Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
ΔΝΤ: «Αναζητείται Έλληνας Μακρόν»

«Εάν υπήρχε ένας Έλληνας Μακρόν, θα μπαίναμε αμέσως στο ελληνικό πρόγραμμα». 

Με τα λόγια αυτά αξιωματούχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έκανε το μεσημέρι μια από τις πιο ωμές παρεμβάσεις στην ελληνική πολιτική ζωή σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.

 
Πού το πάει ο Σόιμπλε

ΣΤΗΝ πολύχρονη πολιτική του διαδρομή ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ήταν εμμονικός σε διάφορα ζητήματα.

ΑΥΤΟ δεν έχει να κάνει με το χαρακτήρα του, αλλά με τις σκοπιμότητες που εξυπηρετούσε η εμμονή του.

ΟΙ θέσεις που διατύπωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών στο Eurogroup, τινάζοντας στον αέρα τη συμφωνία, εντάσσονται στο πλαίσιο μιας στρατηγικής των ακραίων συντηρητικών κύκλων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να αναγκάσουν την Ελλάδα να υπογράψει ένα νέο μνημόνιο μακράς πνοής.

ΣΤΗΝ κατεύθυνση αυτή, εντάσσεται και το μανιφέστο που εξέδωσε χθες η Bundesbank, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα δεν χρειάζεται μείωση του δημόσιου χρέους, αλλά ένα πρόγραμμα που θα τις επιβάλει πλεονάσματα πάνω από 3% για τα επόμενα 20 χρόνια.

ΟΙ θέσεις της Bundesbank, έρχονται να ενισχύσουν την αδιαλλαξία του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος δήλωσε αποφασισμένος να τορπιλίσει και το Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

 

 
Μεμονωμένα συμφέροντα των δανειστών καθυστερούν την καταβολή των δόσεων

Πολλοί οι έπαινοι στο Eurogroup για την Ελλάδα και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο από τον Πιερ Μοσκοβισί και τον Μάριο Ντράγκι- αλλά η δόση δεν αποδεσμεύτηκε. Η Sυddeutsche Zeitung αποκαλύπτει εσωτερικό έγγραφο από το οποίο προκύπτει ότι αυτό οφείλεται στην διαμάχη των δανειστών. “Η Ελλάδα πρέπει να περιμένει επειδή εκείνοι συνεχίζουν να διαφωνούν”, γράφει χαρακτηριστικά η έγκυρη εφημερίδα του Μονάχου. “Τα πρακτικά των συζητήσεων είναι από τα καλύτερα φυλασσόμενα μυστικά στις Βρυξέλλες, το Βερολίνο και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Για να αποφευχθούν διπλωματικές αναταράξεις πρέπει να παραμείνει εμπιστευτικό το πως εκπροσωπούν τα συμφέροντά τους οι διαπραγματευόμενοι. Στους πολίτες σερβίρονται συμφωνημένες ειδήσεις οι οποίες αποσκοπούν στο να αποκρύψουν επιμελώς τις διαμάχες.

 

 
Προωθείται η ευρωζώνη των δύο ταχυτήτων

Η Κριστίν Λαγκάρτν με συνεχόμενες δηλώσεις της, ξεκαθάρισε εμμέσως πλην σαφώς ότι, το ΔΝΤ δεν πρόκειται να συμετάσχει στο πρόγραμμα για την Ελάδα αν η Ευρώπη δε φροντίσει για την ελάφρυνση του χρέους.«Οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να δεσμευθούν πιο συγκεκριμένα στην ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας, κάτι που είναι απαραίτητο, τόνισε από το Μπάρι η ίδια..«Ελπίζουμε πραγματικά οι  Ευρωπαίοι να φανούν πολύ πιο συγκεκριμένοι σε ότι αφορά τους όρους της ελάφρυνσης του χρέους», είχε πει τις προηγούμενες μέρες, κατά την άφιξή της σε συμπόσιο στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της Ομάδας των 7 (G7)».

 

 
Το παρασκήνιο του Eurogroup και τα... «κόλπα του Σόιμπλε»

Με το πρόσφατο Eurogroup της Δευτέρας καταπιάνεται αρθρογράφος της Welt που δηλώνει ότι έχει στη διάθεσή του, τους υπολογισμούς των εμπειρογνωμόνων σε Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον. Η γερμανική εφημερίδα τιτλοφορεί το άρθρο: «Αυτά είναι τα κόλπα του Σόιμπλε για τη διάσωση της Ελλάδας».

«Το 2017 δεν είναι όπως τα προηγούμενα χρόνια»

Ο αρθρογράφος της Welt, υποστηρίζει ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ απέχουν τόσο πολύ μεταξύ τους στις υποθέσεις εργασίας και στα αποτελέσματα των υπολογισμών τους, ώστε διερωτάται κανείς εάν οι αναλύσεις τους αφορούν πραγματικά την ίδια χώρα».

 

 
Σελίδα 17 από 912