Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
Νέα τεκμήρια φέρνει το περιουσιολόγιο

Νέου τύπου τεκμήρια στοχεύει να δημιουργήσει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή και τη φοροαποφυγή. Αν και τα υφιστάμενα τεκμήρια διαβίωσης και απόκτησης περιουσιακών στοιχείωνεπιτυγχάνουν να ορίσουν ένα ελάχιστο εισόδημα για εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες που εμφανίζουν υψηλή επικινδυνότητα για φοροδιαφυγή, ωστόσο δεν καταφέρνουν να καταπολεμήσουν αποτελεσματικά τη φοροδιαφυγή σε επαγγελματίες που κρύβουν πολύ σημαντικά ποσά από την Εφορία.

Για να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα στο ΥΠΟΙΚ αναζητούν τρόπους προκειμένου να συσχετίσουν το ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα με το ύψος της συνολικής περιουσίας κάθε φορολογουμένου.

 
ΜΝΗΜΟΝΙΟ: ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΦΕΡΕΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ

Τον τελευταίο καιρό, ένα κάποιο τμήμα του ελληνικού λαού, εξουθενωμένο από τα καθημερινά και άλυτα προβλήματά του, αφέθηκε ενσυνείδητα να περιπλανηθεί μέσα στα  ονειρικά μονοπάτια δύο μαγευτικών παραμυθιών. Οι τίτλοι τους ήταν 1) Η  "καθαρή έξοδος" από τα Μνημόνια, και 2) Το "αναπτυξιακό σχέδιο".

  Δυστυχώς, για εμάς τους ανθρώπους, τα όνειρα καi τα παραμύθια τελειώνουν απότομα. Η αφύπνιση είναι, πάντα οδυνηρή.

 

 
Τι μπορεί να σημαίνει για την ΕΕ και την Ελλάδα η νέα "λαϊκίστικη" ιταλική κυβέρνηση

Η προσθήκη της  νέα ιταλικής κυβέρνησης, στις ήδη υπάρχουσες δήθεν "λαϊκίστικες" της Ευρώπης, δηλαδή αυτές της Αυστρίας, της  Τσεχικής Δημοκρατίας, της Σλοβακίας, της Νορβηγίας, της Πολωνίας, της Ουγγαρίας και   της Ρουμανίας, θα αποτελέσει πιθανότατα την αρχή του τέλους της ΕΕ και της Ευρωζώνης. Πράγματι, το μέγεθος της Ιταλίας, που είναι η όγδοη στην υφήλιο, και της οποίας η νέα κυβέρνηση στρέφεται, κατά το 70% της σύνθεσής της, εναντίον των βασικών επιλογών της ευρωπαϊκής πορείας, αλλά και το εξευτελιστικό ποσοστό του 18,1% που έλαβε το φιλοευρωπαϊκό κόμμα τουMatteo Renzi αποτελεί,  για την ΕΕ, χτύπημα ισχυρότερο, ακόμη και από το BREXIT.

 
Παίζουν καθυστέρηση στο θέμα του χρέους – Έντονο παρασκήνιο ανάμεσα σε Γερμανία και ΔΝΤ

Ούτε χθες τελικά υπήρξε ουσιαστική πρόοδος σε κανένα από τα θέματα που καίνε την Ελλάδα. Πίσω βέβαια από τις κλειστές πόρτες το παρασκήνιο ήταν έντονο, αλλά όταν οι πόρτες άνοιγαν, τότε οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης ήταν ιδιαίτερα φειδωλοί και αρκούνταν σε εκτιμήσεις και ευχές.

Η Ελλάδα περίμενες χθες να υπάρξει κάποιο ουσιαστικό βήμα, ή τουλάχιστον ο οδικός χάρτης για το θέμα του χρέους, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε. Επίσης καμία ουσιαστική πρόοδος δεν υπήρξε στο θέμα της συμμετοχής ή όχι του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. Όλα πλέον μεταφέρονται στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου για μία λύση πακέτο.

Κανένας βέβαια δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο, να υπάρξει και νέα παράταση και οι οριστικές αποφάσεις να ληφθούν ακόμη και τον Ιούλιο.

 

 
Υπό τον έλεγχο των δανειστών η Ελλάδα και κατοχή μέχρι και το 2050 τουλάχιστον, υποστηρίζουν οι Γερμανοί

Όπου βρεθεί κι όπου σταθεί ο Αλέξης Τσίπρας μιλά για «καθαρή έξοδο». Στις 20 Αυγούστου ο έλληνας πρωθυπουργός θέλει να σπάσει τις αλυσίδες, γράφει η εφημερίδα Handesblatt σε άρθρο με τίτλο «Η Ελλάδα σε αυστηρή επιτήρηση για δεκαετίες». H οικονομική εφημερίδα παρατηρεί ότι «όσο περνά ο χρόνος γίνεται όλο και πια σαφές πως η ολοκλήρωση του προγράμματος δεν σημαίνει και το τέλος των όρων που θέτουν οι δανειστές. Και μετά την εκπνοή του προγράμματος στήριξης η Αθήνα θα παραμείνει σε καθεστώς εποπτείας, όπως προκύπτει από το κείμενο του ‘Συμπληρωματικού Μνημονίου‘ της Κομισιόν.

 

 
Σελίδα 17 από 1009