Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
ΟΟΣΑ: Πρωταθλήτρια στους φόρους η Ελλάδα!

Πρωταθλήτρια στην αύξηση φόρων σε συνάρτηση με το ΑΕΠ αναδείχθηκε η Ελλάδα το 2016 ανάμεσα σε 35 χώρες του ΟΟΣΑ, όπως δείχνει έκθεση του Οργανισμού Συνεργασίας και Ανάπτυξης.

 Τα ευρήματα της έκθεσης αποδεικνύουν ότι τα φορολογικά έσοδα στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 2,2%, από 35,4% του ΑΕΠ σε 38,6% του ΑΕΠ το 2016 όταν η μέση αύξηση στις χώρες του ΟΟΣΑ ήταν της τάξεως του 0,3% από 34% σε 34,3% την ίδια περίοδο.

 

 
Καταιγισμός ερωτήσεων στην ολλανδική Βουλή για τα ελληνικά προγράμματα στήριξης

Σε «βομβαρδισμό» ερωτήσεων προς το νέο Ολλανδό υπουργό Οικονομικών Γόπκε Χούστρα για το ελληνικό πρόγραμμα στήριξης προχώρησε η βουλευτής του σοσιαλιστικού κόμματος (SP) της Ολλανδίας Ρένσκε Μαρία Λάιτεν.

 

 
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

Κοινοποίηση:

  1. 1.Υφυπουργό Υπ.Οικ. κα. Αικατερίνη Στέργιου Παπανάτσιου
  2. 2.Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων κ. Γεώργιο Πιτσιλή
  3. 3.Πανελλήνια Ομοσπονδία Οικονομολόγων Ελευθέρων Επαγγελματιών Ελλάδος (Π.Ο.Ο.Ε.Ε.Ε.)

Θέμα: Μεταφορά καταληκτικής ημερομηνίας Ν. 4446/2016 και ημερομηνίας αναφοράς της  οικειοθελούς αποκάλυψης φορολογητέας ύλης παρελθόντων ετών φυσικών προσώπων και νομικών οντοτήτων.

 

 
ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ!

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το θέμα της τοποθέτησης διοδίων στην Θεσσαλονίκη τις τελευταίες ημέρες και την εκκίνηση των εργασιών, με αρμόδιους και φορείς να εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους παίρνοντας δημόσια θέση στο θέμα.

 «Είναι αδιανόητο να χωροθετηθεί ακόμη ένας σταθμός διοδίων σε τόσο μικρή απόσταση από τα Μάλγαρα και τον Λαγκαδά και μάλιστα σε μια περίοδο που οι χρήστες του οδικού δικτύου –μισθωτοί, ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις- μετά βίας επιβιώνουν μέσα στον κυκεώνα των φορολογικών και άλλων επιβαρύνσεων.

 

 
Ξεπουλάει τη δημόσια περιουσία ο ΣΥΡΙΖΑ

Σκληρή ανακοίνωση εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη, DIEM25, όπου κάνει λόγο για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας σε ιδιωτικά κεφάλαια από την Κυβέρνηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 
Σελίδα 17 από 957