Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
«Λάθος η συνταγή σε Πορτογαλία και Ελλάδα»

Κριτική στα προγράμματα προσαρμογής που επιβλήθηκαν σε χώρες όπως η Πορτογαλία και η Ελλάδα, άσκησε ο Πορτογάλος υπουργός Εξωτερικών, Αουγκούστο Σάντος Σίλβα, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει μία συνταγή για όλες τις χώρες της κρίσης» και ότι κάθε χώρα «χρειάζεται το δικό της πρόγραμμα».

Μιλώντας στην Frankfurter Allgemeine Zeitung ο υπουργός της σοσιαλιστικής κυβέρνησης μειοψηφίας που έχει αναλάβει τα ηνία στην ιβηρική χώρα αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην απόφαση της κυβέρνησής του να ακυρώσει ορισμένες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις αλλά και κάποιες φορολογικές επιβαρύνσεις που είχε επιβάλει η προηγούμενη συντηρητική κυβέρνηση.

 
Μάθε τι σου ετοιμάζουν στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

Κι ενώ η εσωτερική πολιτική σκηνή δονείται από τις «απειλές» του Τσίπρα προς τους δανειστές και το πένθος για το «τεράστιο κενό» που αφήνει πίσω του ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Ενώ η όλη συζήτηση επικεντρώνεται σκόπιμα σε μια δήθεν ελάφρυνση του δημοσίου χρέους με επιμήκυνση για μετά το 2020, όταν η εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους τουλάχιστον θα διπλασιαστεί σε ετήσια βάση, τα ΜΜΕ τηρούν σιγή ιχθύος για τις θεμελιώδεις θεσμικές αλλαγές που συντελούνται στην ευρωζώνη και την ΕΕ.

 

 
Tο μεγαλύτερο σκάνδαλο φοροδιαφυγής στη Γερμανία

Τράπεζες και χρηματομεσίτες «ελάφρυναν» τα γερμανικά ταμεία κατά 31,8 δισ. ευρώ, μέσω των αμφιλεγόμενων συναλλαγών Cum-Cum και Cum-Ex, όπως αποκαλύπτει μεγάλη έρευνα της έγκυρης εφημερίδας του Αμβούργου «Die Zeit» και του πρώτου δημόσιου γερμανικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ARD, η οποία θα μεταδοθεί απόψε.

 
Πάμε για 4ο μνημόνιο αν δεν καταφέρουμε να βγούμε δοκιμαστικά στις αγορές

"Αν δεν μπορέσει η Ελλάδα να επιδιώξει την επανένταξή της στις αγορές τότε θα πάμε για 4ο μνημόνιο", δήλωσε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής του ΔΝΤ και πρόεδρος της Τράπεζας Αττικής Παναγιώτης Ρουμελιώτης σχολιάζοντας την επόμενη ημέρα της ελληνικής οικονομίας.

Και πρόσθεσε ,

"Το θέλει κανείς το 4ο μνημόνιο; Εγώ αμφιβάλλω αν το θέλουν και οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι και η ίδια η Γερμανία αν το θέλει. Άρα θα πρέπει να καταλάβουν σε κάποια φάση ότι πρέπει να γίνει ό,τι είναι δυνατό προκειμένου η Ελλάδα να επανενταχθεί στις αγορές".

 

 

 
Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

 - 3o Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας

 σας προσκαλούν στην εκδήλωση με θέμα:

 «Επιλεγμένα Θέματα των Ε.Λ.Π – Κ.Φ.Ε. Ε.Φ.Κ.Α – Το Νέο Ασφαλιστικό Τοπίο»

 που θα διεξαχθεί την Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017 και ώρα 18:00, στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ισόγειο)

Εισηγητές Γεώργιος Κορομηλάς Φοροτεχνικός - Πρόεδρος Ινστιτούτου Οικονομικών & Φορολογικών Μελετών

Νικόλαος Φραγκιαδάκης Φοροτεχνικός

 Πέρας προσέλευσης: 17:45

 Πληροφορίες: Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, 2310 891.245, 2310 891.243, 2310 891.295 Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας - 3o Περιφερειακό Τμήμα Κ. Μακεδονίας, 2310 275.727, 2310 275.728

 
Σελίδα 18 από 917