ό,τι έχει απομείνει από αυτήν. Αυτό αναφέρει σε άρθρο της η «Washington Post», η οποία χαρακτηρίζει την Ελλάδα μία από τις μεγαλύτερες οικονομικές αποτυχίες, παραλληλίζοντας την κατάσταση με αυτήν που θα συναντούσαμε ύστερα από έναν πόλεμο ή από μια επανάσταση. Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, μόνο τέσσερις χώρες είχαν λιγότερη ανάπτυξη από ό,τι η Ελλάδα την τελευταία δεκαετία, η Λιβύη, η Υεμένη, η Βενεζουέλα και η Ισημερινή Γουινέα, ενώ, όπως αναφέρει, το ΔΝΤ δεν διαθέτει στοιχεία για τη Συρία, η οποία πιθανότατα θα ανήκε σε αυτή τη λίστα.

 
Η ιδιοτελής δυτική ανάγνωση για τον Ελληνισμό

Όταν δημιουργήθηκε το σύγχρονο ελλαδικό κράτος, στην Ευρώπη κυριαρχούσε, ελέω διαφωτισμού, ένα συγκεκριμένο ιδεολογικό, πολιτικό και θεσμικό πλαίσιο. Το νέο κράτος όφειλε να συμβαδίζει με τα ευρωπαϊκά δεδομένα να είναι δηλαδή ένα νεωτερικό κράτος-έθνος. Συνεπώς, η Δύση και οι ντόπιοι εκπρόσωποι της προώθησαν ένα μοντέλο νεορομαντικού εθνικισμού, επιχειρώντας να επιβάλουν στους Έλληνες μια εθνική συνείδηση αρχαιόπληκτης παρθενογένεσης.

 
«Παγίδα» της Εφορίας στις επανακαταθέσεις μετρητών στις τράπεζες

Χαρακτηρίζει ως «αγνώστου προελεύσεως» ποσά που επανακατατέθηκαν επιβάλλοντας πρόσθετους φόρους και πρόστιμα

Αντιμέτωποι με πρόσθετους φόρους και πρόστιμα από την Εφορία έχουν βρεθεί φορολογούμενοι, οι οποίοι επανακατέθεσαν στις τράπεζες, χρήματα που είχαν σηκώσει στις αρχές της κρίσης, χαρακτηρίζοντας τα ποσά που καταθέτουν «μαύρο χρήμα», σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

 
Σελίδα 14 από 1030