Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
Σε σύγκριση με την Ιταλία, η ελληνική κρίση είναι ένα τίποτα

 Επειδή Λέγκα και Πέντε Αστέρια δεν μπορούν να συμφωνήσουν στις απαραίτητες περικοπές για να αποπληρώσουν το ιταλικό χρέος που ανέρχεται στα 250 δις ευρώ, ζητούν την διαγραφή του, παρατηρεί το Der Spiegel Onlineκαι προσθέτει: «Σε σύγκριση με την Ιταλία, η ελληνική κρίση ήταν ένα τίποτα. 


Η Ιταλία είναι η τρίτη σε ισχύ οικονομία της ευρωζώνης, στην οποία αντιστοιχεί το 25% του συνολικού χρέους της ζώνης του ευρώ. Σε περίπτωση που οι Ιταλοί σταματήσουν να εξυπηρετούν το χρέος της χώρας τότε αυτό θα σημάνει το τέλος του ευρώ και η Γερμανία θα χάσει ότι έδωσε μέχρι σήμερα για τη σωτηρία του.

 
Η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα συζητηθεί στο περιθώριο διάσκεψης των G7 στον Καναδά και βλέπουμε.

Στον Καναδά και την υπουργική διάσκεψη των G7 θα δοθεί η συνέχεια στις τεχνικές συζητήσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους με τρόπο που θα επιτρέπει την ενεργοποίηση του χρηματοδοτικού σκέλους του προγράμματος του ΔΝΤ.

Εκεί αναμένεται να συνέλθει εκ νέου η ομάδα των υπουργών οικονομικών της Γαλλίας, Γερμανίας, Ισπανίας, Ιταλίας, ο ESM και στελέχη του ΔΝΤ για να συνεχίσουν τις σχετικές συζητήσεις. Η σημερινή συνεδρίαση του ίδιου σχηματισμού νωρίτερα σήμερα στις Βρυξέλλες, απέτυχε να συμφωνήσει ολοκληρωτικά σε ένα πλαίσιο μέτρων, με το ΔΝΤ να αντιδρά κυρίως στο εύρος της επιμήκυνσης της ωρίμανσης ελληνικών ομολόγων.

Ως εκ τούτου στο σημερινό eurogroup δεν θα παρουσιαστούν οι τελικές αποφάσεις.

 
Από το ΕΛΛΑΔΑ: MIA ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ 2018

1.3 Φορολογική πολιτική

Στο πλαίσιο της στρατηγικής για την ανάπτυξη, η φορολογική πολιτική θα συμβάλει στην προσέλκυση

παραγωγικών επενδύσεων και στην αύξηση της παραγωγικότητας μέσω της σταδιακής μείωσης της

φορολογικής επιβάρυνσης τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για την εργασία, καθώς και μέσω της

καθιέρωσης σταθερού φορολογικού καθεστώτος για την ενίσχυση των ξένων και των εγχώριων

επενδύσεων.

Η σταδιακή μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης θα διευκολύνει τις επενδύσεις σε εξαγωγικούς τομείς

της οικονομίας και θα οδηγήσει στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης με πολλά μακροοικονομικά και

φορολογικά οφέλη. Η μείωση της φορολογίας εταιρειών θα έχει άμεση επίδραση στην κερδοφορία των

επιχειρήσεων και θα στοχεύει στην παροχή βοήθειας στις εγχώριες επιχειρήσεις και στην προσέλκυση

άμεσων ξένων επενδύσεων. Η σταδιακή μείωση της φορολογίας, η οποία συμπληρώνεται από την

παραγωγικότητα και τα επενδυτικά κίνητρα για την εργασία και τις επιχειρήσεις αντιστοίχως, θα

συνεισφέρει ανάλογα στη μελλοντική οικονομική ανάπτυξη.

 

 
Πάλι παίζουν “βρώμικα” οι Γερμανοί: Δεν επιθυμούν επιπλέον μέτρα ελάφρυνσης του χρέους

Υπό τον τίτλο «Ελλάδα: δεν έχει ακόμη επιτευχθεί συμφωνία για την εποχή μετά το τέλος του προγράμματος», η γερμανική κεντρική τράπεζα αναφέρεται, στο μηνιαίο δελτίο της, στην κατάσταση όσον αφορά το ελληνικό πρόγραμμα και την προοπτική ολοκλήρωσής του τον Αύγουστο. Η Bundesbank επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα υπερβαίνει κατά πολύ τους στόχους πρωτογενούς πλεονάσματος και εκτιμά ότι πλεονάσματα ύψους 3,1% του ΑΕΠ θα πρέπει να θεωρούνται -και μακροπρόθεσμα- εύλογα, επομένως «δεν είναι επιτακτικώς απαραίτητο να ληφθούν σύντομα πρόσθετα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους».

 

 
154 Γερμανοί οικονομολόγοι ζητούν μηχανισμό ελεγχόμενης χρεοκοπίας και εξόδου κρατών μελών.

Οι Γερμανοί οικονομολόγοι ενώνουν τις δυνάμεις τους κατά της μεταρρύθμισης της Ευρωζώνης- τουλάχιστον όπως την οραματίζεται η Κομισιόν και το Παρίσι. Ζητούν δε μηχανισμό ελεγχόμενης χρεοκοπίας και εξόδου.

 Σε επιστολή τους, που δημοσιεύει η Frakfurter Allgemeine Zeitung, 154 οικονομολόγοι της κορυφαίας ευρωπαϊκής οικονομίας, μεταξύ των οποίων ο Χανς Βέρνερ Ζιν και ο Γιούργκεν Σταρκ, πρώην μελος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, όχι μόνο απορρίπουν τις φιλόδοξες προτάσεις του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, αλλά αφήνουν να εννοηθεί ότι αντί να προωθούν περισσότερη ενοποίηση, οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να εστιάσουν περισσότερο σε έναν μηχανισμό, που θα επιτρέπει την ομαλή έξοδο κρατών μελών από τη νομισματική ένωση.

 

 
Σελίδα 18 από 1009