Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
Όλες οι λεπτομέρειες της ρύθμισης των 120 δόσεων με τα Ταμεία

Με υπουργικές αποφάσεις θα ορίζεται ότι στη ρύθμιση των 120 δόσεων θα μπορούν να ενταχθούν ακόμα και οφειλέτες χωρίς πτωχευτική ικανότητα με χρέη από 20.000 έως 50.000 ευρώ. Θα υπάρχει «κούρεμα» των προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων κατά 80% Θα δημιουργηθεί ένας έλεγχος βιωσιμότητας του χρέους που θα προκύπτει από ένα κλάσμα, του βασικού χρέους προς το εισόδημα του οφειλέτη. Στη ρύθμιση θα μπορούν να ενταχθούν ελεύθεροι επαγγελματίες χωρίς πτωχευτική ικανότητα, ανεξαρτήτως ύψους οφειλής, αλλά και ελεύθεροι επαγγελματίες με πτωχευτική ικανότητα, που χρωστάνε έως 20.000 ευρώ, ή χρωστάνε το 85% της οφειλής τους στο Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Θα αφορά χρέη που έχουν δημιουργηθεί έως τις 31/12/2016 και όχι νέα. Θα αφορά ενεργούς ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους και όσους έχουν αναστείλει τη δραστηριότητά τους.

 
Ένταξη αγροτών στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες

Αθήνα, 27/10/2017
Αριθμ. Πρωτ.: 24/105965/27-10-2017

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

Αχαρνών 2, 101 76 Αθήνα, Τηλ. 210-2124331,
Fax : 210-2124524

Δ/νση Κοιν/κού Ελέγχου
Τμήμα Ερωτήσεων και ΑΚΕ

ΘΕΜΑ: «Ένταξη αγροτών στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες»

 

 
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

Κοινοποίηση:

  1. 1.Υφυπουργό Υπ.Οικ. κα. Αικατερίνη Στέργιου Παπανάτσιου
  2. 2.Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων κ. Γεώργιο Πιτσιλή
  3. 3.Πανελλήνια Ομοσπονδία Οικονομολόγων Ελευθέρων Επαγγελματιών Ελλάδος (Π.Ο.Ο.Ε.Ε.Ε.)

        
Θέμα: Μεταφορά καταληκτικής ημερομηνίας Ν. 4446/2016 και ημερομηνίας αναφοράς της  οικειοθελούς αποκάλυψης φορολογητέας ύλης παρελθόντων ετών φυσικών προσώπων και νομικών οντοτήτων.

 

 
Η κοινωνική προϋπόθεση της ανάπτυξης και οι τράπεζες

pacta sunt servanda, rebus sic stantibus

η συμφωνία τηρείται εφόσον 

 τα πράγματα εξακολουθούν να είναι ίδια

 

Η ανάπτυξη είναι η λύση για τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος, εκτός από αυτό του χρέους. Η χώρα εκτός από την πρωτοφανή στα οικονομικά χρονιά απώλεια ΑΕΠ, υφίσταται αποεπένδυση 10 δισ. ευρώ το χρόνο, γι΄ αυτό και χρειάζεται άμεσα τουλάχιστον περί τα 100 δισ. ευρώ επενδύσεις για να βρεθεί εκεί που ήταν το 2009 ως παραγωγική ικανότητα. Η καταστροφή που έχει συντελεστεί είναι πολεμικών διαστάσεων. Η ανάπτυξη έχει ως πρώτη προϋπόθεση την κοινωνική και πολιτική σταθερότητα, ειδικά δε στην ελληνική περίπτωση αυτή είναι εκ των ουκ άνευ. Συνεπώς, η απαλλαγή των μεσαίων στρωμάτων από τους εκβιαστικούς καταναγκασμούς των τραπεζών αποτελεί βασική κοινωνική προϋπόθεση της ανάπτυξης. 

Στις 4 τράπεζες μέσα από τις αναγκαστικές συγχωνεύσεις που έγιναν είναι υποθηκευμένη η καλλιεργήσιμη γη της Ελλάδας και οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις, που δεν μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο οιασδήποτε τραπεζικής διευθέτησης και κυρίως, δεν μπορεί -για αυτονόητους λόγους- να περάσουν σε αλλοδαπή ιδιοκτησία (distress funds κ.ά.). Το ίδιο ισχύει και για τις Βιομηχανικές Περιοχές (ΒΙΠΕ) και φυσικά για τα στεγαστικά δάνεια, κόκκινα και γκρι, που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία.

Εξ άλλου, δεδομένου ότι οι τράπεζες

 

 
Γιατί οι δανειστές δεν ακούμπησαν το πελατειακό κράτος

Δεκαετίες τώρα είναι ο καλύτερος πελάτης τους

 

Kι όμως στο σχεδόν υπαρξιακό ερώτημα: Γιατί 7 χρόνια τώρα οι δανειστές, δηλαδή η Κομισιόν, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ, δεν ακούμπησαν το εγχώριο πελατειακό κράτος και τα όργανα της επιβολής του, όπως είναι οι δημόσιοι οργανισμοί και η δικαιοσύνη, υπάρχει απάντηση.

Και η απάντηση δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι το ελληνικό πελατειακό κράτος ήταν εκείνο που έδινε τις συμβάσεις στην Siemens και στις υπόλοιπες γερμανικές πολυεθνικές που αλωνίζουν στην τριτοκοσμική Ελλάδα. Το ελληνικό πελατειακό κράτος είναι αυτό που αγόραζε στην διάρκεια της μεταπολίτευσης τα πανάκριβα οπλικά συστήματα από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, τη Γαλλία.

Για ποιο λόγο λοιπόν οι δανειστές να ακουμπήσουν την αγελάδα που τους τρέφει;

 
Σελίδα 14 από 946